Сянката на плажа в Бургас - без пари, но срещу коктейл

И други концесионери са готови на същата стъпка
33
Сянката на плажа в Бургас - без пари, но срещу коктейл
Снимка: Pixabay

Морският плаж Бургас - Север е един от 25-те, които ще предлагат безплатна сянка това лято, сочат данни на Министерството на туризма. След отварянето му обаче се оказа, че едва 150 – 200 чадъри ще са без пари, а под останалите 250-280 ще плажуваме срещу консумация от близките заведения, пише "Монитор".

Още по темата

Концесионерът на ивицата беше сред първите, които откликнаха на предложението на ресорното ведомство и обявиха нулеви цени за чадъри и шезлонги за лято 2020 г. По-голямата част от чадърите на брега всъщност ще се отдават за управление на заведенията, които сами ще определят политиката за преотдаването им.

Един от наемателите вече е потвърдил, че в договора му с концесионера „Крам Инс” ЕООД има клауза относно стопанисването на плажните принадлежности. Той от своя страна е решил да ги отпуска на летовниците единствено срещу консумация от заведението му, така смятали да постъпят и други негови колеги.

Стоян Германов, който е концесионер на плажа, призна, че този въпрос се обсъжда, но все още няма окончателно решение. „До няколко дни ще имаме повече яснота”, поясни лаконично той, като допълни, че в Бургас активно се подготвят за сезона.

Поставени са 200 чадъра, очакват се да пристигнат още шезлонги. Пет от десетте заведения на ивицата вече са подновили своята работа, но съвсем скоро ще отворят и останалите. Засега спасители има само на 2 от 12 спасителни поста, те ще започват постепенно работа до началото на месец юли.

Концесионерът пое управлението на плажа през миналата година като още тогава наложи нова ценова политика, намалявайки цените на плажи принадлежности на 1.20 лв. за брой. През 2019 г. част от чадърите също са предоставяни на заведенията, които предлагат по –високи цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
17
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Още не е станало горещо , тези концесионери направо слънчасаха !! Май ще си останат само с тена , и без лев в джоба !
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лимонадка с лимонче и чадърче 15 лева!
4
2
 
28
 
! Отговори
българин преди 3 години
Пак гяволуват по български , дано никакви туристи да не видите , мошеници !!!!!
3
1
 
28
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Пак бг тарикатлъци. Бойкот на тия .
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До къде стигнаха фекалкийте от Варненското езеро
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си ги пият те бъркочите!