Цената на биткойна спадна под 27 000 долара

Реакцията е подобна на тази след избухването на украинския конфликт
12 окт 2023 22:25, Анисия Иванова
19
Цената на биткойна спадна под 27 000 долара
Снимка: Pixabay

Цената на биткойна се понижава за пети пореден ден, спадайки под 27 хил. долара за първи път от септември насам. Според трейдърите конфликтът в Близкия изток натежава върху настроенията на инвеститорите.

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация поевтинява за денонощието с 0,7% до 26 898 долара. Етерът обаче поскъпва с 0,6% до близо 1565 долара. При другите по-малки монети преобладават пониженията на цените, съобщава Bloomberg.

"Реакцията (към ситуацията с Израел) е подобна на тази, която видяхме, когато украинският конфликт избухна за първи път миналата година", коментира Майкъл Сафай, партньор в Dexterity Capital. "Когато има повече въпроси, отколкото отговори, трейдърите по-скоро се отдръпват", допълни той.

"Това е събитие на макроравнище, което не е било балансирано от настроение или активност на ниво индустрия, така че няма какво много да движи цените нагоре засега", посочи Сафай.

Междувременно продължава и делото срещу съоснователя на криптоборсата FTX Сам Банкман-Фрийд. В сряда бе вторият ден от показанията на неговата бивша приятелка и главен изпълнителен директор на Alameda Research Каролин Елисън.

Четете повече в
investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Израелспаданебиткойн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Аз Кочо преди 6 месеца
Биткойна е една интелигентна измама.Зад него няма нищо освен множество компютри. Сегашната младеж обаче дори не е чувала за шанжето или за банковите пирамиди или за обявите за работа в чужбина в зародиша на демокрацията. Е всеки си плаща за тъпотията. А глупакът рано или късно се разделя с парите си. Н.б. биткойн е 60 процента надолу от пика.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Копайте, като супер компютъра се насити, всичко свършва.:))
14
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 6 месеца
Като се откажели много майнери щели да се забавят трансферите.Ще падна от смях. Само експерти тука. Ама кой да прочете кода
13
0
 
6
 
! Отговори
Купувайте преди 6 месеца
По време на война се правят най-много пари.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пирамидка, ако се срине, о ужас.34804
11
0
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 месеца
Тези *пари* са като Български Частен Пенсионен Фонд .
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 9 - Жива са. Те ако загиваха след лоши сделки, нямаше да има живи хира. Спекулаторите знаеха обаче. Аз не вярвах, че ще стигнем и 55к, преди да паднем, но имаше народ дето врещяха "ту дъ мууун" И бленуваха 150к цени ...
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 3 - Така говореше баща ми за земите и имотите. Тала говореше и за Тесла.
8
3
 
6
 
! Отговори
Николай II преди 6 месеца
Нали стигна 68000$. Тона значи, че някои са купували на 35х., на 42х., на 50х., на 56х., на 61х. и т.н. до 68х. Та мисълта ми е тези хора. Живи ли са още?
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
" Много майнери ще се откажат и това ще забави трансферите освен ако цената не фръкне ." - Прав си, но BTC е хубаво да се разглежда повече като "злато" отколкто като валута.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В моемнта кнтересът към Биткойн е 200 пъти по нисък спрямо преди 18 месеца и най-накрая цента му е сравнително стабилна.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
САЩ вдигат лихвите по 10 годишните защото не могат да засмучат капитали дългосрочно . И Рей Далио каза че няма смисъл да се инвестира в 10 годишни . Каза за сага да държат в кеш . Не знам кво ще рече това . Халвинга е април догодина . Тогава ще видим кво ще стане с биткойн . Много майнери ще се откажат и това ще забави трансферите освен ако цената не фръкне . Лихвите по 10 годишните още ще се вдигат и ще привличат капитали.
4
10
 
7
 
! Отговори
БЛАГОДАРЕНИЕ НА преди 6 месеца
Криптото си купих 4 апартамента . 2 в София . 1 в Пловдив и 1 в Сл. Бряг. Направих си бизнес на стойност 500 хил лв. който ми вади по 150 000 на година. Работя по 1 ден в седмицата и с нетърпение чакам дъното което ще е на около 10 000 $ за бройка да мога да влезна пак в пазара и тоя път да се пенсионирам не само аз а и двете ми невръстни деца !!!
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
пук-пук балонче! Купувайте още, биткоини, етери, нам си кво! днес имаш 100, утре милиони, юруш народе на маслините!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Kвo cтa'a crлoбkaтa, geбeлaтa Hacтa ycnя ли ga oбъpнe kpиnтoтo в goлapи?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тези измишльотини, кога ще ги забранят?