Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест

Помощта за бизнеса заради големите сметки за ток била недостатъчна
17 яну 2022 08:45, Нели Христова
104
Ричард Алибегов: Туристическият бранш се готви за протест
Снимка: БГНЕС

Липсата на предвидимост е това, което пречи на бизнеса и на държавата. Основателно са притеснени колегите във всички зимни курорти. Зелените сертификати на този етап няма как да отпаднат, но в Европа се прилагат масово - или ще важи за всички, или за никого. Никой не се консултира с нас за мерките, протестът е последната инстанция. Това каза пред БНТ Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

Той призова всяка една нова заповед да бъде обсъдена с бранша.

"Ние сме ограничени от потока клиенти, тъй като е много ниска ваксинацията. Представените мерки са старите мерки, предлаганите мерки са крайно неработещи, затова туристическият бранш се готви за протест", допълни Ричард Алибегов.

Според него помощта за бизнеса, свързана с големите сметки за ток, е недостатъчна. Ричард Алибегов показа в студиото сметка за ток от 33 хиляди лева на заведение в София, което по принцип е плащало 8300.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите започват скоро и няма да спрат, докато не си спасим държавата от лапите на к0мунистическите узорпатори, водени от метежника Радеф.
72
1
 
1
 
! Отговори
ГЕРБ да изчезва с200 преди 2 години
Време е да ги опрашите тези калинки вече и тази на ПИК
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще плащате пазарни цени на тока. Сметките ви в кръчмите не са непазарни и не продавате нищо на загуба. Беднякът-бизнесмен на социална издръжка за енергийна бедност трябва да влезе в суровия свят на истинския капитализъм. Както казват търговците към клиентите си всеки ден през рекламите си: Искахте капитализъм - получавате капитализъм. Капитализмът е за капиталистите, социалната държава е за народа. Или пак да отнемаме кръчмите, ако не се справяте с капитализма.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как е възможно някоя жена да хареса това нещо..., пък дори и да се казва С.......?
69
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така изглежда човек, който е на доста години, но никога не му се е налагало да работи и си е намерил начина за живот да целува задни части.....Обаче има и такива моменти, времето на всеки изтича и свършва хубавото време.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един по един падат твоите хора и скоро ще протестираш пред затворите, да ги освободят, че свърши рахатлъка.
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може да си кръстиш детето Ричард Алибегов.....?????
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди Али си беше добре с неговата приятелка....И на протеста да не забравиш да вземеш Стъки, че и той с новият министър го закъса....няма вече милионче и съответно, винаги готов за услуга....Гнус ме е от такива хора! Честно!
65
0
 
5
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Спокоен сьм за ричко - при него ходят само сертифицирани клиенти както пожела и е напьлно защитен от вируса
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мазник пак натиска сертификатът да е за всички и навсякъде, вместо да иска премахването му. Ами фалирайте тогава, гнусни ***! Има места, където не го изискват и си ходя там, ако толкова ми се прииска заведение.
63
2
 
10
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Доволно си пр0ст егоист, но поради първото няма как да го осъзнаеш. И аз не ходя ни на мол ни на ресторант защото съм семеен и почти нямам време за това. Това обаче незначи че трябва да ограничаваме тези, които могат! Не бива да има дискриминация, но как да го обясниш на човек, който се хвали че пие кола? Явно "чети етикета" не е силната ви страна ако изобщо влиза нещо в главата при четене.
62
3
 
20
 
! Отговори
Доволно преди 2 години
Много сьм доволен откакто не се шлая из мола и си купувам дрешки от кирков се видях вьв париВкьши кафенце количка от магазина за -3-4 лв вместо да дам в заведение - около -10 лв за тях с баклиша на сервитъоритеЩе се сьглася с кацаров ходенето вьв мола е опасно за вашият портфейл
61
0
 
10
 
! Отговори
До 78 преди 2 години
Защото ги избират с конкурс.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя само като го погледна и ми се вижда като отдавна непочиствана боксова круша.И така ми се иска да потренирам.Ама ме е гнус.Пък и ме е страх да не се заразя с ковид.
59
1
 
23
 
! Отговори
До 71 преди 2 години
Кога този мутропоклоним е протестирал срещу герб?
58
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето го пак този хубавец.Получил е нарежданията от Банкя и пак е по медиите.Очаквам вече да поискат държавата, разбирайте ние гражданите, да им плащаме пари, дори и без да работят.Да не говорим, че неговите заведения си работят без всякакви ограничения.
57
2
 
16
 
! Отговори
Ричард Гиър преди 2 години
Мила родино, ти си земен рай..... ама за някакви си извънземни пришълци но не и за българина......... Стани стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди, че чашата прелива вече.
56
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък се готвя за контрапротест.Каквото за всички,това и за вас.Никой не ви е осиновил.
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз преди две години писах,че трябва да си адаптират бизнеса или да направят съвсем нов бизнес.И писах,че това ще продължи точно три години.От къде знам ли? От там,че досега всички пандемия в миналото продължават по три години.
54
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей,въшкарник,намалиха ви ДДСто на 9%.Дават ви помощи.Какво още искаш?Държавата да ви приватизира и да станете обикновени бачкатори,щом така не ви изнася.Аман от нагляри като теб.

Спонсорирани публикации