Renault отново с рекорд по продажба на електромобили

Ръстът през ноември за компанията е със 152%
18 дек 2018 22:13, Красимир Ангелов
8
Renault отново с рекорд по продажба на електромобили
Снимка: Renault

Френският производител Renault изненада през ноември с рекорд от 6453 продадени електрически автомобили. Това е не само ръст от 152% спрямо същия месец на 2017 г., но и с 1300 бройки повече от предишния най-добър месец за компанията - март 2018 г.

Изглежда, че не само продажбите на модела ZOE са рекордни с близо 5400 бройки, но Kangoo Z.E. също отбеляза най-добрия си резултат в историята -1046 (за пърти път четирицифрени продажби). Трудно е да се каже каква е причината за това огромно нарастване в търсенето, но компанията се надява то да продължи.

През ноември на изцяло електрическите леки автомобили се падат 3,5% от общите продажби на бранда в света (в Европа, където са продадени повечето такива коли, делът им е 7,3%). През 11-те месеца на 2018 г. Renault пък е продала около 43 800 плъг-ин хибрида, като 95% от тях са реализирани в Европа.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: renaultелектромобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
BG преди 5 години
До 4 - ами те другарче в нормалните държави хората си имат гаражи с контакт :) даже с осветление и отопление и място за инструменти ...Пък *** навремето построиха едни панелки тук-там с гаражи дето ладите едвам се вкарваха в тях, камо ли пък новите коли :)
6
2
 
1
 
! Отговори
sdvsdv преди 5 години
70 бона за кола по-малка от клио? Купувайте бе недейте се стиска
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търсенето на ел. Пикапи и малки ел. автомобили тепърва ще нараства по простата причина , че градове като Лондон, Париж, Берлин вече изискват забрана или по високи такси за дизели и бензини, които навлизат в центъра на града. Тези коли ще се купуват преди всичко от фирми, а след 3-5 год ще отидат на вторичния пазар.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, ама ще ми трябва гараж за рендето, задължително с контакт.
3
11
 
7
 
! Отговори
жан рено преди 5 години
Франсетата са твърдо против тези ел *** и вече главно гледат да купкват бензинки. Ел бръкмите имат доста недостатъци : Изискват време за зареждане и някакси не е като да минеш за 2 иин на помпата. Батериите са скъпи, а пък и лесно се скапват и ремонта е труден. Тяхното производство замърсява в пъти повече и наскоро излезе проучване, че видиш ли трчбват 100к км пробег за да бъдели със същия "еко импакт" като бензинки, а те са такива пластмасови трошки. И за капак цената. Държавата ги налага .
2
8
 
16
 
! Отговори
Това е бъдещето преди 5 години
На белите хора- екектрическите колиГанчовците ще си умиргат за десетгодишен немски дизел доста години след като са спрени от производство
1
1
 
7
 
! Отговори
11 преди 5 години
Иии не плюването да започне сега :)