Топ 5 на предимствата на онлайн пазаруването

Вижте кои са те
18 юни 2020 08:48, Александър Попов
3
Топ 5 на предимствата на онлайн пазаруването
Снимка: Pixabay
За мнозина пазаруването е терапия, с която намаляват стреса, откъсват се от ежедневието и се отдават на часове в обикаляне на търговски обекти от всякакво естество. Натовареният график и тежкият работен ден обаче често пъти превръщат това удоволствие в тежест. За да улесни живота ни, в подобни случаи се намесва явлението на XXIв. – безграничното интернет пространство, благодарение на което много сектори и процеси продължиха да функционират по време на коронавируса и социалната изолация. Сред този сектор е и търговията и онлайн пазаруването.
 
Последното не е изненада, но учудващото е, че едва сега открихме, че не е нужно да прекарваш по минимум 2 часа по магазините, за да напазаруваш за вкъщи, а можеш да го направиш само с няколко клика от дивана си. Малко след коронавируса едни от най-големите търговски вериги у нас побързаха да пуснат свои онлайн платформи, а други като хипермакети HIT, стартираха партньорства, с които осигуриха на клиентите си възможност да си поръчат всичко за семейството и дома онлайн. В края на април HIT обяви, че пуска свой онлайн магазин – Shop.gladen.bg, съвместно с платформата Gladen.bg, с което зарадва мнозина. Защо, обаче, продаването на хранителни стоки и продукти за дома е може би един от най-развиващите се сектори за началото на годината, ето само някои от причините:
 
Бързо, лесно и удобно
 
Какво по-хубаво от това да се прибереш от работа, а продуктите, които са ти нужни за вечеря, да те чакат на кухненския плот? Онлайн пазаруването ни спестява изключително много време в обикаляне по магазините. Днес е възможно само с един клик да поръчаш необходимите продукти за цялото семейство, които малко по-късно, любезни служители да доставят до вратата на дома ти.
 
Пазаруване без навалица от хора и висене по опашки
 
Ситуацията с COVID-19 промени ежедневието ни и ни принуди да ограничим социалните си контакти. И макар вече мерките да отпадат, вече се докоснахме до онова сладко усещане да не се налага да ходиш до магазина и да обикаляш щандовете, търсейки всичко от списъка, защото можеш да си поръчаш всичко онлайн. Е, поне ние. Ако вие не сте, не се бавете. Пазаруването посредством мрежата, ограничава контакта и струпването на групи от хора на едно място. А и никой не обича да чака по опашки, а те са неизбежни, особено когато говорим за големи търговски вериги.
 
Качество на най-добра цена 
 
Колко време би ни коствало, ако трябва да обиколим няколко магазина, за да открием желания от нас продукт на най-добра цена? Освен бързото и удобно сравняване на цените и качеството на предлаганите продукти, сайтовете за онлайн пазаруване винаги предлагат намаления и специални промоции, с които да спечелят своите клиенти за дълъг период от време. Не може да не отбележим и това, че всичко, което предлагат и доставят онлайн магазините, е с проверено качество и срок на годност, затова няма опасност да закупиш негодна за консумация храна.
 
Отговорност и оказване на своевременна помощ
 
В случай на сгрешена поръчка или разрушена цялостност на конкретен продукт, служителите на сайтовете за онлайн пазаруване винаги са насреща, за да окажат съдействие за бързото разрешаване на възникналата ситуация. В този случай клиентът има пълното право да потърси отговорност, тъй като данните за направената поръчка се съхраняват в използвания от тях сървър.
 
Безплатна доставка
 
Няма какво да се лъжем – цената за доставка е може би единственият фактор, който може да откаже човек от това да си поръча онлайн каквото и да било. Затова веригите въведоха опция за безплатна доставка над определена сума. За цитирания по-горе онлайн магазин Shop.gladen.bg тя е 100 лв. Ако направим равносметка, кой от нас е излизал от хранителен магазин с поне две торби продукти и чиста съвест, че е купил всичко необходимо за вечеря, за дома, и е оставил по-малко пари на касата? Така, че и тук онлайн пазаруването взима превес над традиционното. И няма как да е другояче.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрях да пазарувам онлайн от поне 3 години Причините са много , но да не кажете , че плюя по сайтовете -ще замълча .Всеки си има глава на раменете
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазарувам непрекъснато онлайн, всичко ни се доставя вкъщи. Но цената за доставка е последното, което е проблем, време не се спестява изобщо, защото ти отнема толкова време да го добавиш и да чакаш куриера, колкото и да отидеш до магазина. Проблемите са: доставка на лоши плодове и зеленчуци, доставка на стара кайма, явно застоялите неща отиват там, липса на промоции и липса на евтините продукти, масово са набутани скъпи варианти, които не вървят в магазина. Явно смятат, че хората ще купят всичко

Спонсорирани публикации