Спад в цените на жилищата у нас

Това се случва за първи път от 2015 година
28 сеп 2020 20:41, Екип на Bulgaria On Air
27
Спад в цените на жилищата у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За периода януари-юни е отчетен спад от 18 % на сключените сделки за недвижими имоти у нас. Данните са на Националното сдружение ''Недвижими имоти''.

Цените на жилищата в страната намаляват за първи път от 2015 година, сочат изчисленията Националния статистически институт (НСИ) за второто тримесечие.

Спадът е с 1,1 на сто в сравнение с първото тримесечие на годината.

За периода 2015-2019 ръстът в цените на имотите е достигнал малко над 40 на сто, в момента обаче отчитаме спад с близо 1%.

В началото на кризата с коронавируса прогнозите бяха за свиване с 20 % за цените на жилищата до края на годината на годишна база.

Каква е картината на пазара в момента и сега ли е времето за закупуване на жилище? Разговор по темата с Добромир Ганев, председател на УС на Националното сдужение ''Недвижими имоти'' в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: цениимоти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лошо. Аз още откак се ожених казах на жена ми, че живея под наем и все още си заделя пари да платим наема всеки месец. Сега, като паднат цените да не реши, че ще по-добре да купим.
3
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам - населението спада, строи се с пълна пара и цените растат... Сега да си го представим като заведение, щото е по-близко до бита. Клиентите всеки ден намаляват, но готвача готви все повече порции, а келнера постоянно вдига цените?!?
2
0
 
38
 
! Отговори
Алабала преди 3 години
Мошеници, агенциите дерат кожи а будалите се поробват.
1
0
 
41
 
! Отговори
:) преди 3 години
Ти па? Не думай! Само преди неколко дни периодично некави брокерчета с платени статийки ни убеждаваха, че сега е момента за купуване, и оттука нататък само растеж?

Спонсорирани публикации