Европа забрани продажбата на дизелови и бензинови коли

Забраната за продажба на нови коли влиза от 2035 г.
Обновена: 14 фев 2023 16:23 | 14 фев 2023 16:23, Росен Стойчев
170
Европа забрани продажбата на дизелови и бензинови коли
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският парламент гласува за забрана на продажбата на нови стандартни автомобили, съобщи Фигаро.

Решението започва да действа от 2035 г.  и беше подкрепено с гласовете на 340 европейски представители.

Решението е част от европейския климатичен план.

Още по темата
Визират се бензинови и дизелови автомобили.

Предстои да го приемат, въпреки опитите на консерваторите да спрат неговото реализиране.

Идеята е да се постигне климатично неутрална пътна мобилност. Обявен е план за издаване на доклади по темата на всеки две години.

Предстои новото решение да бъде одобрено от Съвета, след което да се работи по неговото реализиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
54
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Реално, към момента други автомобили НЯМА. Има играчки на батерии, непрактични, зле измислени и с ограничена използваемост. И ако се замени дори 1/4 от сегашния автопарк с такива играчки, няма да има откъде да се зареждат... Това не е план за "климатично неутрално", каква оскърбителна идиотия само, това е план да отнемат на феодалните роби средството за свободно придвижване.
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбирам това да стане на базата на пазарна, конкуренция, а то пак са едни дупълнителни данъци и забрани за ДВГ и държавни субсидии за електрическите.
58
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
според мен до 2035 г. ЕС ще е разкъсан от войни с русия, от тълпи мигранти и я камилата, я ЕС
57
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айде на електрокарите,батериите като загинат ще им ги навираме в европейските дирррРници.Те са полезни за здравето на ероgeйските депутати.
56
3
 
26
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Одете пеш и яште пасти! И са боцкайте редовно, уфси не щастни.
55
5
 
20
 
! Отговори
ИвоБГ преди 1 година
А ДО ТОГАВА ИЗОБЩО ЩЕ ИМА ЛИ ЧОВЕШКА ЦИВИЛИЗАЦИЯ?
54
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега, ако си мислите, че като забранят новите, вие спокойно ще си карате старите още 20 години, ще ви разочаровам - след забраната на продажба на нови дизелови и бензинови автомобили, следва и постепенно затваряне на бензиностанциите.
53
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай и Катар са сключили нов договор за втечнен газ.
52
0
 
12
 
! Отговори
евроеколог 2045 преди 1 година
Дииий, диииий Марко! Тпрууу! Ъйс, ъъйс!
51
4
 
18
 
! Отговори
1212 преди 1 година
До тогава няма да има Европейски Съюз. Ще има както казват САЩ - ние не контактуваме с ЕС ние контактуваме с Франция, Германия, Чехословакия и т.н.
50
1
 
28
 
! Отговори
урко преди 1 година
а реактивните аероплани де кръстосват непрекъснато - за тях - какво??? един такъв при излитане е равен на 10 000 леки автомобила по замърсяване с изгорели газове...цакат някой в полза на друг някой , ама замаскират всичко като грижа за природата... мегацинизъм
49
1
 
34
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Демек, който иска да живее нормално, да емигрира на изток. Защото когато бъдат забранени превозните средства с ДВГ, малцина ще могат да си позволят да се придвижват свободно със собствен автомобил. Да не говорим, че и те няма да могат, защото ще настъпи претоварване на електрическата мрежа.
48
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия нещо ни баламосват! В Европейския парламент има 705 депутати. 340 са МАЛЦИНСТВО! Как така ще приемем нещо с малцинство? За такива чутовни промени за индустрията на ЕС трябва да се иска поне 2/3 мнозинство, а тук няма дори обикновени 50% + 1 глас! Не говорим само за 1 засегната страна. В ЕС има 194 завода за автомобили, над 700 000 работника, в 17 от 27-те страни, ние искаме да сме 18-тата. Как така с малцинство ще вземем такова решение?
47
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същото време унищожават енергетиката. Откъде толкова електроенергия всеки, ако тръгна да си зарежда електрическата каруца, а батериите(който са много токсичниза околната среда) къде ще се съхраняват и рециклират?
46
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смело напред към екоталибанското средновековие, много скоро очаквайте конските впрягове да се завърнат в зеленясалото ЕС. Електрическите автомобили не могат за заменят тези с ДВГ, най-малкото капацитета на производство ще е поне 10 пъти по-малък, да не говорим какъв колосален проблем ще бъде когато лятото всички тръгнат на дълъг път. Не може да правиш технологична революция без да имаш технология - това обаче за зелените сектанти не е никакъв проблем.
45
2
 
27
 
! Отговори
Еее, преди 1 година
Както се казва: Рибата е в морето, а те готвят тигана. Приказки от селски вечеринки...дрън дрън... Риторичен въпрос: А след 13 години дали все още ще има ