Високите цени на млякото в магазините - спекулативно

Ощетените са производителите на сурово мляко и крайният потребител
48
Високите цени на млякото в магазините - спекулативно
Снимка: Pixabay

Високите цени на млякото и млечните продукти в търговската мрежа са спекулативни, твърди животновъд от варненското село Доброглед, който има и малка мандра.

Заради свитото потребление и заради липсата на работна ръка само за година и половина той е намалил отглежданите крави и овце наполовина.

"Разликата в цените я плащат производителите на сурово мляко и крайният потребител", заяви Данаил Николов, производител на мляко и млечни продукти, пред БНТ.

По думите му една от основните причини е повишаването на цените на енергоносителите и горивата.

"Повишаването на цените в търговските вериги е спекулативно", заяви Данаил Николов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: млякоцени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То почти няма пре-жив-ни, каква спекула. Внос на прясно с консерванти, за да не прокисне, и сухо мляко.
37
1
 
8
 
! Отговори
Спекулативно преди 1 година
И фалшиво,вода за 3лв литъра! Контрол и намаляне на цените! Инъче нямаме държава за нищо! Спрете и украинското зърно с което ни тровите,и почнете да ползвате нащо качествено! Махнете евроатлантическата намеса в политиката ни за да се оправи държавата ни! ЕС НИ ПРИНУЖДАВА ДА КУПУВАМЕ ОТ *** ИМ!
36
0
 
3
 
! Отговори
ПРостата преди 1 година
Хранителните вериги с по голям оборот от бг банките бре ха ха ха трябва да се изперат едни мръсни партийни пари иначе бг икономика няма хахаха.....
35
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 1 година
Не думай, ама верно........
34
0
 
14
 
! Отговори
ПП преди 1 година
Търговци и прекупвачи ни цакат със 100% печалба!
33
6
 
9
 
! Отговори
До МЛАДИТЕ и КРАСИВИ преди 1 година
Влезте един път(защото вие в такива нискобюджетни магазини не влизате) в Кауфланд или Била и вижте как хората(наши бащи,майки,баби и дядовци) разглеждат витрините с луканки и кашкавали и ги подминават,за да си купят само хляб и вафли и пак гласувайте за ПП и ДБ
32
0
 
8
 
! Отговори
Ванката преди 1 година
ха добруутро! Губещи и ощетени са винаги първият и последният у нас.
31
0
 
18
 
! Отговори
Емигрант преди 1 година
В Англия меналата година фермерите опищяха орталъка че са им високи цените на фуражите, на тока и на работниците. Цената на млякото почти се удвои. Накрая отчетоха рекордни печалби. Навсякъде е мамата си трака.
30
0
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ЛЪЖАТ НИ НЕВЪОБРАЗИМО! КУПУВАТ МЛЯКОТО ПОД 1.20 ЛЕВА И ТО С ПЛАТЕНО ДДС КОЕТО СИ ПРИСПАДАТ ПОСЛЕ! ТОЧНО В МАГАЗИНИТЕ НА ЕЛ БИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА НА ДО 2.50 ЛЕВА ЛИТЪРА МЛЯКО! ПЕЧЕЛБАРСТВАТ ТОВА Е ИСТИНАТА!
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да пуснат държавни магазини на ниски цени да купуваме ефтинко.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цените не са високи, но българина е пpoc и купува, за това му продават на високи цени. Спрете да купувате бе, не купувайте! Защо купувате? Кой ви кара да купувате на високи цени.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да има държавен магазин,по подобие на големите вериги,така ще се регулират цените,според мен.Искаха да правят държавни бензиностанции но останаха само на думи,защо ли!?
26
11
 
0
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По добре детето ми да гладува и да се разболява от недохранване отколкото да плащам високи цени на търговците спекуланти.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предлагам да се лишим от всичко и да спрем да купуваме и цените ще паднат. После след кратко време ако не падна, ще се лишаваме дълго време, и много дълго време, а след дълго време като излезем пак да купуваме и цените като скочат, пак ще се лишим първо за кратко време и после за дълго време и така.
24
1
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
ХОРА ПАЗАРЕТЕ СИ ОТ ФИРМЕНИТЕ МАГАЗИНИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ,ДРУГИТЕ НЕКА СИ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ КОЛКОТО ИСКАТ И КАТО ХВЪРЛЯТ ПРОДУКЦИЯ ТОГАВА ЩЕ СЕ НОРМАЛИЗИРА ВСИЧКО
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбира се, основния въпрос е защо не спряхте да го купувате, поне за кратко.
22
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако отворя евтин магазин ... първо идва "някой случаен",да ми иска пари. После идва някой от общината, да ми иска пари. После ми се изрежда малката тройка на всичката мизерия и корупция - ХЕИ, ИТ и НОИ. Ако някак си оцелееш, след тях идва голяма несвята тройца - НАП, покуратура и съд. И всичкото корумпирано. И като унищожат някого, народът само казва "ейй ... тоя алния, кдъе се вре между шамарита", а псоле почва да издава обичайните си селскостопански звуци и да си преживя.
21
2
 
4
 
! Отговори
???? преди 1 година
Помните ли 1991г Мин заплата 210лв,1999 Мин заплата 67000лв.Натам ли сме се запътили?
20
4
 
13
 
! Отговори
ами преди 1 година
"По думите му една от основните причини е повишаването на цените на енергоносителите и горивата." И кой го предизвика това-сащ с марионетките си от европа в желанието си да подчинят Русия,както го правят с целият свят,призвикаха война на територията на украйна,а го отнясяме ОСНОВНО т.нар.европейци......
19
0
 
8
 
! Отговори
14найската преди 1 година
До До14 - Ем аз нали това му обяснявам на предния! Фирмените магазинчета винаги я карат почти на цените на веригите, с малки намаления тук и там. То едва ли не, търгна да ми обяснява, че те били роднини, че едва ли не, щом те продавали на такива цени, значи не било вина на веригите ... А в моят опит, всеки търси максимална печалба.

Спонсорирани публикации