Пчелари се оплакват от неспазването на екомерките у нас

Липсата на регистрация понижава цената на меда и води до злоупотреби
2 фев 2021 14:41, Анисия Иванова
9
Пчелари се оплакват от неспазването на екомерките у нас
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Елементарни екологични и биологични мерки не се спазват у нас. Това заяви Ясен Янев, Български свободни пчелари, в предаването “Бизнес старт” с водещ Живка Попатанасова.

Янев обясни, че според европейското законодателство изискванията са пръсканията с препарати да се осъществяват само през нощта, докато у нас това се случва предимно през деня.

“Това противоречи на всички биологични и екологични закони. У нас не се спазват европейските правила и норми”, каза той пред Bloomberg TV Bulgaria. По думите на госта основна причина за проблема е липсата на контрол от страна на Министерство на земеделието.

“Използването на химични препарати поставя под риск живота и здравето на българските граждани”, каза още Янев.

Друг проблем пред сектора е липсата на регистрация на българския пчелен мед, която да се използва като стандарт.

“На този етап продукцията ни се използва все още за подобрители на чужди медове. Липсата на регистрация понижава цената и позволява да се злоупотребява”, посочи гостът.

Целият разговор вижте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
земеделец преди 3 години
Като падне роса не може да се пръска . Като падне температурата някои препарати нямат ефект . Относно хляба *** не идват от полето а от подобрителите при хлебарите . И накрая как преди 15 години се пръскаше спокойно и нямаше натравяния на пчели с по вредни пестициди .
7
0
 
1
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Жито няма как в оранжерия. За насъщният говоря, че е ..фуражен+пестициден+почвата е натровена завинаги.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До чулСега изпозват оранжерии на етажи,с изкуствена светлина за зеленчуци
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е защото храната е превърната в поредната индустрия която се интересува само от печалбите и от нищо друго. Съответно използват всички методи за увеличение.Всичко започва от там че човека не си е на мястото и отдавна е откъснат от природата и от истинските неща. Цялата ни цивилизация е обърната наопаки. Абсолютно всичко което правим е грешно и вредно не само за нас ами и за цялата планета и целия космос. И затова съвсем правилно и закономерно тази наша цивилизация ще бъде унищожена.
4
1
 
9
 
! Отговори
чул преди 3 години
Сееш Софийско жито на Монсанто, имаш 4 ри пъти по голям добив. Пръскаш /ториш царевицата с ххх (ако не е ГМО за да създава пестицидите сама) ..имаш 4 ри пъти по-голям добив. Всички ти казват Браво, ко те интересува кой ще ги яде тези неща пълни с отрова?! Парата се гледа. Плащаш яки пари всички те уважават, "горе " ти целуват ръка като стъпиш...ти летиш не стъпваш, пардон. Това е реалността с жито, овес, царевица.. Самите продукти са ***, но има количество.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За *** внесени отвън отговорност носи бай ви Бойко ,който се прави на ощипан , чистката трябва да започне от властта, опозицията и да живее Революцията
2
0
 
8
 
! Отговори
Specter преди 3 години
Крайно време е да почнат да ги сурвакат тий търгаши дето са на принципа "Нали на мен ми е добре, боли *** фара за другите"
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да спрете всякакви замърсявания и химични и внос на смет и всякакви,ще отровите и водата,почвата,въздуха!Без затвор и глоби няма да мине тази работа,когато няма наказания за големите,те превръщат престъпленията си в рецедив,защото знаят,че няма кой да ги накаже,само затвора ще ги оправи!

Спонсорирани публикации