Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция

Живот близо до морето - мечта на много хора
Препоръчан материал | Обновена: 25 авг 2020 10:09 | 25 авг 2020 10:00,
Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция
Комплекс "Азимут". Източник: "Явор" АД

Покупката на имот край морето може да има няколко положителни страни - отлична възвръщаемост на инвестициите, сигурен източник на допълнителни доходи и достъп до приятно място за отдих. Някои хора решават да си купят такъв имот заради възможността да се избяга от натовареното ежедневие и да се отдадат на заслужен отдих, а други решават да го използват като добра инвестиция по време на туристическия сезон.

Друго нещо, което трябва да се вземе под внимание при подобна инвестиция е фактът, че за съжаление извънредното положение във връзка с пандемията стана вече част от живота ни. Добре е покупката на недвижим имот да отговаря и на различните предпочитания на клиентите - живот в малък комплекс близо до морето или в голям парк на комуникативно място в града.

Преди да направим покупка на имот обаче е важно да знаем кои инвеститори в строителството са стабилни и доказали се през годините в този бранш.

Такъв инвеститор е "Явор" АД и неговият собственик "Интерком Груп" ООД. Компаниите са едни от утвърдените и надеждни инвеститори в град Варна, доказали се с дългогодишен опит, качествено изградени проекти, коректност и внимание към всеки клиент. Всички проекти на "Явор" АД се отличават с безупречно качество, характерен стил, уютна визия, функционалност и отлична локация. От компанията обявиха, че стартира строителството на първи етап на един от най-атрактивните комплекси в град Варна - "Фемили Гардън". Проектът е един от най-мащабните в морската ни столица.

Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

Комплекс "Фемили Гардън" е подходящ както за инвестиция, така и за покупка на собствено жилище. Локацията на комплекса е много удобна - в широкия център на Варна, на ул. "Орех" №2, на броени минути пешеходно разстояние до два от най-големите молове. Районът е добре свързан с всички останали части на града чрез множество удобни линии на градския транспорт, а в непосредствена близост има училища, детски градини, магазини и медицински център.

"Фемили Гардън" разполага с парк от над 10 дка, без достъп на автомобили - само зеленина, зони за отдих, пешеходни и велоалеи, детски площадки, външни фитнес уреди и свободни поляни, където майките с малки деца да се разхождат на чист въздух. Комплексът предлага нова концепция за живот на съвременното семейство. Дом, където децата играят безгрижно на чист въздух, а родителите се наслаждават на спокойствие сред разкошна паркова среда. В същото време тази красива реалност е съчетана с удобствата на големия град.

Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

Проектирането и стартирането на продажбите на секциите в комплекса се осъществи в два етапа:

  • 1-ви етап: секции Явор, Бреза, Чинар, Топола, Акация, Магнолия и Жасмин (през август 2019 г.);
  • 2-ри етап: секции Кипарис, Кедър и Ела (през юли 2020 г.).

Сградите са три и са ситуирани в краищата на парцела от 51 800 кв.м, като най-малкото разстояние между тях е 65 м. Всеки вход е с различна височина - от 9 до 16 етажа, като на всеки етаж има средно по 5 апартамента. Това раздвижване във височината е умело използвано от архитекта и за пръв път във Варна ще бъдат построени сгради в архитектурен стил "Холандска улица".

Интересът към комплекс "Фемили Гардън" е огромен, като от първия етап за продажба са останали едва 22 апартамента, повечето от които са тристайни с югоизточно изложение. Преди месец стартираха продажбите и на втория етап на строителството на комплекса (секции Кипарис, Кедър и Ела). Общият брой на жилищата в трите нови секции е 210, като 83 от тях вече са продадени. Апартаментите са двустайни, тристайни и четиристайни.

Очаква се строителството на новите секции да стартира през пролетта на 2021 г., като срокът за изпълнение ще бъде 24-28 месеца. Въвеждането в експлоатация ще отнеме между 4 и 6 месеца.

Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция
Комплекс "Фемили Гардън". Източник: "Явор" АД

За секция Кипарис е избран различен подход в строителството, който ще се различава от всички останали секции с по-луксозно и висококачествено изпълнение и вложени материали. Конструкцията на секцията е монолитна със стоманобетонни плочи и колони, а външните стени ще са изградени от висококачествени керамични блокове Porotherm 38 W.i Plan на световния лидер в производството WIENERBERGER. Използваните тухли предоставят рекордно ниски стойности на топлопроводимост, висока топлоизолираща способност и понижени разходи за отопление и охлаждане.

Още по темата

Друг особено атрактивен за клиентите проект на "Явор" АД е комплекс "Азимут". Комплексът съчетава уют, спокойствие и качествено строителство. Намира се на бул. "Св. Св. Константин и Елена", на 900 метра от центъра на ж.к. Виница и на километър от к.к. "Св. Св. Константин и Елена", до автобусна спирка Черноморец/Виница. Комплекс "Азимут" е с приятна средиземноморска визия и се състои от две пететажни сгради,  около които са разположени басейн, детска площадка и 5 дка озеленено дворно място. В сградите има 65 апартамента, като за продажба към момента са останали едва 6. Всеки апартамент, независимо от етажа, разполага с просторна дневна, прекрасна морска панорама и обширна тераса. Осигурени са достатъчен брой закрити паркоместа и гаражи за живущите в комплекса, както и външни паркоместа за техните гости.

Дом в парка в градска среда или край морето - от приятно място за живеене и почивка до сигурна инвестиция
Комплекс "Азимут". Източник: "Явор" АД

В края на тази година "Явор" АД ще стартира и най-новия си проект, който се намира в един от най-предпочитаните райони за живеене в град Варна - ж.к. Чайка. Парцелът, на който ще бъде построена сградата се намира в близост до едноименния пазар в жилищния квартал. В момента проектирането на сградата е в начален етап. Очаква се, че през есента на 2020 г. ще има проект със степен на завършеност подходящ за начало на продажбите. От по-високите етажи ще се разкрива уникална морска панорама, а в обратната посока - обширна красива градска гледка. Апартаментите в сградата ще са двустайни, тристайни и четиристайни. В момента се набират клиенти за търговските площи на партера.

Информация за всички проекти на "Явор" АД може да получите в офиса на отдел "Продажби" на бул. Република 117 (Търговски център "Явор"), ет. 4, на телефони 0877 63 20 20; 0877 61 20 20, на ел. поща: office2@yavorad.com или в сайта на компанията http://www.yavorad.com.

Имиджова публикация

Още от