Acronis учетворява броя на служителите си в София до 2021 г.

Столицата ще стане най-големия център за развойна дейност на компанията
Обновена: 18 юни 2020 14:15 | 17 юни 2020 10:50, Анисия Иванова
13
Acronis учетворява броя на служителите си в София до 2021 г.
Станислав Протасов, съосновател, главен оперативен директор и технологичен директор на Acronis. Източник: Acronis

Специализираното в киберсигурност и съхранение и управление на данни софтуерно дружество Acronis ще увеличи четворно броя на служителите си в българския си офис до края на следващата година. В момента в София работят между 200 и 250 служителя на компанията, а до края на 2021 година се очаква броят им да надхвърли 1000 души, заяви в интервю  за технологичното предаване UpDate по Bloomberg TV Bulgaria Станислав Протасов, съосновател, главен оперативен директор и технологичен директор на базираната в Сингапур компания.

„Смятам, че София ще стане най-големият център за развойна дейност на Acronis тази година въпреки факта, че коронавирусът и блокадите определено ни забавиха малко, защото пътуванията бяха забранени. А и с наемането на хора е по-сложно, те се страхуват да сменят работни места в такъв период. Но ние държим на плановете си. Мисля, че когато България и Европа отново се отворят напълно, ще продължим с плановете си и ще изградим най-големия R&D офис на Acronis - в София. Имаме много амбициозен план – до края на следващата година трябва да имаме 1000 служителя в офиса ни в София“, каза Протасов в разговор с водещия Бойчо Попов.

В интервю за UpDate мениджърът открои както позитивите на страната ни като място за бизнес, така и някои недостатъци.

„Има неща, които правителството ви и бизнес общностите трябва да свършат, за да улеснят много неща. Например, ако искате да развивате IT индустрията си, определено трябва да въвлечете чуждестранни таланти. Защото, въпреки че имате много хора с добро образование, трябват ви повече хора, които са работили за големите концерни, като Microsoft или Google или други компании. Тези хора често са чужденци, така че трябва да ги доведете до България.

А за да ги доведете до България, трябва да направите преживяването им лесно и приятно. Което значи, че одобренията за работа трябва да са бързи“, казва Протасов, сравнявайки условията с опциите в Сингапур.

Докато в азиатската страна за издаване на разрешение за работа са нужни средно около 4-6 седмици, то за България този срок е около 4 месеца.

Какви са последните тенденции сред киберопрестъпността в ерата на коронавируса и кои са най-големите рискове – вижте в интервюто за UpDate в събота от 19:30 часа по Bloomberg TV Bulgaria.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Офф беее. Драскачите, вземете се ограмотете и престанете да представяте лустросани новини. Тази компания, заедно с Касперски са мужикистански фирми, пряко подчинени на КГБ. Подобни компании не трябва да бъдат допускани в ЕС и НАТО. Руснак да ти поддържа кибер-сигурност, бахахахха! Кибер-атаки може.
11
2
 
2
 
! Отговори
Таню преди 3 години
До Анонимен Не бих могъл да го кажа по-добре от теб! :D :D :DТия верно идват с идеята да назначат няколко advanced и шепа ООР фулстакъри, и сичко друго от кал и дръве. ***, няма лошо, аз колко продавачки познавам вече, дето станаха QA-ки и яйчарки. Зацапват се професиите, ама това никой го не брига, вече е ясно...
10
1
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 3 години
Не ми се вярва, разходите са им в пъти по-ниски, отколкото да плащат за хангарите наречени офиси. По-скоро у нас наемането на офис е част от корупционната практика да берат кадри на ниски заплати и никой да не ги закача.В САЩ от години над 60% от новите позиции са remote. Офиса се посещава при нужда или желание от страна на служителя.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато в азиатската страна за издаване на разрешение за работа са нужни средно около 4-6 седмици, то за България този срок е около 4 месеца.Смешннто е, че в някой страни в Европа е въпрос на един подпис от компанията и един подпис от местната община и става за 1 час процедурата, ако няма задръствания, когато говорим за EU граждани.
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6Осъзнаваш, че до 5 месеца всичко ше емоостарому, нали?
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как пара дават?
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адага, пуснете руснак да ви подслушва компютрите, па после ще се чудите откъде са записите...
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те гигантите преминаха основно на home office за служителите си, нашенеца иска да наблъска 1000 студентчета в една сграда да си менкат вируси по климатичната система.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2Всъщност MS са тук от 20+ години.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aka - големият конкурент на TAD Group :)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ясно, не търсят българи, а чужденци ... !!!
1
0
 
6
 
! Отговори
Валентин преди 3 години
"... Microsoft или Google или други компании. Тези хора често са чужденци, така че трябва да ги доведете до България"Те тези от майкрософт и гугъл само това и чакат: да облекчим законодателството за да дойдат в бг. На опашка са се подредили.По скоро господинът иска да си докара евтини чуждоработници, а българите пак да гризем дръвцето.