Цените на зелето, сиренето, кашкавалът растат

Поевтиняват ябълки, лимони, портокали
34
Цените на зелето, сиренето, кашкавалът растат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши незначително от 1,693 пункта преди седмица до 1,694 пункта в петък, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

От началото на месеца нивото на ИТЦ се е повишило с 2,48 процента. Базовото нивото на индекса от 1,000 пункта е от 2005 година.

Цената на оранжерийните домати се повиши тази седмица с 1,9 на сто до 2,14 лева за килограм, а оранжерийните краставици поскъпват с 1,3 процента и се продават по 2,28 лева за килограм. Картофите поевтиняват с 3,5 на сто и се продават по 0,82 лева за килограм. Морковите поевтиняват със 7,9 на сто и се търгуват по 0,91 лева за килограм.

Цената на зелето се повишава със 2,0 на сто до 1,01 лева на килограм в края на седмицата. Червените чушки се търгуват средно до 1,77 лева за килограм, а цената на зелените чушки скача с 5,5 на сто до 1,74 лева за килограм.

Ябълките поевтиняват със 6,6 на сто и се продават по 1,13 лева на килограм. Лимоните поевтиняват с 5,9 на сто и се продават по 1,90 лева за килограм. Бананите се купуват по 2,20 лева за килограм на едро. Портокалите поевтиняват с 9,30 на сто и се търгуват по 1,76 лева за килограм. Мандарините се продават по 2,00 лева за килограм.

Кравето сирене поскъпва с 1,3 на сто и се търгува по 7,76 лева за килограм; кашкавалът, тип "Витоша", поскъпва с 0,8 на сто и се купува по 12,10 лева за килограм. Олиото поскъпва с 1,4 на сто и се търгува по 3,60 лева за литър. Пакетче краве масло от 125 грама поскъпва с 2,5 на сто и се продава по 2,07 лева в края на седмицата. Пилешкото месо поскъпва с 1,1 на сто и се търгува по 4,58 лева за килограм. Захарта поскъпва с 1,9 на сто и се продава по 1,62 лева за килограм. Брашно тип "500" поскъпва с 3,7 процента и се продава по 1,13 лева за килограм. Цената на ориза се качва с 2,2 процента до 2,33 лева за килограм. Яйцата се продават няколко седмици без промяна средно по 0,22 лева за брой на едро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: сиренепазар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже мой какви отявлени ЛЪЖИ и ГЛУ-ПОСТИ има надраскани в тая турлю гювеч статия!!! Къде сте чули и видели сирене краве за 7 лв кг и кашкавал за 12 лв кг ??? Това са ИМИТАЦИОННИ ПРОДУКТИ а не биологично истински . Сирене краве истинско започва от 15.60 лв/кг а кашкавал от краве мляко стартира от 17.50 лв . Зеле за 1 лв можеш да купиш само от селата от баби и дядовци без касов бон а в магазина започва от 1.40 лв за кг . Ало авторкете ти знаеш ли къде се намираш и изобщо пазариш ли хранителни прод
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЕЦ КОЗЛОДУЙ НЯМА увеличение на горивата, въглища от матриците са си наши,ЗАЩО се вдигат цените? ГОРИВА от световните борси и там е ясно??Въобще ще чакаме мед и масло да потече! ВАЖНО е да се подържа ПРОМЯНАТА!
31
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До От личен опит...Е,просто "ДРУЖЕСКА ПОДКРЕПА" за свалената Тиква,драги!...Да може да се задават въпроси от рода на тоя,който ти зададе..Същото е и с електроенергията,и с горивата,и с други.."Радев е виновен"..-ТОВА е МАНИЯТА на ПРЕСТЪПНИТЕ МУТРОИДИ../и най-вече на злобната,завистлива и ПРЕСТЪПНА Мутра от село Банкя /..
30
3
 
