Заради урагана "Аида": Бензинът скочи в САЩ

Бурята затвори 91% от производството на суров петрол и 85% от добива на природен газ
30 авг 2021 11:28, Красимир Ангелов
16
Заради урагана "Аида": Бензинът скочи в САЩ
Снимка: БГНЕС

Фючърсите на бензина в САЩ скочиха, а петролът остана стабилен, след като ураганът "Айда" удари бреговете на Луизиана, нарушавайки доставките на енергия в най-голямата икономика в света по време на покачване на цените на суровините.

Бензинът за октомври скочи с над 4% в Ню Йорк.

Бурята затвори 91% от производството на суров петрол и 85% от добива на природен газ в Мексиканския залив.

И суровият петрол, и бензинът бяха засегнати от нестабилната търговия този месец, тъй като инвеститорите претегляха предизвикателството пред потреблението, породено от "делта" варианта. Тази седмица търговците ще преценят последиците от "Айда", както и вероятността Организацията на страните износителки на петрол и нейните съюзници да продължат с увеличаване на производството, когато се срещне на 1 септември.

Въздействието на урагана ще зависи от действителната повреда на платформите и капацитета за рафиниране, според Вандана Хари, основател на консултантската компания Vanda Insights.

Още по темата четете в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 11 е ти колко искаш да е?тука и в румъния е най-ниската цена на бензнва в ес,в другите страни от ес е между 2.50лв.и 3.30лв.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз да питам ли защо лукойл " все още" няма измерителни уреди на вход- изход? Сигурно са много скъпи и не можем да си ги позволим, а и руснаците ще се обидят може би, че им нямаме доверие на " дадената дума", че са " честни"....Еми тогава защо се чудиме как при 70$ средно годишна цена за барел, и с най ниският акциз в ЕС тука цената А95 гони 2.30 лв за литър!? Има и още по нагли създания дето ни пробутват " идеята" за до 3.20/ 3.40 лева бензин/ дизел. Епа добре бе, щом рупаме доматите с колците
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Койчо, разбира се, че на са ги заклали, но тенденцията е показателна. За нас. Според един простзакон "когато увеличите ъгловата скорост на голямото колело с 4%, свързаното с него малко колело топи лагерите".
9
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Направо ги заклаха тези американци с 4%.Няма да могат да си изкарат месеца
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е спекула и мафия. Бурята отнимава точно за 3 дни, какво покачване, какви 5 лева. Като у нас, идва лято и вдигат цените, на световната борса цените спадат а у нас качват цените. Няма контрол никакъв.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И с колко е скочил от 20 на 30 цента ли.
6
0
 
2
 
! Отговори
однако преди 2 години
Факт е, че доставките на енергия в претендиращата за най-голяма икономика в света са нарушени. Потреблението се увеличава и колкото и да ни убеждавате, че пиндостанските търговци щели да преценяват през тази седмица, ние знаем, че тежката дума е на мощните производители на нефт и газ. Увеличаване на производството зависи от намеренията на страните износителки на петрол ОПЕК+, а решението на ОПЕК+ до голяма степен зависи от преценката на руския министър на енергетиката Александър Новак.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цена на бензина 30 август в винецуела 0.020-(usd) сащ-1.38лв в русия-1.14лв а в бг ???
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2.10$ ЗА ГАЛОН ( 3.89 ЛИТРА!), АЙДЕ СМЕТАЙТЕ РУСКИЯ БРАЦЦЦКИ БЕНЗИН ОТ БРАЦЦЦ КАТА ЛУКОЙЛ КОЛКО НИ ИЗЛИЗА НА НАС! ПРИ НАЙ НИСКИЯ АКЦИЗ У ЦЕЛИЯ ЕС......
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Заради урагана "Аида"" ... от Верди предполагам иде реч!
2
0
 
4
 
! Отговори
SS преди 2 години
Пак питам ? Ако подобен ураган удари някой бг град кой ще го евакуира и къде ? Защото към всяка община има и военен отдел дето *** парички от въздуха и отдел екология дето също папкат.Та въпроса ми е имаме ли мобилизационна готовност в случай на природно бедствие ? И не казвайте ,че подобни урагани тук няма.То и торнадо нямаше !
1
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Тука бензина скочи и без ураган. Промяната на Радев е факт :))))))))))))))))))))))