Lufthansa поиска държавна помощ за изплащане на заплати

Авиокомпаниите по света пред загуба на приходи в размер $252 млрд.
27 мар 2020 20:00, Красимир Ангелов
17
Lufthansa поиска държавна помощ за изплащане на заплати
Снимка: БГНЕС

Deutsche Lufthansa AG поиска субсидии от Германия за изплащане на заплатите на около 31 000 служители, които бяха освободени, след като авиокомпанията приземи голяма част от самолетите си, пише Bloomberg TV Bulgaria.

Така наречената програма Kurzarbeit засяга кабинния екипаж и наземния персонал, потвърди говорител пред Bloomberg News по имейл. Компанията води разговори със своя пилотен съюз за подобни мерки, заяви говорителят.

Програмата има за цел да компенсира загубите на заплати, когато компаниите са принудени временно да спрат дейностите си. Това е един от начините, по които Германия помага на дружествата, включително на Lufthansa, най-голямата авиокомпания в страната, да преминат през коронавирусната криза. 

Авиокомпаниите по света са изправени пред загуба на приходи в размер 252 милиарда долара през тази година заради пандемията, съобщи в понеделник Международната асоциация за въздушен транспорт.

Ако правителството приеме молбата на Lufthansa, държавата ще изплати част от намалените заплати на служителите, помагайки на авиокомпанията да запази пари при скорошно спиране на приходите.

Избягването на масови съкращения помогна на германските производители да увеличат производството след финансовата криза преди десетилетие,
припомня Bloomberg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
А в Луфтханза София какво става ?
12
1
 
32
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
тия работници къде работят---Докато са Kurzarbeit не ходят на работа. Луфтханза няма да види нито един лев, ойро, райхсмарка от цялото нещо. Но трябва след цялата дъндания да ги вземе обратно на работа.Други въпроси?
11
0
 
32
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Митко 19смТака де на работниците помага ,а те тия работници къде работят в Интерфлуг ли
10
0
 
31
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Анонимен4Е сега ще им ги наместат заплати
9
3
 
36
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Германската държава е готова да отпусне помощ на германска фирма, нали така !?---Бзззт. Грешка. Не си разбрал правилно. Държавата помага на работниците.Давай следващата опорка да ти я оборя.
8
3
 
35
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Чакай да видя дали съм разбрал правилно ! Германската държава е готова да отпусне помощ на германска фирма, нали така !? Но според правилата на ЕС, държавните помощи за фирми са ЗА-БРА-НЕ-НИ! Т.е Германия нарушава правилата на ЕС ( и до колкото разбирам ги е нарушила преди 10 години)! Но няма да има наказателна процедура (както е нямало и преди 10 години)!Все още ли си мислите, че в ЕС има справедливост и равнопоставеност ?
7
2
 
39
 
! Отговори
Митко 19см преди 4 години
Kurzarbeit си е установен механизъм, въведен още при предишната криза 2008-2009 година. Поголовно фирмите в Германия в момента си записват работниците на Kurzarbeit. Естествено, че и Луфханза ще го направи. Иначе да ги уволни ли?От къде идват парите ли? От високите данъци, социални осигуровки, строгата фискална политика и такива работи, непознати по нашите ширини.Дай му на *** да се плюнчи по теми, които не разбира.
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за връщането на ЛуфтВафе! И право към Китай!
5
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а 1500лв кредит би оправил всеки служител нали?както при нас.
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, там не правиха ли няколко пъти стачки за вдигане на заплатите? Как се обръщат нещата..
3
3
 
40
 
! Отговори
Сядисфякшън преди 4 години
Ахаха нали били най големите бе нали са лидерите бе.Ебaси смешницитe.
2
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луфтханза да поиска помощ от военните биолаборатории на Пентагона защото заради него са в криза
1
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците построиха комунизма.