„—» продава в ѕловдив за 24 млн. лв. сграда с римски стадион

Ѕивши€т Ќармаг е паметник на културата
ќбновена: 7 юли 2024 15:37 | 7 юли 2024 15:25, ѕетър Ѕойчев
38
„—» продава в ѕловдив за 24 млн. лв. сграда с римски стадион
—нимка Ѕ√Ќ≈—

Eмблематична сграда на √лавната улица, призната за архитектурен паметник на културата, влезе в списъка за продажби на частен съдебен изпълнител. ¬ имота с адрес ул. „ н€з јлександър I“ є 11, в който при ремонт б€ха открити ценни антични находки и артефакти от римско време, в момента се разполага търговски център Star Gallery. ѕо времето на соца там се помещаваше Ќармаг, пише ћарица.

ѕететажната сграда е притежание на „—— ѕропърти“ ќќƒ, със съдружници  арл ѕолцхофер и инж. –удолф Ћайтнер – и двамата австрийски граждани.  райната м€рка се прилага заради задължени€ към ‘олксбанк ўайермарк ј√. Ќачалната цена, от ко€то ще започне наддаването е в размер на 24 177 927,36 лв. с ƒƒ—.

—градата, строена между 1926 г.– 1930 г., притежава статут на архитектурно-строителен паметник на културата с категори€ „ансамблово значение“ и е елемент от групов паметник на културата – система от улични ансамбли по ул. „ н€з јлександър I” и ул. „ќтец ѕаисий“. –азположена е на територи€та на √рупов паметник на културата „»сторическа зона ‘илипопол – “римонциум – ѕловдив“.

ƒвете нива на сутерена са обособени като „јрхеолог舓 с изложбени площи, в които се намират римски руини, представл€ващи археологически находки – фрагмент от римски стадион – сектор от източни€ ред седалки, ко€то археологическа структура има статут на паметник на културата с национално значение.

ƒвамата австрийски инвеститори купуват сградата през 2004 г. јрхеологическите ценности се откриват в подземието по време на ремонта. „ужденците поемат разходите за реставраци€та и експонирането на находките. ѕрез 2021 г. двамата подписаха договор с ќбщина ѕловдив, ко€то пое управлението на ц€лата археологи€ в сградата. —ъщата година антиките се откриха и за туристи.

 ъм днешна дата върху имота с 9 самосто€телни обекта, има наложени тежести – възбрана в полза на взискател€ ‘олксбанк ўайермарк ј√, за сумата от 3 341 613,36 лв., както и договорна ипотека за сумата 5 867 490 лв. заедно с лихвите.

¬ об€влението на „—»-то е посочено, че наддавателните предложени€ ще се приемат в запечатани пликове в деловодството на –айонен съд ѕловдив, от 13 юли до 13 август 2024 г. –езултатът от търга ще бъде об€вен на следващи€ ден.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


38
ќще от Ѕизнес
ћинистър ћилошев: ѕроблемът в туризма са кадрите
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
26
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
ƒо јнонимен 23 - »ма далавера ... „—»-тата много силни на обикновенни хора. јма ако има н€кой, дето ... јбе чупи челюсти, защото си му съборил пицата и има 15 оранител€, не барат ...
25
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
„—»-та тероризират народа, а √ламчев се върти като пумпал на н€какви срещи на Ќј“ќ! ќтстранете го този човек.
24
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
—ега го копувам, ще прав€ апартамени.
23
1
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
ќхаааа-такса опис, такса за изготв€не на постановление за възлагане, такса въвод и най-важната пропорционална такса по т.26 от ттр към зчси. ≈вала на чси, случил на клиент да образува делото при него. ѕосле може да се отдаде на заслужена л€тна отпуска.
22
2
 
