Tesla откри завод в Европа

Съоръжението е базирано в Нидерландия
28 сеп 2015 22:09, Диян Пенев
9
Tesla откри завод в Европа
Снимкa: Tesla Motors
Първият европейски завод на американския производител на електрически автомобили Tesla Motors отвори врати по-рано днес, съобщава Аutocar. Съоръжението е позиционирано в град Тилбург, Нидерландия.

Заводът, чийто строеж започна през 2013 година, е съоръжение за сглобяване на автомобили. Готовите компоненти пристигат от основния завод на компанията в Калифорния, САЩ.

Съоръжението има капацитет от 450 коли на седмица, като той трябва да бъде увеличен до 900 коли. Сглобените в Тилбург машини са предназначени изключително за пазарите на стария континент. На този етап в завода работят 180 души.

Европейският завод на Tesla сглобява всички модификации на седана Model S. По-късно на поточната линия ще бъде качен и вторият модела на марката - Model X.

Изграждането на завода е основна част от стратегията на компанията за разширяване на присъствието й в Европа, сочи информацията. Планът предвижда продажбите да достигат 500 000 екземпляра до 2020 година. В момента повече от половината продажби на Tesla се осъществяват в САЩ. Приблизително 30% се падат на Европа, а около 10% - на Китай.

Още снимки на новия европейски завод вижте в Automedia.bg

 


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6И в кой български атлас е нововъведението? Явно не сме разбрали, че Холандия вече е Нидерландия.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
5 човека обвиняват журналистите в неграмотност, без да осъзнават своята собствена!Холандия е старото име на държавата, която е била точно две провинции (от сегашните 12). Нидерландия в момента съдържа в себе си стара Холандия, нови провинции и даже някакви тропически острови. Та разликата м/у Нидерландия и Холандия е нещо като разликата м/у Великобритания и Англия. По темата - браво на Тесла за завода ! Сега остава и станции за зареждане да се появят !
3
1
 
10
 
! Отговори
Koko преди 5 години
Аз чух че и в Хонландия също са направили завод.
2
1
 
4
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
***, без един чужд език, освен собствения си диалект, превеждат с гугъл и им плащат на дума.... и те така!
1
4
 
19
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Алооо, журналиста ПЕНЕВ. Ти за Холандия чувал ли си ?