Безработни могат да започнат свой бизнес за стоки или услуги

114 души вече са се възползвали от мярката на Агенцията по заетостта
33
Безработни могат да започнат свой бизнес за стоки или услуги
Снимка: БГНЕС

Безработни могат да започнат свой бизнес за производство на стоки и/или услуги.

Това става чрез насърчителна мярка на Агенцията по заетостта и за целта желаещите трябва да представят бизнес проект в Бюрото по труда, в което са регистрирани.

В Закона за насърчаване на заетостта е предвидена възможност те да вземат накуп цялото дължимо обезщетение за безработица, което да послужи като стартов капитал, уточняват от агенцията.

Ако преценят, че имат нужда от допълнителна подкрепа за стопанската си дейност, може да кандидатстват по Националния план за действие по заетостта и да получат средства за квалификация за управление на новата си фирма, за сферата, в която е стартиращият бизнес, както и за ползване на консултантски услуги.

Ако имат нужда от персонал и наемат безработно лице, ще получават и средства за неговото възнаграждение в размер на минималната работна заплата.

От началото на годината от тези опции са се възползвали 114 безработни. Най-често те са отваряли обекти за търговия или услуги като счетоводни, консултантски, фризьорски и други.

Бизнес в сферата на земеделието са стартирали двама безработни, а други двама са организирали своя производствена дейност. 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахаха
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продаването на домати, краставици и сирене не е бизнес, това е самозаетост. Кварталните магазинчета, кафенета, дрехи и т.н. не са бизнес. Научете се най-после. Същото важи за еднолични счетоводни, адвокатски и т.н. кантори.
7
4
 
17
 
! Отговори
арматуриста преди 3 години
Я не се бъзикайте с изпадналите в безисходица хора,а раздрусайте червените олигарси за крадените милиарди за 30 годинии.С върнатите в хазната пари,създайте работещи проекти и нисколихвени кредити за по дълъг период.Олигарсите тръгнаха с милипни наши пари и фанъчен конфорт ала Черепа и искат още и още.Бизнес жълти стотинки не става,пълен провал!
6
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберски *** намерете си истинска работа, бастуни
5
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що да е шега?Пишеш план, на 2к заплата 20г. стаж, 10х1.4к капитал за да задвижиш бизнес.За фирма с дейност където ще си продаваш собствения труд е добро начало.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безработните ще годyхат за услуги. Пачки нема, трaжи се дyпe.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добър вариант да се самоназнсчат и опитат да завъртят бизнес. Обаче мярката не е за прибирали се от чужбина, щото не е са плащали осигуровки.
2
6
 
27
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това някаква шега ли е?
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко това е източване на държавни средства под блсговиден предлог.