Ваксините за COVID-19 създадоха десетки нови милиардери

"Форбс":публикува списък с 50 души, забогатели от пандемията
24 дек 2020 15:32, Ния Христова
36
Ваксините за COVID-19 създадоха десетки нови милиардери
Снимка: БГНЕС
Десетки нови милиардери, стоящи зад ваксините за COVID-19, са се появили в пандемията, съобщава сп. "Форбс", цитирано от БГНЕС.
 
Изданието публикува списък с 50 души, сред които изпълнителни директори на фармацевтични компании и инвеститори в този сектор, чието богатство е нараснало значително покрай кризата от коронавирус и през 2020 г. те са станали милиардери.
 
Става дума за предприятия, занимаващи се с "разработването на ваксини, лекарства и медицинско оборудване".
 
Сред тях са учените зад двете най-успешни и признати ваксини срещу коронавирус - на американската компания "Пфайзер" и германската "Бионтех" и другата - на американската "Модерна", пише "Форбс".
 
Според изданието състоянието на главния изпълнителен директор и съосновател на "Бионтех", германецът от турски произход Угур Шахин, вече се оценява на 4,2 милиарда долара.
 
Французинът Стефан Бансел, който оглавява "Модерна", е забогатял с 4,1 милиарда долара.
 
Състоянието на американските инвеститори Тимъти Спрингер и Робърт Лангър, които през 2010 г. са вложили съответно 5 и 1,5 милиона долара в развитието на "Модерна" сега се оценява съответно на 2 и на 1,5 милиарда долара.
 
Списъкът на новите милиардери включва и редица ръководители на компании и инвеститори от Китай, Италия, Индия, Канада, Швейцария, Хонконг и Дания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
3
 
! Отговори
Чен Мен преди 3 години
Не може да бъде. Китайската ком. партия не дава да си милиардер. Тя мисли за работника....Долу капитализма! Да живее ККП!
14
6
 
9
 
! Отговори
SS преди 3 години
Новият лаф: КАКВО ГЛЕДАШ КАТО ВАКСИНИРАН БЕ ?БЪДЕТЕ ОТГОВОРНИ:ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ С ВАКСИНИ ЗА КОИТО НИКОЙ НЕ Е ОТГОВОРЕН .
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук нямали ,забогатели !!!,що не пушите за така наречения бизнес ,милиони им подариха герб ,не разбрахме кой е тоя бизнес )
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заемите, които взима другарят Борисов са "омразен дълг".
11
4
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
Правилно каза Кадафи навремето в ООН.Те ще ни пускат вируси и ще ни продават ваксини. Нооо това са новите реалности.Нещо повече.Това е едва началото.Предстои глобално редуциране на населението.Накрая всичко ще се срине в анархия от първичен тип.Бавно но сигурно идва настъпващият апокалипсис.По умните се подготвят.По богатите си строят бункери.Останалите не вярват и съвсем по български казват.Абе като дойде ще му мислим.
10
16
 
10
 
! Отговори
Сраври преди 3 години
Пак гледаме в чуждата паница. Ми направете си една ваксина и вие и станете милиардери. Жалко, че българина може да меша само вино и лимонада.
9
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителствата теглят едни пари на заем за да купят милиони ваксини, едни компании печелят милиарди, а парите ще трябва а ги връщаме всички ние независимо дали си се ваксинирал или не.
8
1
 
16
 
! Отговори
Здравейте преди 3 години
Честито на спасените,днес ваксина,утре глад и мизерия,ама няма да се плашите,нашите спасители са ни приготвили много изгодни заеми,само трябва да се подпишете и да станете легални роби.Ту би континю брадърс.
7
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да спечели рдин милиарди, стотици хиляди трябва да обеднеят. И за какво са му? Два гъзза ли има? Равенство, братство, демокрация. Да му е сладко на Хануха. Хиляди няма да могат да сложат и скромна маса за празниците
6
2
 
12
 
! Отговори
Иху иху преди 3 години
Нашта хунта в това число ли е
5
1
 
7
 
! Отговори
Ss преди 3 години
И след 2 години цените на компаниите ще се срине!
4
0
 
8
 
! Отговори
С. преди 3 години
Не може да бъде...
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едни парата, за други лай...та. Тъй ша е тя
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"зад двете най-успешни и признати ваксини"==================Успешни и признати, защото зад тях стоят изпълнителни директори на фармацевтични компании и инвеститори в този сектор, чието богатство е нараснало значително покрай кризата от коронавируса.
1
0
 
12
 
! Отговори
А. преди 3 години
И как така.