16
 
! ќтговори
vs преди 1 седмица
јко имам власт, чси ще ги направ€ меки като памук! «а най - малката издънка ще им всимам лиценза и ще ги наказвам без право да си го връщат! ¬€рвате ми! ¬сичко ще се оправи за 1 седмица!
21
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
„—» стринка ѕена от “утракан, продава ѕърво –айонно ”правление ћ¬– град —офи€ за многу лева, щото не са си платили тока
20
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
ƒо ѕфф јми добре. ¬земи си в —ан ‘ранциско. ѕречи ли ти н€кой?
19
19
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
÷€лото «лато на Ѕългари€ замина за ћосква през 60 години на минали€ век, по времето на ———– под педлог, че ще ни паз€т златото от атомни бомби и все още го вард€т и не го връщат!
18
7
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
„—» = крадец с разрешително, всичките са еднакви
17
3
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
....още помн€ и че всички градове б€ха чисти с цвет€ и фонтани, даже най-малките селца имаше цв€т и живот, а сега има сивота и лешо€ди *** опоскват де що керемида е останала....ѕомн€ и че след като емигрирах и вид€х другата страна на живота, но усп€х навън, а не там където учих, завърших и се изградих, като професионалист, който у нас не оцениха, заети с охлозгането, но навън юе оцениха и тогава прогледнах и вид€х в каква жалка наци€ сме се превърнали, ако изобщо такова разединение е наци€
16
6
 
19
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
....само си спимн€м преди да емигрирам отидох да си вид€ 'инвестици€та' в двата търга на приватизаци€та вложих боновете в    јлбена, уви н€маше и помен от това да съм даже отрицателна стойност в активите им....халал да им е построено е поне от д€довците ни и родителите ни расли в гадни€т социализъм където имаше и работнически права и имаше и леб и работа и немаше клошари и слободи€ на словото...над разума...
15
3
 
30
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
јз съм на 50 и помн€ как скачах виках и се радвах на погрома ....¬сичко беше Ќј–- кооп, Ќј–-маг ...после дойде приватизаци€та със псевдо работническо-меринджейски дружества, повечето от които боновете б€ха еднолично и поименно изкупени от разни нови псевдо-демократиччни елементи...ѕосле де започна разграбването, ама такова каквото никъде в сврта не е имало.¬сичко наше стана т€хно, но кои са те, ами същите, които д€до казваше, че станали €таци на 7-8 септември '44 и внуците им
14
0
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 седмица
"–имска бан€" —тратиев
13
8
 
15
 
! ќтговори
јзъ анъјзъ7112136860 преди 1 седмица
Ќикой н€ма правото да продава Ѕългарски ѕаметници на  ултурата!!! Ќикой! “е са ƒържавна собственост и никое частно лице н€ма право да ги притежава. ќсвен това е крайно време да се престане с лъжите,че това е римско,тоест ромска култура.“ози паметник не е строен от –омската импери€,а от нейните –ќЅ» √јЋ»,“ќ≈—“ ЅЏЋ√ј–» !
12
5
 
11
 
! ќтговори
¬асил Ћевски преди 1 седмица
Ќа Ѕунт народе!!!!!ƒа утрепахме душманите и ƒ— чорбаджиите!
11
4
 
21
 
! ќтговори
Ѕќ√ преди 1 седмица
Ѕългари€ е старчески дом за ƒърти ченгесари и дърти комунисти
10
7
 
15
 
! ќтговори
ѕфф преди 1 седмица
«а 12 милиона евро ще си вземеш най-луксозната къща навс€къде по света, а не в н€какво замиращо градче с 200 хил€ди жители и средна заплата от 800 евро. ¬ —ан ‘ранциско за 12 милиона евро само годишно от наем ще печел€ по 120 хил€ди долара.
9
6
 
11
 
! ќтговори
Ѕ—ѕ Ѕ ѕ преди 1 седмица
„ервените милионери ще бъдат закопани в масов гроб с петолъчка след революци€та и имуществото им ще бъде конфискувано в полза на народа!
8
6
 
11
 
! ќтговори
ћхмм... преди 1 седмица
Ќ€ма ли н€кое по отракано „—» да продаде Ѕългари€ на н€кой разтропан инвеститор, барем да се оправим..
7
2
 
14
 
! ќтговори
’ј-’ј-’ј-’јјјјјјјјј преди 1 седмица
 ато е јрхитектурен ѕаметник- Ќе ћожеш и с ѕрръст да го ƒокоснеш - ще —ъбираш по 1 лев от “уристите- Ќе ћожеш и ƒанъците да си ѕлатиш - ўе “и “р€бват 24 ћилиона √одини - ƒа —и »збиеш –азходите - ј ћежду ƒругото след 5 години ћоже ƒа ти √о »зземат - „е Ќе се √рижиш ѕодобаващо за ѕаметника - “р€бва ƒа —и ”лтра √лупав - «а да го ¬земеш това - ƒаже и за 24 лева........’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј, ’ј-’ј-’ј-’јј-’јјј-’јјјјјјј

—понсорирани публикации