Специалист: От нас зависи моловете да са безопасни!

Броят на заразените намалявал със затоплянето
10

Отвориха моловете в страната при стриктно спазване на всички изисквания. Безопасни ли са за посещение големите търговски центрове?

"От нас зависи дали те ще са безопасни. От съществено значение е да се научим как да живеем с коронавируса. Спазването на елементарни хигиенни мерки може напълно да направи живота ни безопасен", каза за "Денят ON AIR" зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Ива Христова.

По думите й не би трябвало вентилацията в търговските центрове да е опасна.

На фона на поетапното разхлабване на мерките в страните в Европа, Световната здравна организация предупреди за по-смъртоносна втора вълна на коронавируса, която ще ни удари през есента и зимата.

"Есента и зимата неминуемо ще се увеличат случаите, но не виждам медицински доводи втората вълна да е по-смъртоносна. Здравната система е подготвена да лекува заболяването. Действително очаквам намаление на заразените през лятото и покачване през зимата", прогнозира проф. Христова.

Tя добави, че не е необходимо да има образуване на антитела, тъй като клетките са тези, които ще се справят с вируса.

"Няма смисъл да се тества на сляпо. Резонно е да намалява броят на заразените със затоплянето. Заболяването е много по-тежко от грип, а грипът също е тежко заболяване. Ваксината не е панацея, малка част от хората ще си я сложат", обясни в ефира на Bulgaria ON AIR зам.-директорът на Националния център по заразни и паразитни болести.

Проф. Христова разясни, че лятото ще има бактерии, причиняващи стомашно-чревни неразположения.

"Изпитват се много възможности, в рамките на 2-3 месеца очаквам нови постижения в областта как да се лекува коронавирусът. Ваксината ще отнеме време, пълно покритие на хората", отбеляза проф. Ива Христова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ескалаторите.асансьорите.климатичната инсталация.общ.тоалетна са местата където е опасно да се заразя с този вирус.така че без мен на МОЛ за съжаление на перачите на пари собственици на МОЛ-ове.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив... Със затоплянето ще се увеличи броя на заразени, защото хората се отпускат и не спазват почти никаква дистанция.
8
3
 
3
 
! Отговори
Pf преди 3 години
До 4То едно време и дядо ти се е придвижвал с каруца,но едва ли сега ще си продадеш колата,за да я смениш с магаре. Молът е удобство. Вместо да обикакяш из целия град,за да си купиш дрехи,платиш сметките и отидеш на кино с гаджето,то правиш всичко това на едно място. Хем удобно,хем пести време. Не разбирам с какво ти пречи.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миналата седмица същата дама по хоризонт обясняваше колко опасни са климатичните инсталации. Предложението и беше да се пускат на максимално изстудява е през ноща и през деня да се спират.Сега обърна плочата.
6
1
 
5
 
! Отговори
ЦУМ преди 3 години
Чакай от МОЛ-ки и МОЛ-овци да спазват мерки! Нонсенс....
5
1
 
2
 
! Отговори
Хм! преди 3 години
По какво е специалист тая госпожа професорка и дано е малко повече специалист от шефа си - онова смешно човече с мустака - Кантарджиев!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако пък зависи от мен бих ги закрил всичките ! - едно време бабите ни само в молове са пазарували.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подходяща хигиена и по голяма яснота отн остно климатиците.Останалото е излишно.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да им стъпя на тия...Искаме държавни молове.... Бойко..!?
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яко специалисти, но има само един Вожд!