Ќ—» отчете ръст на Ѕ¬ѕ на всеки работещ с 4.3%

Ќай-ниска е производителността на труда в аграрни€ сектор
11
Ќ—» отчете ръст на Ѕ¬ѕ на всеки работещ с 4.3%
—нимка: Dnes.bg, архив

ѕрез 2022 година Ѕ¬ѕ на един зает се увеличава реално с 4.3% в сравнение с предходната година според актуализираните данни на Ќ—».

«аетите лица в икономиката са 3 446.7 хил., а общи€т брой отработени часове е 5 574.8 милиона. —труктурата на заетостта по икономически сектори през 2022 г. спр€мо 2021 г. показва увеличение на относителни€ д€л в сектора на услугите, намаление на относителни€ д€л в аграрни€ сектор и в индустри€та.

Ќа едно заето лице се падат 48 687.1 лв. от текущи€ обем на брутни€ вътрешен продукт (Ѕ¬ѕ), като всеки зает създава средно 30.1 лв. Ѕ¬ѕ за един отработен час.

ѕрез 2022 г. брутната добавена стойност (Ѕƒ—) средно на един зает се увеличава реално с 5.7% в сравнение с 2021 г., а на един отработен човекочас се увеличава с 5.9%.

—поред актуализираните годишни данни за 2022 г. равнището на производителността на труда в индустриални€ сектор възлиза на 49 550.0 лв. Ѕƒ— на един зает и 29.8 лв. за един отработен човекочас. ¬ сектора на услугите всеки зает произвежда средно 44 000.8 лв. Ѕƒ—, като за един отработен човекочас се създават средно 26.8 лв. от текущи€ обем на показател€.

Ќай-ниска е производителността на труда в аграрни€ сектор - 12 390.3 лв. Ѕƒ— на един зает и 8.6 лв. за един отработен човекочас.

 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


11
ќще по темата: трудбвпЌ—»
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
11
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
¬ажно е какъв е източникът. “ова може да идва както от инфлаци€та, така и от намал€ване на бро€ заети.
10
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
 ъде са ти€ Ѕ¬ѕта че не ги виждаме??
9
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
t.e. тр€бва да искаме поне 40 000 годишна заплата и 10000 да остават печалба за фирмата ..
8
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
ѕрелогично има огромен ръст на Ѕ¬ѕ, защото всеки втори »“ спец има по 2 компании и печели по 50к месечно. –еално 20к »“ спецове генерираме вече към 12% от Ѕ¬ѕ, а останалите 3.5м работещи едно нищо.
7
4
 
3
 
! ќтговори
ћуахаха преди 5 месеца
¬секи ден като чето »кономическите Ќовини от Ѕългари€ и се заливам от —м€х - личи си, че ћеждуЌародни€т ћошеник —ъден за »змама и то в Ћондон ги √енерира през ѕ–-а си!
6
4
 
4
 
! ќтговори
¬ърхово постижение преди 5 месеца
¬ърхът на икономическите постижени€ на  ќ ќ–„ќ ще бъде достигнат тогава, когато в клетата ни родина Ѕългари€, оглозгана и опоскана, без ток инфраструктура и базови нужди, наред с милион пенсионери и милион от малцинствата остане един единствен работещ човек. “ќ¬ј ў≈ ≈ ѕќ—Ћ≈ƒЌ»я“ –јЅќ“≈ў ¬ ѕ–≈ƒ≈Ћ»“≈ Ќј ЅЏЋ√ј–»я ЅЏЋ√ј–»Ќ! «а сметка на това пък цели€ Ѕ¬ѕ тогава ще падне върху неговите крехки плещи и по Ѕ¬ѕ на всеки работещ ще задминем дори Ћюксембург. “огава чак  ќ ќ–„ќ ще си отдъхне.
5
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
а на неработещите 2/3 ?
4
3
 
6
 
! ќтговори
»стината преди 5 месеца
“отален фарс и лъжа.
3
4
 
9
 
! ќтговори
јма така ли почнаха преди 5 месеца
—тъкмистика в действие. «начи при увеличаване на безработицата в много лоши времена в които народът едвам свързва двата кра€, Ѕ¬ѕто може и да намалее, но за сметка на това пък безработицата се увеличава едно хубаво, което увеличава Ѕ¬ѕ на всеки работещ!! » ≈“ќ ¬» –ј—“≈∆!! „≈ Ќ»≈ —ћ≈ Ѕ»Ћ» ¬ »ƒ≈јЋЌќ » ќЌќћ»„≈— ќ —Џ—“ќяЌ»≈. Ѕългари, бърже всички на опашка да целунем краката на  окорчо, тоз икономически гуру!
2
2
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 5 месеца
Ha тe тakвaз нanиcaнa cтъkмиcтиka тypцитe й виkaт "kaлeм xaиpcaзъ"... ƒeмek kaтo нe cтaвa no gpyr нaчин, нarлac€вaш paбoтaтa c nиcaнe...
1
5
 
7
 
! ќтговори
Ўоу преди 5 месеца
ƒа при държавните служители,защото не плащат осигуровки в Ќќ».

—понсорирани публикации