Хотелиерите по Черноморието вече чакат туристи, ръст на цените с до 5%

До края на март ще има оферти за ранни записвания
47
Хотелиерите по Черноморието вече чакат туристи, ръст на цените с до 5%
Снимка: БГНЕС

Малко повече от месец остава до пристигането на първите туристи по родното Черноморие. Заради късния Великден тази година, от бранша по Южното Черноморие са готови да посрещат гости в хотелите си по-рано.

Хотелиерите напомнят, че до края на март, все още можем да се възползваме от офертите за ранни записвания, които ще ни спестят пари от предвидените  средства за почивка тази година.

Добрата новина е, че драстично поскъпване на пакетите за почивка по Южното Черноморие няма да има. Поне това уверяват хотелиерите и обясняват, че цените ще са на миналогодишните нива, а там, където все пак ще има увеличение, то ще е с не повече от 5 %. Тази година първите туристи в Бургаски регион се очаква да пристигнат към края на април от Великобритания, а по-сериозен интерес към курортите ни се очаква за Великден, когато хотелите традиционно посрещат румънски и български гости, съобщи Нова телевизия.

99% от хотелските бази по Южното Черноморие тази година ще отворят за Великден. Празничните почивни дни ще поставят началото на новия туристически сезон. Целият бранш очаква спокоен и добър сезон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Черномориетуристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
ДА;; преди 1 месец
,,ТЪРПИ ДУШО-ЧЕРНЕЙ КОЖО,,
36
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 1 месец
В началото на сезон 2023 казаха същото нещо - вдигане на цени няма да има, но се оказа, че въобще не е така.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В бетономорието само алкохолици идват и у. т. р е п к и. Всичко друго е в Гърция, Испания, Португалия, Италия, Кипър, Турция, Хърватска, Франция, Сингапур, Австралия и още много. Защо да идват в мазнишкото обслужване и надутите цени?
34
0
 
10
 
! Отговори
БЯХ 1 ГОДИНА преди 1 месец
РЕЦЕПЦИОНИСТ В ХОТЕЛ В КАРЛОВО > НИТО ЕДИН ЧУЖДЕНЕЦ НЕ МИ ПУСНА И СТОТИНКА > ВЕДНЪЖ СЕ ОПИТАХ ДА ПОМОГНА НА ГРЪК С ДВА ГОЛЕМИ КУФАРА > ОНЯ СЕ УПЛАШИ ДА НЕ МИ ДАДЕ НЕЩО И ПОМЪКНА КУФАРИТЕ НАГОРЕ ПО СТЪЛБИТЕ ПОЧТИ НА БЕГОМ
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В чакането лошо нема. хи хи хи
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така са наточили са брадвите, че кръв ще се лее тази година на морето
31
18
 
4
 
! Отговори
Нямаш левче за WC ?! преди 1 месец
Скъпо ти е на морето. Стой си в панелката, за най-евтино.
30
1
 
17
 
! Отговори
Заможен Хотелиер преди 1 месец
Елате при мен в моя хотел - буболечки, мизерия, груб персонал, работещ на 16 часови смени, осигурявам ги на мин. заплата. В бара минерална вода - 8 лв за 300 мл. Готвачите плюят в храната, сервитьорките плюят в пиенето. Стомашните вируси обаче са ви гратис!
29
1
 
18
 
! Отговори
Курти преди 1 месец
Черно море е Кафево море. А сега и на мина може да стъпиш.........П.С. Гладна кокошка...............Платена статия
28
15
 
1
 
! Отговори
Хотелиер от Созопол преди 1 месец
Моите клиенти основно са студенти! И всичко е пълно за 2-3 дена на морето ако нямаш 1000лв да похариш си за никъде! а бар ЕХЕ ми пълни хотелите цяло лето! Не мога да се оплача - българина знае как да харчи пари за удоволствия. В Гърция хем скъпо хем няма и къде на бар да отидеш!
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Златни пясъци примерно цяла зима е затворен. Тъне в *** . Цялата България лежи върху минерални води. Защо в не се направят големи басейни и Спа туризъм, за да работят тези курорти и есента зимата и пролетта? Кой ги спира тези процеси ? Защо тук нищо не мърда , а само вървим на долу. И някакви дебели чичяции ни обясняват как НЕМОЖЕ .
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде е пясъка, аз само чадъри виждам. Ами ако искам близо до водата, какво правим , безплатен паркур , дами и господа.
25
0
 
18
 
! Отговори
Никога на БГ черномо преди 1 месец
До морски 5 Нормално е човек да иска качество,за парите си. А това,че персонала е преуморен не е проблем на туриста,а на хотелиера и ресторантьора,защото те са виновни за това,защото вземат 5 човека и искат те да вършат работа за 50 и им плащат колкото да не е без хич. Ето затова всеки ден ще търсят камериерки и всякакъв персонал и няма да намерят. А,какво стана с работниците от Виетнам? Нали тях щяха да докарат тук? Въпроса е ако дойдат,кога и те ще се светнат,че има и по хубаво и ще избягат.
24
1
 
22
 
! Отговори
София преди 1 месец
Всички отиваме в Гърция!
23
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма логика тук да идват хора с пари. Цените са адски надути , а всичко е ниско ниво. Ресторантите предлагат гадна скъпа храна . Няма хубави плажни ивици , няма тоалетни, мръсно е, персонала е от днес за утре. Нивото на туристите вече е най ниското от както помня. Просто хората се развиват , а ние потъваме. Трябва голяма промяна във всичко и то национална. Аз вече НЕ препоръчвам нашето море на приятели живеещи в чужбина.
22
0
 
24
 
! Отговори
Никога на БГ черномо преди 1 месец
Тези ресторантьорчета и хотелиерчета трябва на мен да ми плащат, че са отида там на ла.....номорието, а не да искат пари от мен, че и да говорят за някакво повишение. От години вече ходя в Гърция и там си харча парите, а на нашите ресторантьорчета и хотелиерчета 1 ст. няма да им дам. Те сами си постлаха така с вечните селски тарикатлъци. Сега да си сърбат попарата и да приемат "западняци" които освен предварително платените пари за почивка нищо друго настрани не харчат.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20. Тука ходят за по 2-3 дена младежта събирала пари цяла година да се снима за Фейса. И курортите пак са пълни. Има там чалготеки и дрога, което е напълно достатъчно.
20
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да вземат да си изчистят курортите. Мързеливи шматки. На всякъде е разруха, *** , мръсотия около сградите, кал, мръсни прозорци . Изобщо цялата инфраструктура и гледка е ужасна. За тези пари които искат има топ дестинации с чистота , отлично отношение и обслужване, храна и цени. Тук вече Изобщо нее е евтино, а е гадно.
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хотелиер от Созопол. Я кАжи кво му е най-доброто на "нашето море" ? По точки.
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хотелиер от Созопол. Вие си чекайте от умрел писмо.