Две рецесии и ерата на Amazon опразниха моловете в САЩ

Собствениците изпитват затруднения да се справят
12 яну 2020 22:04,
47
Две рецесии и ерата на Amazon опразниха моловете в САЩ
Снимка: Pixabay

Свободните площи в американските търговски центрове са достигнали най-високото си ниво от най-малко 20 години насам, съобщава Financial Times. Това показва, че собствениците изпитват затруднения да се справят в ерата на Amazon.

Броят на празните обекти в търговските центрове в страната в края на 2019 г. е бил най-големият през последните две рецесии, сочат данни на Reis Moody’s Analytics.

Операторите на молове са изправени пред затваряне на магазини през идните месеци, въпреки че общото равнище на разходите на американските потребители остава силно. Появяват се първи признаци, че собствениците на физически магазини, които са най-тежко засегнати от възхода на онлайн пазаруването, си правят сметката след Коледа.

Свободните площи се увеличиха отново след финансовата криза, като достигнаха 9,4% през 2011 г., но собствениците успяха да запълнят отново площите при последвалото възстановяване на икономиката.

Търговците на дребно продължават да се възползват от все още здравата американска икономика, но операторите на търговски центрове пострадаха най-сериозно от структурната промяна в сектора.

След като изравниха следкризисния връх през третото тримесечие, последните данни сочат, че свободните площи в моловете са надминали тази връхна точка през последните три месеца на 2019 г., пише investor.bg.

Предупредителният сигнал от имотния пазар се появява в момент, когато инвеститорите очакват новини за това как се е представил секторът по време на ключовия период на празничното пазаруване.

Общите продажби на дребно в САЩ между 1 ноември и Бъдни вечер са нараснали с 3,4% спрямо същия период на предходната година, показват данни на компанията за разплащания Mastercard, въпреки че ръстът на продажбите във физическите магазини е бил по-умерен – 1,2%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: AmazonмоловеАмазонInvestorbg
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
А-а, вече спирам да плаша внуците с Торбалан и започвам с Амазон...
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A тук само молове се строят
42
0
 
31
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Мразя молове. А дано ги закрият!Моловете са и вредни за свободния пазар. Търговците плащат високи наеми на собствениците,а после ги компенсират в цената. В крайна сметка ни продават същия китайски/турски бклук на по-висока цена, но в лъскав магазин. В същото време малките търговци с качествени стоки, които не могат да си позволят наема в мола, остават незабелязани, защото стадата купувачи се гъчкат в търговския център, където остават само големите, а сега, през зимата - разпространяват и вируси
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кфо му интересува тфа ?
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези резки промени в начина на живот ще сринат много държави и ще доведат до още по-голямо разслоение на хората по богатство. Действително помагат за развитието на някои услуги, но сриват в дълбочина много други. Може би водещите компании за интернет продажби трябва да бъдат облагани с повече данъци, иначе ще убият много работни места.
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гледай Америка, сещай се за България след 10 години ..
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДа аз понеже не живея тука и незнам как се казва нали? И това Де Плейн откъде го измисли
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами и двата вида търговия си има предимства. Аз лично никога не бих си купил нещо за папане от интернет, или дреха. Но за обувки примерно нося 48 номер и немога да си намеря по магазините, само по интернет. Както и за по-скъпи продукти над 1к лв само магазинче. Най-малкото нямам вяра на гаранцията.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно Шикаго се казва
35
3
 
4
 
! Отговори
Чикаго и Дес Плейнс преди 4 години
КокоБийч къде е това Шикаго и Де Плейн
34
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mол ли?Който иска да ходи да се моли!Аз в мол не стъпвам,само при дребни търговци пазарувам,това е истински частник и гръбнак на икономиката.Тия в моловете нещо мнооого са си повярвали!
33
2
 
8
 
! Отговори
КокоБийч преди 4 години
Моловете са празни заради високите цени На наемите..цени, които обират по-голяма част от печалбата на наемателя; наема на един 1200 s.f. магазин в Шикаго или по-скоро в Де Плейн, за пример давам, е от 7 до 10к
32
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И по-зле ще им става. Не само заради Амазон и еБай, ами също защото собствениците се ***. Като искаш над $10/sq foot, фалирай, *** алчнярска!Моловете имат изход според мен, ако всички тези ритейл сторове се превърнат в места които не продават само стоки, а по скоро услуги - примерно детски кътове, зали за партита, ресторанти...Но те от алчност едва ли ще се усетят навреме, по-скоро ще пуснат кепенците.
31
3
 
19
 
! Отговори
Защооо? преди 4 години
Защо обиждате селяните бе цървулко'вци? В МОЛа обикалят безделниците и безмоъчниците като овце, по интерс. Селяните си имат достатъчно работа по земята и ангажименти, а и къде, къде по-лесно е да поръчаш от нета стока до дома. Не е само Амазон, много и от всякакъв вид са е-търговците.
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Компаниите за онлайн търговия да ги наемат и да играят ролята на локални складове от които хората да си вземат закупените стоки. Така или иначе няма да бъде възможно всички доставки да бъдат осъществени по домовете заради редица технически причини, а трябва да се съхраняват някъде локално за удобство. Другия момент е да започнат да се плащат такси на пощите, които и без това изнемогват.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Амазон им казказва игричката. Можеш да купиш какво ли не и да ти го доставят почти навсякъде за отрицателно време и цените са им почти без конкуренция. Само ибей може да се доближи до тях, но пък там има и много измамници и трябва да се чете и да се внимава. Рано или късно по дребните търговци ще писнат срещу компании като Амазон за монопол и ще трябва да ги разцепват както направиха с Майкрософт поради същата причина или ще има кланета :))
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дрехи и обувки онлайн никога. размер с размер не си приличат и не ми се разправя да връщам и пак да чакам...
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 28Пълно с такива... Ама ако го питаш колко заплата иска, ще каже 5000 лв. щото знае, може, разбира от всичко.
26
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва доставчик на стока при приемчика и пита къде ви е мола ,приемчика ооо ние в нашия град нямаме мол.(МОЛ-материално отговоно лице тоест приемчика)паднах от смях.
25
2
 
20
 
! Отговори
Коко преди 4 години
И в България доста молове затвориха кепенците - Варна, Русе, Стара Загора, дори в София има няколко квазимола дето са мега умрели и никой не ги брой за мол, но офисите ги държат да не потънат съвсем.Като цяло в БГ се внасят стари колекции на цени като за нови и затова предпочитам онлайн. Има изключения разбира се.

Спонсорирани публикации