Живко Тодоров влиза в ръководството на ББР

Той е бивш финансов директор на ПИБ
0
Живко Тодоров влиза в ръководството на ББР
Снимка: ББР
Бившият финансов директор на Първа инвестиционна банка Живко Тодоров е назначен за изпълнителен директор в Българската банка за развитие (ББР). На 2 април Българската народна банка (БНБ) издаде одобрение, с което той става член на управителния съвет на ББР, съобщава Investor.bg. Името на банкера е включено в регистъра на централната банка, след като е освободен от Първа инвестиционна банка, където беше главен финансов директор, а от 2014 г. е и член на управителния й съвет, съобщи на сайта си БНБ.
 
„Назначението на Живко Тодоров е за усилване на административния капацитет на ББР. Той имаше полезно действие в стрес тестовете за банковата система“, подчерта ролята на банкера министърът на икономиката Емил Караниколов, който коментира случващото се в държавната банка след уволнението на ръководството й лично от премиера Бойко Борисов.
Още по темата
Министърът информира по БТВ, че процедурата с промяна в борда на ББР е започнала преди две или три седмици.
 
Предстоят нови директорски назначения
 
„До няколко дни ще са ясни и другите две нови назначения, за да се попълни ръководството на банката“, посочи той и напомни, че към момента управителният съвет е от трима изпълнителни директори, но не конкретизира кой от  новоназначените ще застане начело в ръководството й.
 
Емил Караниколов заяви, че обществото ще научи какво е решението по казуса със заема на ББР за колекторската фирма, след като приключи проверката по нея. „Тя ще се извърши от новото ръководство на банката", поясни министърът. „Продължаваме анализа на кредита“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ббрЖивко Тодоров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации