Почти всеки втори хотел ще остане затворен през това лято

От юли се очаква 60 процента заетост на леглата
68
Почти всеки втори хотел ще остане затворен през това лято
Снимка: Pixabay

40 процента от хотелите няма да приемат туристи през това лято и ще останат затворени. Миналия месец заетостта на легловата база е била между 3 и 5 на сто, през юни ще достигне до 25 на сто, а от юли се очаква 60 процента заетост на леглата в хотелите, съобщи Румен Драганов от Конфедерацията на българския туристически бизнес,цитиран от БНР.

От организацията настояват напълно да отпаднат всички ограничения за влизане на туристи от страните от Европейския съюз, Великобритания, Русия и Израел, както и да отпаднат PCR тестовете и при пристигането на туристите от съседните балкански страни.

Още по темата

Полина Карастоянова формулира още от предложенията на Конфедерацията на българския туристически бизнес:

„Подкрепа на българските авиокомпании, за да могат веднага да поемат потенциалния интерес, който съобщението, че отпадат ограниченията, ще произведе. И в допълнение - карантинните хотели, във всеки основен ключов туристически комплекс да бъде определен хотел за тази цел и разходите за неговата издръжка за сезона да бъдат поети от държавата. Сезонът, ако тези две условия не бъдат изпълнени, има всички шансове да бъде провален от наша страна“

Според Полина Карастоянова държавните почивни станции могат да играят ролята на карантинни хотели. Сред останалите предложения от организацията са продължаване на програмата „60 на 40“ до края на годината, създаването на възможността ваучерите за храна да бъдат използвани и за туристически пътувания.

Конфедерацията на туристическия бизнес настояваща още за учредяване на фонд за подкрепа за привличане и домакинство на международни конференции и конгреси на територията на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: хотелитуристиДраганов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАКВА ПРЕКРАСНА НОВИНА
43
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Сбъркана работа си беше това на морето. Ама нали е пазарно.Е сега да си траят..
42
1
 
6
 
! Отговори
Бе де да знам преди 2 години
Различни сме хората. От 20 години не съм влизал в хотел. Четири стени и климатик си имам и в къщи. Две големи палатки, газов котлон, чадъри, сгъваеми шезлонги, дюшеци и т.н. са ми в ремаркето. Един месец с домочадието ми излиза около 1000 лева на морето. Преносим душ -10 минути. Изкопаване на тоалетна - 20 минути. 30 минути дневно за да заредя продукти и вода за душа. Децата ми отраснаха по плажовете.
41
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ РАЗБИРАЧИТЕ ТУК, АЙДЕ ВИЕ РАЗВИЙТЕ БИЗНЕС НА МОРЕТО! ПОКАЖЕТЕ КАК С Е ПРАВИ! В ДНЕС .БГ ВСЕКИ МОЖЕ...
40
1
 
8
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Бизнес си градиш ама винаги трябва да си готов за друг. То и доматена градина да направиш, една градушка те съсипва. Та, тия с хотелите, аре малко криейтив да вкарате. Явно тоя бизнес приключи. Старчески домове ли, шивашки ателиета ли, бе мислете за нещо щото то тая с три месеца работа годишно приключи. Пък за повечето от вас кредитите си висят. Другите с "пералнята" не ги мислете.
39
0
 
2
 
! Отговори
Ирония преди 2 години
Гарантиран от К19 ...Извинявам се . Няма такава болест според Радев.Всичко е манипулация на ГЕРБ, за да управляват.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи имат кинти и ги мързи да работят за по-малки пари!
37
0
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Като чета статията си правя извода , че това лято ще е приятно на морето. Няма да има тълпи.
36
1
 
0
 
! Отговори
РЕДНО Е преди 2 години
ВСИЧКО ДА СЕ ОТВОРИБЕЗ ТЕСТОВЕБЕЗ КАРАНТИНАДА СЕ ОМЕШАМА ЯКООЩЕ ОТ ЛЯТОТО ДА ЗАПОЧНЕМ ТРЕТАТА ВЪЛНА:)Индийският вариант влезе в Румъния, 26 заразени
35
0
 
7
 
! Отговори
По български преди 2 години
Добре де, гении, какво значение има какви ограничения сме щели да махаме като всеки връщащ се от БГ англичанин автоматично е под 10-дневна карантина у тях си? Как ще го докарате изобщо тук? Абсурд. А англичани и всякакви други са под карантина при завръщането си от нас защото се водим рискова страна и светим в оранжево. Това е и защото за служебното правителство вирус няма. Та се пънат с малоумщини как ще карат социално слаби ученици да пълнят хотелите по морето
34
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То няма да е зле да се редуцира малко бетонът по морето. Всяка мутра с хотел
33
0
 
3
 
! Отговори
hahaha преди 2 години
но ще има шезлонги и чадъри от асфалта до морето!яко. кеф.
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога само да си отворя една бира по тоя повод.Как пък все мерките им са за привличане на чужденци и веднъж не чух за привличане на български туристи по *морието....
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КафявоАз ще си гласувам за ГЕРБ, за нищо не стават ама гледам разни Маи и Татяни и се отвращавам още повече.
30
0
 
20
 
! Отговори
Я па Я преди 2 години
A па отгоре рекламата ми предлага бунгало за 4 човека - 450 лв/ден. Много ясно, че ще затворят, по-лошо е, че има и нещестници които биха платили тая цена.
29
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 2 години
za hoteli ne komentiram . u nas e avramov dom.
28
8
 
11
 
! Отговори
Код Кафяво преди 2 години
Доста години ще минат, преди да успеем да се справим с всички предизвикателства, в следствие на корумпираното управление на ГЕРБ. Видимите им резултати ще ги чегъртаме години наред. Трябва да сме упорити, защото вижте ги тук - питат кой ни бил виновен сега, след като вече не били на власт от 6 месеца.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е проблема..нали на мутрите и партийните хотелите работят
26
2
 
14
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Абе направо мениджмънта на хотелите да се поеме от Държавата. Да махнат всички covit мерки, да осигурят туристи, да осигурят транспорт с който да пристигнат туристите, да поемат негативите, ако има заразени туристи, да плащат 60 процента от заплатите на персонала. За собствениците - да приберат печалбата !
25
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ГЕРБ като не са на власт кой е виновен, че са затворени хотелите?

Спонсорирани публикации