Сгрешили сте номера на колата за е-винетката – горите с парите от АПИ

Пари ще бъдат връщани, само ако има надвзетата сума
11 яну 2019 18:45, Анисия Иванова
41
Сгрешили сте номера на колата за е-винетката – горите с парите от АПИ
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От пътната агенция уведомяват, че за сгрешени по вина на потребителя символи от регистрационния номер на колата платени суми за винетки не се възстановяват, съобщава БНР.

Отговорността за правилното деклариране на данните е на потребителите.

На собствениците, платили неколкократно за електронна винетка с един и същ период на валидност, ще бъде възстановявана надвзетата сума.

Необходимо е да се изпрати заявление в свободен текст, адресирано до председателя на Пътната агенция, в което да се опише казуса.

Към него трябва да бъде приложена информация за регистрационния номер на автомобила; начина на плащане и документите за плащането. Искането ще бъде разгледано и сумата ще бъде възстановена до 30 дни.

Посочва се и банкова сметка, на която да бъде преведена сумата.

Документите трябва да се изпращат на адрес: гр. София, пл. "Македония" 3, Агенция "Пътна инфраструктура" или в Областните пътни управления.

От АПИ допълват, че във вчерашния ден е била възстановена надвзетата сума на деветима потребители.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Здравейте купих си винетка но ми се наложи да регистрирам колата на ново и сега е с други номера знаете чи дали мога да я прехфърля на новите номера
39
0
 
1
 
! Отговори
Неизвестен автор преди 3 месеца
До азз

Проверете в нормативните документи. Написано е ясно и точно - подава се заявление с новите обстоятелства. Закон за пътищата.
38
0
 
17
 
! Отговори
Той преди 3 месеца
Срокът за корекция на сгрешени данни, беше 3 дневен , като информацията бе трудно достъпна, а сега изведнъж решават че нямаш право на корекция. Това е кражба ! Негодници ...
37
2
 
19
 
! Отговори
Тиквата... преди 3 месеца
...още в МиналияТ век праехмИ БАЗИ ДАННИ СЪ ХИЛЯДИ ЗАПИСИ НА ОНЕЗИ ТАРАЛЯСНИЦИ IBM 360/370,а тези НАШ'ТЕ "ГОЛЕМИ АЙ-и-ТИ СПЕЦОВЕ" ЕДНА ПРОВЕРКА ПО ЕГН НЕ МО'АТ НАПРАВИ,НАЛИ НИ ИМАТ ВСИЧКИ ДАННИ И В КАТ,И В ЕСГРАуН,И В НАП,НЕ ЕЛЕКТРОННО ПРАВИТЕЛСТВО,НИ'Й НЯМАМЕ ЕЛЕМЕНТАРНО ПРАВИТЕЛСТВО,ОПРОСТАЧВАНЕТО Е ТОТАЛНО!!!!
36
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всяка стока по закон може да бъде върната в някакъв срок! Защо сгрешена винетка да не може да се върне!?! Или държавата пак е с привилегии пред гражданите!! О забравих, гербери сър!
35
1
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 месеца
Те затуй са го кръстили тъй - щото може и да АПИ...
34
11
 
5
 
! Отговори
до 34 преди 3 месеца
Колкото и да си примерен, ако те спрат един път, и попаднеш на криви куки (аз за 20г. стаж имам 1-2 такива случая) си поне 1000лв. назад без тези реквизити. До сега със стикерната (а не "хартиената" както я наричат) винетка никога не съм си купувал и само един път съм дал 20лв, защото един хитрец в Омуртаг се загледа... а съм минал над 300000км по счупените родни пътища от както го има този термин - "винетка". Гражданска си правя винаги - никой не е безгрешен. Пил съм карал, пиян никога.Дрога не
33
7
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 месеца
Помислете малко и ще карате без
винетка застраховка и т.н.Номерът е
да не ви спират - оснивен преглед.
Разбира се и малко топки.Работи.
32
1
 
16
 
! Отговори
азз преди 3 месеца
А какво става пи продажба на автомобила и смяна на регистрационни табели и купена годишна винетка на старите номера?
Това ще е следващата бомба за АПИ. Все едно партидата ви в енергото да е по номер на лична карта а не по ЕГН. Номерата се сменят.. личните карти също, но рамата на автомобила (в 99%) и егн-то не се променя.
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не карайте, като винетката ви е толкова сложна, тъкмо по пътищата ще намалеят неандерталците!
30
1
 
13
 
! Отговори
... преди 3 месеца
...всичко е пладнешки грабеж на скъсания електорат! Ако ти сгрешиш си вътре. Ако те сгрешат, хиляди процедури, за да те откажат от правата ти. Иначе до момента са изхарчени 2+ МИЛИАРДА за "електронно правителство". ХАХХАХАХАХАХАХА ЧЕ-СТИ-ТОООО! ГРЪМЕНТЕ ЗАРЯТА, БАЛЪЦИ!
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До В БГ
Ние сме корави,няма пет-шест!
28
0
 
11
 
! Отговори
г е р б преди 3 месеца
видими резултати!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Значи ако
Това е Мутроландия бе ей-й-й-й-й!
Всичко може да може и нищо може да не може!
26
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ганьо какъвто е хитрец на дребно, ще купи една винетка и ще кара две коли, после ще обяснява, че е сбъркал хаха. Колко некъдърен трябва да си да обърка четири цифри и четири букви?!
25
3
 
23
 
! Отговори
могъщ пират преди 3 месеца
муахаха, р0бе, плащайте!! при Американските системи за електронно плащате имате по 45 дена след транзакцията да се откажете от нея дори без пари, тука ако сгрешите едно цифра и адиос - това е 21 век и електронна система!!
24
0
 
3
 
! Отговори
В допълнение преди 3 месеца
В кол центъра обсужването е на ВСИЧКИ езици. Има и опция да бъде направено писмено ако си глухомям.
23
1
 
19
 
! Отговори
В БГ преди 3 месеца
Ако си купувате билет от самолетна компания е същото. Ако дублираш плащане автоматично ти връщат парите, а ако сбъркаш име или номер имаш право да го коригираш безплатно едни път и ако искаш втори пат си плащаш малко допълнително и се обаждаш в кол центъра да ти го сменят. Сменят го веднага не след 30 дни.
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има си и банкови процедури за дублирани плащания, при които не е такава разправия като глупавите процедури на АПИ
21
0
 
20
 
! Отговори
Митко преди 3 месеца
Кви са тия изисквания? Ако съм объркал номера /неволно/, ще съм платил добросъвестно, ще имам документ и няма да искам да се движа с кола, с грешна винетка? Защо да не мога да си взема парите и да платя за каквото съм искал? То е същото, ако платя за паркиране с СМС, объркам номера на колата ми с 1 буква и да ме санкционират. Та нали колата е на мое има, имам обратен СМС, че съм платил...Абсолютна идиотщина. Оня, дето ме глоби в Сф за това, го запалиха и умря преди няколко години. Помните ли го?