Кросовърите и автомобилите 4х4 са най-безопасни

За период от 4 г. не е регистриран нито един фатален инцидент с подобни машини в САЩ
2 фев 2015 19:47,
4
Кросовърите и автомобилите 4х4 са най-безопасни
A4 quattro. Снимка: Audi

Американският застрахователен институт за безопасност на движението (IIHS) е анализирал статистиката за пътните инциденти със смъртни случаи през периода 2009-2012 г. и на основата на получените резултати избра 9 автомобила, които никога не са попадали в подобни произшествия.

В списъка с най-безопасните автомобили влизат основно всъдеходи и леки автомобили, оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Това са Audi A4 quattro, Honda Odyssey, Kia Sorento (2WD), Lexus RX 350, Mercedes-Benz GL, Subaru Legacy, Toyota Highlander, Toyota Sequoia и Volvo XC90.

От IIHS съобщават, че само преди 10 години при всъдеходите са били регистрирани най-много смъртни случаи при инциденти на пътя. Основната причина за това е фактът, че те често са се преобръщали при катастрофа, което с внедряването на нови системи за безопасност и най-вече на системата за стабилизация е избегнато.

От института твърдят още, че за изследвания период рискът за това шофьорът да загине при инцидент на пътя е намалят 3 пъти. Големият проблем си остава при компактните автомобили, които така и не могат да осигурят висока защита на возещите се в тях.

Като пример се посочва сравнителен краш-тест между големите седани и компактните модели, проведен през 2009 г., както и последното сравнение – между новите Mercedes-Benz S-Class и Smart For Two. Те показват, че возещите се в компактните модели са много по-слабо защитени при сблъсък с по-големи транспортни средства.

Още новини с автомобилна тематика четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
навсякъде е пълно с прицепи трябва да се вземат под внимание
3
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО НЕ ВИ НАЦЕПЕ ПРИЦЕП?!?!?!?!?!:-( o_O o_O :-O
2
2
 
7
 
! Отговори
Da преди 9 години
Ако те нацепи прицеп, ти и в друг прицеп да си пак жална му майка.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не те нацепи Прицеп !!!!!!