Прогноза: Philip Morris с по-добра от очакваното печалба

Коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 до 5,07 долара
24 юли 2020 10:03, Александър Попов
4
Прогноза: Philip Morris с по-добра от очакваното печалба
Снимка: Pixabay
Производителят на тютюневи изделия Philip Morris International Inc. представи по-добра от очакваното прогноза за печалбата си за годината, само три месеца след като компанията се отказа от предишната си прогноза заради пандемията, съобщава Investor.bg.
 
От отчета става ясно, че коригираната печалба на акция ще е в диапазона от 4,92 долара до 5,07 долара тази година. Средната прогноза на анализаторите беше за 4,49 долара, съобщиха от Philip Morris.
 
През второто тримесечие коригираната печалба за акция от 1,29 долара също надминава очакванията за 1,10 долара.
 
През април компанията оттегли предишната си прогноза за коригирана печалба за акция от най-малко 5,5 долара, като днешния отчет по всяка вероятност ще зарадва инвеститорите заради по-голямата прозрачност.
 
От компанията посочват, че доставките на бездимни тютюневи изделия са нараснали с 24% до 18,7 млрд. къса. Тази бройка се очаква да се увеличи още, след като американската Служба по храните и лекарствата по-рано този месец даде зелена светлина този тип продукти да се маркират като изделия с по-нисък риск.
 
Представянето за тримесечието също така е белязано от силно възстановяване в цялата индустрия, най-вече в Европа, като все по-голям брой потребители са започнали да използват устройства за нагряване на тютюн IQOS.
 
Акциите на Philip Morris поевтиняват с 14% от началото на годината. След отчета книжата започват борсовата сесия във вторник с ръст от близо 6% в стойността си.

4
Още по темата: Philip Morris International Inc
Още от Водещи мобилна
Как руските богаташи пътуват за почивка въпреки затворени граници
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Владислав преди 1 седмица
В тази връзка,предпочитам да заложа на изпитани марки и компании с традиции който знаят как се прави бизнес и не гледат бързата печалба на цената на всичко,визирам най-вече качество.Филип Морис не са допрели до българския пазар и няма да си развалят реномето и годините традиции който са изградили като си развалят продуктите,отделно са лидери на много по-големи международни пазари от нашия! Абсолютно същото важи ако искаш за Дайкин (климатични системи) или Керхер ( почистващи системи)
3
0
 
1
 
! Отговори
Владислав преди 1 седмица
До:Sichtpunkt
А защо си мислиш,че си пушил читави такива? Пък макар и "български".Мой приятел работеше във Victory и определено имаше ОГРОМНА разлика между изделията за нашия пазар и тези за износ.Не съжалявай,не съм фен на чуждата продукция,но пуша от достатъчно дълго време за да видя колко марки читави и "хубави" ако може да се нарече цигарата хубава де ,марки ги опропастиха и опорочиха.И не е само цигарите,същия приятел сега работи в фирма за перилни препарати, абсолютно същата работа е.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи в цигарената индустрия криза няма. И не само в нея. Време е засегнатите да се замислят. Гарантирано бъдеще за професии имаше в плановите икономики.
1
0
 
2
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 1 седмица
Откакто Philip Morris навлезе на българският пазар, изчезнаха всички разпознаваеми за българите марки, като Victory, Средец и други. Аз не пуша Rothmans и сега от време на време паля Dunhill, които обаче са по-скъпи от изчезналите марки!

Спонсорирани публикации