Гимназията по хранителни технологии и техника в Пловдив с нова модерна система

Финансирането е осигурено по оперативна програма
Обновена: 15 ное 2022 10:50 | 7 ное 2022 10:28, Александър Попов
0

Връзката между бизнеса и образованието е на дневен ред от дълги години е много важна за развитието на пазара на труда. Именно такъв проект изпълнява Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив.

"Подкрепа за дуалната система на обучение" е финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014 - 2020 г.

"Учебните помагала и модулът, който беше доставен, дават много големи възможности - на едно работно място учениците се обучават за пет различни неща. Досега бяха необходими 5 отделни работни места. Всичко е онагледено много достъпно", каза преподавателят по хладилна и климатична техника инж. Васил Грозданов.

"Тази система е важна, защото това е бъдещето. Тук са комбинирани няколко вида наблюдения и няколко начина за въздействие върху различните термодинамични процеси", посочи още инж. Грозданов.

Проектът ще предостави на работодателите възможност да наемат квалифицирани кадри с подходяща професионална подготовка и опит, придобити по време на обучение в реална работна среда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари