Брокерите и учителите с най-голям ръст на доходите

Разходите за заплати на фирмите скочили с 10% за година
11
Брокерите и учителите с най-голям ръст на доходите
Снимка: Dnes.bg, архив

По предварителни данни на Националния статистически институт през второто тримесечие на 2020 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях лица нарастват с 9.9% спрямо второто тримесечие на 2019 година. Увеличението в индустрията е с 10.7%, в услугите - с 9.1%, и в строителството - с 6.0%.

Още по темата

По икономически дейности през второто тримесечие на 2020 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори „Операции с недвижими имоти“ - с 23.3%, „Образование“ - с 18.5%, и „Добивна промишленост“ - с 13.8%.  

През второто тримесечие на 2020 г. спрямо второто тримесечие на 2019 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9.7%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 10.9%.

По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 24.1% за „Операции с недвижими имоти“ до 3.4% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
мадрид преди 3 години
До Анонимен - 9Прав си. Да може да си купиш жилище без да су длъжник за мен е основна потребност, която трябва да бъде лесно постижима за всеки. За запада обаче не е така. Подражавайки на само лошите неща на запада и за нас явно няма да бъде. Ще си остане лукс за по заможните (с наследство), трудолюбиво успелите (доста малка част), крадливите и шуробаджанаците
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Важното е да ти стигат да водиш нормален живот и да задоволяваш своите потребности,освен ако не си решил да забогатяваш бързо.За бабата,която най-вероятно не може да си напише името и вчера благодари на ББ за 50 лв.тези пари са много,но за нормалните хора са нищо!Всеки гледа от собствената си камбанария!
6
1
 
1
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
=realtor
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При нас в технологичния сектор средният скок на заплатите за 2021 на високи позиции ще бъде около 7%. При по-ниските позиции някои хора ще имат 33% увеличение, има и такива с по над 45% при смяна на позицията. Това е, ако си запазиш компанията. Ако решиш да сменяш, със сигурност ще се намери кой да ти даде огрромна разлика в заплатата (при по-ниските позиции). Ако човек няма поне 10% ръст на годишния си приход, означава, че той не е израстнал или, че има нулева самооценка и ниска квалификация.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DrgТо е, защото на заплата са много малко, повечето са на хонорар и си кътат таксите. Нормално е, "шфечето", да си вдигне заплатата.
3
2
 
18
 
! Отговори
Drg преди 3 години
Смешно малко. Брокерчетата на недвижими имоти си скубят косите, пък заплатите да им скачат с една четвърт. Как се бърка тоя компот?
2
3
 
17
 
! Отговори
Броколи преди 3 години
Цецо да не е почнал да разпродава апартаментите, за да финансира новата партия?
1
5
 
16
 
! Отговори
брокерче преди 3 години
кръв повръщам на село се не връщам!!

Спонсорирани публикации