Tesla превишава скоростта на пътя, а шофьорът... на задната седалка

Според блогър виновни са всички други, но не и намиращите се в колата
21 дек 2020 20:20, Нели Христова
41
Tesla превишава скоростта на пътя, а шофьорът... на задната седалка
Снимка: YouTube

Надалеч от Харков полицейски патрул спира електромобил Tesla Model 3, който се е движил в режим на автопилот. Причината е превишение на скоростта с 36 км/ч, но шофьорът отказва да признае вината си, тъй като по това време се е намирал на задната седалка, пишат от Automedia.

Собственикът на колата се оказва популярен украински блогър, който твърди, че колата сама е решила да превиши ограничението на скоростта. Той е категоричен, че през цялото време се е намирал на задната седалка на електомобила и е нямало как да повлияе на управлението.

Блогърът дори препоръчал на правоохранителни органи да изпратят претенциите си на Илон Мъск, който отговаря за продукцията на Tesla. Според украинеца, системите на електромобила при движение на автопилот използват данните на Google Maps, така че виновни са всички други, но не и намиращите се в колата в този момент.

Интересното е, че водачът сам е разказал на полицаите, как по време на движение се е преместил на задната седалка (това се вижда и във видеото), което само по себе си също е сериозно нарушение на правилника на движение. Повечето производители, в това число и Tesla, са категорични, че дори при движение на автономен режим водачът трябва да остава на мястото си и в случай на нужда да поемат управлението.


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
нищо не е станало както казахме Той е блогър
30
0
 
2
 
! Отговори
Баннат преди 4 седмици
Поне е бил в автомобила.
29
0
 
5
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 4 седмици
Типично за този район на светът:грубо, нагло, тъпо!
28
0
 
3
 
! Отговори
Кико о преди 4 седмици
Руски, украйнски блогър съобщи?!?!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това което от Тесла не използват като реклама е, че над 1800 са катастрофите в САЩ всяка година от грешки на автопилота им и такива заспали като тоя.... Един даже се беше разделил с главата си като теслата се завря под един прицеп със 130 хехе
26
0
 
1
 
! Отговори
cky2kbg преди 4 седмици
Tesla дори не трябва да се споменава след като е хакнал сензора за ръце на волана, което е еквивалентно на тухла върху пе//ала на обикновена кола
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 21

Човек само в квартала във Варна има толкова Тесли, не се изцепвай така
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ама от видеото не се вижда, че за да спре на полицейската палка е седнал отпред
23
0
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 седмици
бре, че и на полицейска палка реагира компютъра
22
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 4 седмици
Тоя е пълен загубе..няк.
21
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Притежавам една от трите Tesla 3 в България и мога смело да кажа, че досега не съм имала инциденти. Тези коли са бъдещето.
20
2
 
4
 
! Отговори
обикновен българин преди 4 седмици
Безспорно той си е виновен.Защото той е подкарал колата той е включил автопилота и той е дал командата.Ама според закона не е зад волана и не управлява той реално.И става казус от юридическа гледна точка.Така че има някакви основания да се репчи на полицията.Тепърва ще променят някои закони заради този автопилот
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Колко трябва да си пр0ст, че да си сам в кола, на задната седалка и да оставиш неква електроника да те вози и да очакваш да стигнеш жив някъде си.Ма това са прост0тиите на оня мъск.Вие що му се връзвате на болния мозък?Няма аз да си карам колата, ами ще я оставя сама да се движи.Зарежи ти тоя електрокар, дето един бъг може да ме затрие мен, семейството ми и останалите участници в движението.Виждат, че с тия тесли недодялани има винаги проблеми и пак ги оставят на автопилот. Ми хвани си рейса бе.
18
6
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 4 седмици
Защото постигна за десет години това,което могъщата Русия още не може....?!
17
0
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 седмици
тези блогъри стават все по нахални и по нахални...на тоя му трябват индийските полицаи с дългите сопи да му теглят един здрав бой...
16
2
 
6
 
! Отговори
пожелание преди 4 седмици
Тесла да прави само голф-колички и електрокари !!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
При комунизма и кибритите са били по БДС.
14
0
 
10
 
! Отговори
К. К. преди 4 седмици
Да се преместиш на задната седалка е действие на неврастеник, който иска да демонстрира пълния си иди. отизъм!!! Трябва да бъде бит с пръчки на голо!
13
0
 
11
 
! Отговори
Ах мамин преди 4 седмици
Тези блогъри все повече мязат на мадами :) ходил блъскал, направил мускули, но излъчване като на девойка от панелка. Интернета убива!
12
0
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 седмици
Аз нямам...доверие на себе си,а камо ли на някаква...тенекия.