Серафима, Мартин и Десислава в сезона на стажа

И как спортът, изкуството и търговията се преплитат в тяхната история
Спонсорирано съдържание | Обновена: 24 авг 2022 13:52 | 24 авг 2022 13:51, Александър Попов
Серафима, Мартин и Десислава в сезона на стажа

Спортът и изкуството са отправна точка в тази история. Впоследствие в нея ще се преплетат още правото, бизнесът и светът на търговията, за да ви представим Мартин, Серафима и Десислава – и тримата в сезона на стажа в Lidl.

Преди 12 години Мартин хваща тенис ракетата за пръв път. На 12 години Серафима излиза на пистата за бягане. Десислава пък е още в началното училище, когато учителката ѝ по рисуване запалва у нея интереса към четките и боите. И до ден днешен дисциплината, на която ги учи спортът, и усетът към красивото, който дава изкуството, ще им помагат в пътя, по който избират да поемат.

От пистата за бягане, където се състезава на 400 м., Серафима прави рязък завой към правото. Не учудва никого, защото в семейството ѝ вече има юристи. Постепенно открива, че това е пистата, по която иска да бяга. Така след 6 години тренировки леката атлетика отстъпва място на законите и алинеите. От спорта взима най-ценното – постоянството, отдадеността и огромното желание да се развива в избраната от нея област. Затова когато кандидатства за стаж в Lidl, е повече от категорична в кой отдел иска да бъде – правния. Днес има за задача да оптимизира дейностите в него и се радва, че е част от голяма компания, която не веднъж ѝ препоръчват като рабодател.

Мартин няма нужда от препоръка, защото вече се е убедил в това. Миналата година също кара стажа си в компанията – напълно достатъчно му е, за да поиска да се върне отново. Вижда отблизо как работи голяма международна компания, опознава отвътре процесите, учи се от най-добрите и съвсем естествено решава, че иска още. Зад избора му стои и още една причина – желанието му да се развива в България. Миналата година участва в националната стажантска инициатива – „Оставаме в България“. Вярва, че младите хора като него трябва да остават в страната, за да я направят по-добро място; да променят това, което не им харесва, и да се възползват от възможностите за развитие, каквито определено има. Самият той открива такава в Lidl, където работи по задачата да постигне най-висока ефективност в магазините на веригата.

В тази област е и проектът на Десислава, която търси начин да подобри клиентското изживяване. Lidl не е първата ѝ среща със света на бизнеса. Преди това работи в строителна фирма, където работи за създаването на маркетинговия екип и цялостното изграждане на бранда. Иска ѝ се обаче да надникне и в друга сфера, затова избира стажа в Lidl. Първото, което я впечатлява, е, че всичко е ясно определено, знаеш какво трябва да направиш, а колегите са винаги готови да помогнат. Харесва ѝ, защото е и в областта, за която учи – „Управление на бизнеса и предприемачеството“. Съчетава го с още една специалност – „Мултимедийна компютърна графика“. Вярва, че двете отлично се допълват. Първата е свързана с външния вид на компанията и интереса ѝ към рисуването, а втората – с вътрешната структура и нейна по-голяма мечта – един ден да създаде приют за бездомни животни. Идеята ѝ хрумва още като дете – види ли бездомно животно, ѝ става изключително мъчно. Колкото и да иска обаче, няма как да прибере всички у дома. Затова решава, че когато порасне, ще направи приют – в него ще събере бездомните животни от цялата страна и ще има механизъм за тяхното осиновяване. Така всеки, който обича животните, ще може да осинови четириног приятел. Тя самата вече има 4 у дома – кучето Бил и котките Том, Дидо и Марчо, с които са задружно семейство вече повече от 10 години.


Още по темата: Lidl
Още от

Спонсорирани публикации