Twitter реши: Мъск трябва да продаде 10% от акциите на Tesla

Стойността им е 21 милиарда долара
8 ное 2021 07:34, Нели Христова
13
Twitter реши: Мъск трябва да продаде 10% от акциите на Tesla
Снимка: БГНЕС

Повечето от участниците в гласуването в интернет, което беше организирано от американския предприемач Илон Мъск, бяха за продажба на 10% от акциите му в компанията за производство електрически автомобили Tesla.

Мъск преди това обеща да се подчини на волята на мнозинството и нарече събирането на мнения в акаунта си в Twitter отговор на дебата, който се води в обществото за данъчното облагане на милиардерите.

Мъск по-рано писа, че "напоследък много се говори за нереализирани печалби като средство за укриване на данъци", затова той предложи да продаде 10% от акциите си на Tesla и е готов да вземе решение въз основа на резултатите от това проучване, "каквито и да е резултатът."

Ройтерс изчислява, че става дума за 170,5 милиона акции на Tesla на стойност 21 милиарда долара.

Сегашната американска администрация често обвинява най-богатите американци, че плащат по-малко от другите, а често и изобщо не плащат поради факта, че състоянието им се инвестира в акции и расте, без да се облага с данъци, благодарение на нарастването на котировките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
fact преди 2 години
вече ги продаде.И въобще не става въпрос за решение на туитър феновете, а за ПР ход. Бил платил 0 данъци за 2018! Що пък да плаща такива и за 2021-ва? Айде съгъ тез, купилите ги да плащат. Има даже двойна пичалба. Като пусна на пазара акциес им НАМАЛИ ЦЕНАТА. и данъкъ върху тех му спада здраво.КОЙ СЕ ФАНАЛ НА ТУИТВЪДИЦАТА - ФАНАЛ.
9
1
 
2
 
! Отговори
някой преди 2 години
долен спекулант. сек защо не го провери добре за това дето направи с биткойна преди месеци
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това на снимката не е Мъск, той не ходи с костюми и вратовръзки. Затова е с маска на лицето - това е някой, който се представя за него.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Криптовалутите са най-добрият инструмент за пране на пари и укриване на данъци. Пример - имам 5 койна и ги продавам. Това са 300 хиляди долара. На въпросът на данъчните откъде ги имам им казвам - преди 8 години ги купих за 100 долара. Върви доказвай че не е така, криптовалутата е непроследима. Преди година Мъск започна да продава ТеслИ за биткойни, какво стана с тези биткойни някой да знае? Не.
6
1
 
7
 
! Отговори
Дим преди 2 години
Най-големия спекулант за всички времена!!! А толкова народ му се вързва да купува акции и доджита по неговите смешки! Няма по жалко от хора сляпо вярващи в бързия успех! "Ще си инвестирам всички спестявания в Доджи, и Мъск утре от 0.20 USD ще го направи 2.00 USD" ! "Ще гласувам за Кире и той за 4 години ще премахне корупцията и ще ни направи по-богати от немците, без аз нищо да правя!"
5
1
 
5
 
! Отговори
Асен преди 2 години
Защо България няма просперитет! Защото има много "анонимни"*****!
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън е зъл и войнстващ комунист!
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за йви са и на даржавата тез данаци уа! Да ги да аа на беднити нали уа!
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сегашната американска администрация често обвинява най-богатите американци, че плащат по-малко от другите, а често и изобщо не плащат поради факта, че състоянието им се инвестира в акции и расте, без да се облага с данъци," - Олеллелеле, не не не, ламари, юмруци, ритниц - ГНУУУСНО ДОЛНИ КОМУНИСТИИИИИИ!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя днеска ще крашне пазаря!