Качването в такси става двойно по-скъпо

Минималната първоначална такса става 1,58 лв.
91
Качването в такси става двойно по-скъпо
Снимка: БГНЕС

С промени в наредба 34 от Закона за автомобилните превози от днес влизат в сила нови и по-високи цени на таксиметровите услуги, съобщава Bulgaria ON AIR.

С промените в наредбата вече се определя минимален и максимален размер на стартовата такса. Тя трябва да е в размер от двоен до троен от минималната цена за един километър пробег по съответната тарифа в населено място.

Така, ако до момента в София масовите цени на първоначалната такса бяха около 70 стотинки, то с промените в наредбата първоначалната такса става минимум 1,58 лева през деня и 1,80 лева през нощта, а в случай, че превозвачът реши да се възползва от пределната цена за стартовата тарифа, то броячът ще започва да отчита от 2,37 лева през деня и 2,70 лева през нощта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: таксиначална цена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 3 години
До Анонимен 38Завалийка, на колко ракийки си?
34
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вече твърде много станаха браншовете - ресторантьори, хотелиери, бакшиши... Таковал съм ти и браншовете, ако на тия мизерници и техните браншове чакаме да се случва икономиката аре нема нужда. От бакшиши, бармани и мутро хотелиери икономика не се прави, нека фалират, те не са важни на никой за нищо, може и бяз тях.
33
18
 
19
 
! Отговори
АРНИ преди 3 години
Абе пишещи и спамещи *** такива.Такситата ли са ви проблема бе нещастници? Никой ли не разбра ,че водата поскъпва с 6%? Нова мин. раб. заплата от днес,тоест по-високи данъци и осигуровки.Те пищят за някакви таксита.Ами като не ви харесва недейте да ползвате дадена услуга. Тока е нагоре,парното нагоре,водата нагоре,хляба леко полеко стана два лева,на тея скапаняци такситата им бил проблема.Без таксита можем,но без другото едва ли
32
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 33Аз и няколко смеили момци. Пусбеп ли ни, сериозбо прочиатимв балгария и само силни хора ще останат
31
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
После шо ги колиме и биеме. Ше ги колиме, не мииио ...!
30
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези хубавци сами вървят към закриване на бранша си.Скоро време ще започнат саморазправи между самите таксиджии,защото такъв е закона на джунглата.
29
6
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мооооля? 2.37 лв. заради садо-мазо приключението да се возя с някакъв смърдящ на пот и цигари вечно мрънкащ философ? И защо да му давам 2.37? Че съм си отворил вратата ли? Какво ги оправдава тия цени? И то само прелюдия към грабежа - после и пътя ще си плащаш. Какво ми предлага като услуга? Вмирисана таратайка и житейските си виждания върху "когато въртя геврека".
28
6
 
49
 
! Отговори
Странно преди 3 години
Преди време, с колеги си организирахме излизане. Беше в някакво заведение в центъра в делничен ден. В 23:30 по ул. Раковска не можеше да се спре такси. Хората, които почакаха известно време, решиха да разширят периметъра. Разпръснахме се. Никога няма да забравя тази вечер. Наложи ми се да стигна пеша до Хотел Хемус. Звъннах на мъжа ми да дойде да ме вземе. Мисля, си че цялото пищене, че нямат работа е чист мързел. Да не говорим, че ако искаш да вземеш такси на късо разстояние, тарифата е двойна.
27
6
 
40
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
До държава във фалитСъгласен съм за почти всичко, но кой ще я направи тази гражданска война ?!Народ който 500 години чака друг да му даде свободата и после 45 години чака пак друг да му я даде ?!
26
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами чудесно,автобусът от летището, спира почти пред нас. Тъкмо ще ми излезе доста по-евтино,ако ще и за куфар да трябва да платя билет и няма да пътувам във вмирисано такси и шофьор недоволен,че трябва да ми помогне да си кача огромния куфар,защото съм жена. Радвам се,че го одобриха. Тъкмо да изгърмят и да ходят да работят по строежи,ама и там искат свидетелство за съдимост. Адиос мучачос!
25
16
 
37
 
! Отговори
държава във фалит преди 3 години
айде и тия останаха без работа... вече твърде много станаха браншовете - ресторантьори, хотелиери, бакшиши... Очертава се доста тежък период за България. Гответе се, пестете. Стига купувахте коли на кредит да се правите на тежкари, че после ще ядете... До септември в България ще дойдат 2 мил ваксини, което не е 70 процента от населението. Означава, че и следващата зима ще има локдаун. Като гледам може и гражданска война да стане, освен хиперинфлацията. А 2024-та и еврото... Глад се чака. ЧНГ!!!
24
0
 
26
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
АНДЖИ КОРЕКТ СТОЙТЕ СИ ТАКА фалит
23
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помните ли услугата с такси на фиксирана цена "От точка до точка 3 лева"?
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kakvo da ocakvate ot prosti i murzelivi suchtestva? No vinovni sa tia koito sa im go pozvolili.
21
5
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква ситуация трябва да ми се случи, за да се кача на бакшиш. Ползвам колело, скутер, кола, градски транспорт, а като изляза да пия предпочитам да платя на Drink and Drive, вместо същите пари, че и повече ако изляза и се прибера с бакшиш.
20
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взех такси от летището до автогарата. Пристигнахме в Смолян и питам шофьора: Колко? 450 кинта. - отговаря ми той.Викам: Пич, ти не ме разбра! Не искам да купувам таксито...
19
6
 
22
 
! Отговори
Ван преди 3 години
Аз си ползвам Maxim, ако ще такситата и 5лв да ги направят
18
10
 
43
 
! Отговори
глас от тъдява преди 3 години
Само да ви обадя , че последните 2 пъти като съм се прибирал със самолет съм предпочел да чакам на летището докато отворят метрото и да не се кача в такси. Това го няма никъде по света - отваря ти багажника и да има място само за малкия куфар , а жена ми на задната седалка с останалите 2-
17
0
 
33
 
! Отговори
Диспечерката преди 3 години
Ало, жена от Люлин изпраща любовника си, вика му такси, а шофьорът се оказа мъжът и. Стана меле пред блока. Викайте пожарната!
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като свърши пандемията ще се кача в едно такси от Кичука за Прослав, да ми обясни бакшиша подробно какво точно се е случило!