Денков: Не трябва да спираме повече украинското зърно

Министър Вътев бил в трудна ситуация
13 сеп 2023 14:38, Александър Попов
87
Денков: Не трябва да спираме повече украинското зърно
Снимка: БГНЕС

Министър Вътев е в трудна ситуация, защото очевидно има скрит интерес, който много ясно беше илюстриран при срещите му от една страна с производителите на слънчоглед, а от друга страна с производителите на олио. Ясно е, че е има много интереси, затова е важно решението, което се вземе да отчита какви са основните приоритети за държавата и правителството, каза на брифинг премиерът акад. Николай Денков.

Още по темата
Водещо трябва да бъде осигуряването на възможно по-ниски цени на земеделски продукти. Решението, което правителството взе днес и това, което очаквам да подкрепи НС, е че ние не трябва да спираме повече вноса, а трябва да насочим специфичните проблеми на производителите, смята акад. Денков.

На две оперативни заседания в МС сме обсъждали много подробно тази тема. Темата е обсъждана в негово присъствие. Това, което може би не знае е, че ще бъде внесено за решение в НС, каза премиерът във връзка с това дали земеделският министър е знаел за решението да не удължаваме срока на забраната за внос на украинско зърно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: украинско зърно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Денков, ака демико ! преди 7 месеца
Що слагаш на китайски, индийски и турски стоки справедливи цени, я ги пусни на фактурни цени за жълти стотинки да ти падне инфлацията или само украйнскто/хамериканското/ зърно е сакрално за България!!!
54
0
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 7 месеца
И затова са високи цените заради украинската забрана ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕ СПРЕТЕ СЕ
53
1
 
10
 
! Отговори
бай Ламби преди 7 месеца
Ами не го спирай бре момче, ама му тури едно мито както е редно за всяка стока произведена извън ЕС влязла на негова територия.От къдя накъдя тва жито ще влиза без да бъде обмитено?Уж си учен чиляк а елементарни работи ти убягват от акъля.
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Денков, земеделският ти министър е фашист и не се справя... Ти повече ги разбираш нещата..нали сте про-украинско правителство, как ще му разрешаваш да спира вносът от Украйна? Я му пусни оставката и поеми кормилото в този сектор!
51
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пускане на украинско зърно!!! Искаме и бонбони Рошен на половин цена.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
58,само за сюргюна не ги пита.
49
2
 
13
 
! Отговори
Хм преди 7 месеца
Имам усещането, че на Денков му казват от Посолството по колко пъти на ден за ходи по голяма и малка нужда. И той изпълнява стриктно. Все е бивало, но такъв плазмодий начело май не сме имали.
48
4
 
9
 
! Отговори
pich преди 7 месеца
ПРОДАЖНИЦИ!Но ние сме си виновни защо не сме пред Министерски съвет и да ги изринем с лопата ... до един!!
47
3
 
19
 
! Отговори
Путин преди 7 месеца
А руско зърно може ли? За количества има отстъпки. По качествено, по чисто, по ефтино.
46
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
пестициди,фосфор,обеднен уран,олово,това откриха в бебешката каша"слънчо",украинско зърно на преференциални цени с предимство по зелени коридори.предатели алчни и продажни и вие ядете хляб ,но отровен
45
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
До изумен,да те светна защо не го купуват,нима академик Денков не знае,че урана,с който е заразена земята на Украйна се разпада,поне в срок,от 150 години,затова,предупредиха учените,след аварията,в чернобил,макар,че нашите,комунисти криеха,тази авария.
44
1
 
17
 
! Отговори
Алов преди 7 месеца
Вижте ся ако фалират зъропроизводителтие - америка ще ни купи земите през подставени лица и всичко ок. Догодина няма бг зърнопроизводители, всичко рапица и всичко точно. Така,че няма да го забранят
43
1
 
20
 
! Отговори
ЩЕ СЕ НАУЧИМ ! преди 7 месеца
Ей сега ще видите как всички цени ще паднат заради стоките в които присъства брашно . От там ще падне инфлацията а от там и цените на горивата !!! МЪДАААА . . . . Ами всеки учен си е башка луд .
42
3
 
24
 
! Отговори
Фашизоиден Зеленоид преди 7 месеца
Прав е , вместо да спираме украинско зърно трябва да бесум българските предатели, а чак после да забраним украинското всичко, начело с украинските провокаторчета у нас!
41
2
 
28
 
! Отговори
Изумен... преди 7 месеца
Украинско зърно ??? Ама верно ли ? Още ли има наивници? Предишния президент на Украйна Порошенко разпродаде обработваемите земи на САЩ. Затова и Европа НЕ КУПУВА зърно от Украйна. В Африка също не го искат. В Азия са двата най големи производители на зърно Китай и Индия... Само България и Румъния останаха, както и още няколко силно подчинени на САЩ държави от третия свят.... НЯМА украинско зърно. Това е АМЕРИКАНСКО ЗЪРНО...и точно за това е с особени преференции дори и по време на война...
40
3
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 7 месеца
Тия ще ни заличат като нациа От алчност за пари и власт
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АУУУ, хубавото наторено българско зърно кой ще го яде? Изсъхна ми чемшира на село от пръскането им. Поганци. Пчеларите се отказаха от занаята. Било много хубаво българското. Къщите и мерцедесите са им хубави.
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очевидно ни плащат за оръжия със зърно. Забраната разваля далаверата с необявените количества и нелегалните печалби!
37
3
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 7 месеца
Мъпет премиерът обслужва много интереси с изключение на българския национален интерес.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 7 месеца
Др.денков,българския народ,не иска да бъде тровен,със за разено зърно .

Спонсорирани публикации