7
 
! Отговори
От личен опит преди 2 години
По Борисово време олиото беше по евтино в България от Германия. Сега от известно време олиото е по евтино в Германия от България. Как стана така?
29
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Много интересно!.....Като гледам,НАВСЯКЪДЕ е ПРЕПЪЛНЕНО със стоките,за които споменават!!..НАВСЯКЪДЕ!...Та се питам:..-Нали уж "Търсенето определя предлагането" в тоя.."Велик,съвършен свят на капитализЪма"?..Е,след като така или иначе търсенето Е СЛАБО,стоките са ПРЕДОСТАТЪЧНО ИЗЛИШНИ,все пак ..цените растат?!..В що за ПОБЪРКАН свят живеем?!?!
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ихууууу! ДесиславаРадева да поведе хорото! Тъпан бие - гайда ручии!
27
0
 
7
 
! Отговори
ау преди 2 години
Кашкавалът трябва да е с кратък член, журналистите.
26
1
 
13
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Мутри вън...!
25
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22"Глад и студ не ни плашат, важното е, че изчегъртахме Боко!" Така си е, само че при Боко глад и студ не сме видели, само при Луканково-Виденовско-Станишевските зими видяхме и мизерия, и купони и КОРУПЦИЯ В ТОШОВСКИ ИЗМЕРЕНИЯ - само че тогава се плащаше в натура - ти назначаваш жена ми в Деловодството, аз ти вкарвам сина в УниверситетЯ! Сега е по-простичко - МончУ: "Продавам България!" Путин: "Няма да ти сложа новичок в салатата!"
24
2
 
5
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
""""Да живее и пребъде мОнчУ! Да пребъде социализЪма-комунизЪма-мОнчувизЪма!""""" ------ Шъ мечтай ти за времето на "СоциализЪма и КомуниЪма" на бай Тошо, докато днес Демократично ти свалат поредната кожа!
23
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изчегъртващите скоро ще бъдат изчегъртани!
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що бе?Майка плаче-Радеф свири,хоро се вие!Иху!Наздраве🍺
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живее и пребъде мОнчУ! Да пребъде социализЪма-комунизЪма-мОнчувизЪма! МОньо ще ви плати сметките, ако ние не му потърсим сметката - РАЗКРАЧЕН между собственото си сорос....идно партийче на проста...ците извън страната и тук, какво да прави 15-хилядарчото на месец освен да ни разкрачва? Глад и студ не ни плашат, важното е, че изчегъртахме Боко!
20
5
 
4
 
! Отговори
до ууу преди 2 години
Че, кво общо има цената на Зелето с "промяната"??? А, може би, защото Зимъска зеле не расте или защото растът цените на горивата, на елекричеството и като цяло на всички услуги? А, може би, инлацията...
19
1
 
2
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
па към администратора - те винаги зимно време портокалите и лимоните поевтиняват зимата... ама друго е сравнението. за миналата зима не си ги спомням толкова ниски цените налИ! хванете се на работа моля Ви - нещо различно - примерно Дейв Бърк в Карнеги хал 60 и коя беше...! класа
18
5
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ами те от години растат всяка вечер излиза по един юнак от някоя асоциация итържествено ни заявява че ако яицето на стане 30 ст ще фалират пчелите измиратмеда на курдов стана 14 лв за 900 гр к мляко 400 гр уж от прясно мляко1.35 лв кашкавал под 15 лв за кг не е от мляко ами фалираите това е капитализма
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелето, зелетооооо, че ще ми ядете...
16
6
 
8
 
! Отговори
Ууу преди 2 години
Нали искахте промяна.....
15
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като има кой да им купува нитратното зеле палмовота сиренье кашкавал не само ще растат ами и ще родят. Аз не купувам защото си ги произвеждам сам. Сирене и кашкавал от кравата. Зелето доматите краставиците картофите от градината. Когато панирам кашкавал ухае на прясно мляко. На какво ухае кашкавала от магазина ако преди това не сее стопил в тиганя.Той няма мириз. Палмата не миреше. Истинският кашкавал не се топи. Като го панирам хваща бледо кафява коричка и докато е топъл се разтяха на конци..
14
7
 
10
 
! Отговори
Пурчев К. преди 2 години
Гарантирано от Радевата чета -поборници!

Спонсорирани публикации