В кризисната 2020 над 3300 строежа са в експлоатация

ДНСК отчете 4 млн. лева, събрани за хазната
13
В кризисната 2020 над 3300 строежа са в експлоатация
Снимка: БГНЕС

3392 строежа са въведени в експлоатация през 2020 г., показва обобщена справка за работата на ДНСК. От дейността на дирекцията са събрани и преведени в държавния бюджет над 4 млн. лева, от които над 3,5 млн. лв. са от такси за издаване на разрешения за ползване.

Голям брой от въведените в експлоатация строежи са с широко обществено значение, в т.ч. и финансирани с европейски средства по различни оперативни програми.

Сред най-значимите обекти са Автомагистрала "Струма" Лот 3.1 „Благоевград - Крупник; обходът на Габрово и етапна връзка към него; първият етап от основния ремонт на второкласния път Дупница - Самоков; обходът на Ахелой на пътя Слънчев бряг - Бургас; разширението на метрото в София и пускането в движение на III-та метролиния; рехабилитацията на железопътната линия Пловдив - Бургас в участъка Скутаре - Оризово; разширението на газопреносната инфраструктура на "Булгаргаз" ЕАД, паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница, газификация на Монтана, Враца и Благоевград и други.

В експлоатация са въведени и няколко важни за подобряване на ВиК инфраструктурата обекта, има и две лечебни заведения – специализираната очна болница за активно лечение във Враца и основно ремонтираната централна сграда към СБАЛИПБ "Проф. Иван Киров" ЕАД“ в София.

Освен това са въведени в експлоатация хипермаркети и търговски центрове, производствени предприятия и бази в Пазарджик, Добрич, София, Варна, Разград, Ямбол, Враца, Куклен и други. Издадено е разрешение за ползване на многофункционална спортна зала в гр. Сандански. В Бургас, в района на пристанището е започнала да функционира сграда за конгресен, научно-изследователски център за контрол и изследване на Черно море с прилежащи офис площи.

От началото на годината до края на ноември от служителите на ДНСК са извършени общо 31 276 проверки на строежи, строителни книжа и строителни продукти.

В резултат от административнонаказателни производства срещу виновни физически и юридически лица за нарушения на разпоредбите на ЗУТ са издадени 577 наказателни постановления на обща стойност над 850 хил. лева.

През периода са проверени и 196 общински и 16 районни администрации. Извършени са общо 1500 проверки на строежи, бетонови възли, кариери, асфалтови бази и други места за производство на строителни продукти.

През изминалата година в ДНСК са постъпили и обработени общо 40 252 запитвания, жалби, сигнали и молби на физически и юридически лица и искания за назначаване на Държавни приемателни комисии. 915 от тях са постъпили по електронен път.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: строежДНСК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Боко!То магистрали,детски градини,спортни площадки,басейни,паркове......Така се прави по време на криза!Инфраструктура
6
0
 
5
 
! Отговори
Чипиран преди 3 години
бетонни кутийки и никаква инфраструктура - това е реалността. няма градоустройство като хората и строят тия които си платят - резултатите са на лице. Застроиха се градинки и паркове В Лозенец не можеш да се самоубиеш ако решиш защото ще паднеш на терасата на блока отсреща
5
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ще се наиграят и тия ...
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Строи се, ама без акъл. Както беше казал един от комиците на Монти Пайтън след като се разходил в София, "Тези хора трябва да съборят всичко и да започнат отначало."
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тускНедей така, че ще им скапеш пиенето утре :) Още има хора, дето чакат 400-500 Е/м2 във София.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София Безумното презастрояване ври и кипи - всеки сантиметър се застроява ! Е, там влизат всички Евро средства ,фондове, помощи - бързат да натрупат още и още Къде ще ги носят тея пари бе ?
1
9
 
6
 
! Отговори
туск преди 3 години
ареее форумнитее *** могат да налазят темата и да очнат да мрънкат че са високи цените тва било балон е идва криза и че всички ще се сринат. Тая криза е чакаме вече 15 год през нва време хората вече си изплатиха жилищата че и второ и трето си взеха