Бизнесът се готви за протести заради цената на газа

Не можели да калкулират себестойността на продукцията
Обновена: 3 май 2022 22:04 | 3 май 2022 21:11, Екип на Bulgaria On Air
20
Бизнесът се готви за протести заради цената на газа
Снимка: БГНЕС

Цената на газа ще убие ли индустрията?

"Готвим се за протести. Ще вземем решение след срещата с премиера и вицепремиера. Ние сме изправени пред липса на друга алтернатива, защото иначе хората трябва да ги освободим. Нищо не може да се прави, когато не се знае цената. Не се знае каква е себестойността на продукцията", заяви зам.-председателят на "Българската търговско-промишлена палата" Красимир Дачев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му сме били с единия крак при индустриалните държави, а сега искат да ни изгонят оттам и искат да ни вкарат при тези, които се самоизхранват и в същото време дават суровини.

"Тези големи цени пълнят хазната. ДДС-то от всички тези горива пълнят хазната, но тя не е пълна с моята стока, която аз съм произвел и внесъл в чужбина, а е пълна с парите на хората, които обедняват масово и фирмите, които декапитализират" посочи Красимир Дачев пред Bulgaria ON AIR.

Неговото мнение е, че с лека ръка се разрушава индустрия, която е градена десетки години.

"Караха ни 20 години да инвестираме в зелена енергия. Борихме се да махнем въглищата, мазута  и сега тези инвестиции, които сме ги направили, за да бъдем "зелени", ще ги плати българският народ", допълни Дачев.

"Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Ако продължаваме по този начин няма алтернатива за бизнеса и той ще фалира", заключи гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: бизнесгаз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Само се канят ,нищо няма да сторят.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плачещи милиардери по телевизията за държавни помощи. Фалирайте, както фалирахте държавните предприятия. Ще дойдат други.
13
1
 
7
 
! Отговори
Шарлатани преди 1 година
Защо само бизнесът? Битовите потребители на газ също сме потърпевши. Аз също съм готов за протест, и не само заради цената на газа, но и на олиото, хляба, млечните и месните продукти и т.н. , заради галопиращата инфлация, която според Кокорчо е едноцифрена, ама джобът показва друго. Готов съм да протестирам и заради лъжите на Просто киро и дъвката, която си прави със законите.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 14 Нищо няма да изчисти. Всички ще вдигнат цените и щеш не щеш ще им купуваш скъпите стоки.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак руска газ, но на европейски цени. Посредниците и те трябва да ядат.Това са Харвардския хватки.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кризата ще изчисти несъстоятелния бизнес и пишман бизнесмените, тия дето все искат от държавата. Изобщо няма да ги жалим - ресторантьори, хотелиери, търгаши на стоки, които не са от първа необходимост. Един голям немски икономист е написал велика книга през 30-те години на миналия век - "Кризи и цикли". Който не е разбрал, че в този кръг се движи икономиката по-добре да не се занимава с бизнес. Криза е, има война недалеч, ще има и страдания.
9
2
 
2
 
! Отговори
Руска поговорка преди 1 година
Не имей 100 друзей, а имей 100 рублей!
8
3
 
3
 
! Отговори
Путин преди 1 година
Газа пада ако кабинета е БКП. праща оръжие на Русия и бг излезне от НАТО и ЕС. В противен случа газ от ЕС и НАТО на други цени.
7
9
 
5
 
! Отговори
Пумио преди 1 година
Сега няма да могат да си правят схемичките с руските мафиоти и за това реват, ще видите че пак ще реват дори да купуваме по-евтин газ.
6
4
 
8
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Това същия бизнес ли е дето осигурява на минималната работна заплата и не плаща извънредния труд коректно...Началника гледа...
5
11
 
4
 
! Отговори
Гено преди 1 година
Протестирайте пред руското посолство.
4
1
 
18
 
! Отговори
Киро Канадски преди 1 година
Алооо,какво протестирате бе? Кокорчев нали ви каза,че цената няма да се повиши ?
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябваше назначените бизнесмени да излезнат днес заедно с онези с тъпаните и гайдите да протестуирват за неутралитет и плащане в рубли. После ще трябва и да продават в рубли ама тогава ще му мислят. Долна работа.
2
13
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Руски агенти.
1
5
 
26
 
! Отговори
смех преди 1 година
Що бе, Киро каза, че не искате газ от Русия. Сега ще получите пак руска, но с нашата комисионна.

Спонсорирани публикации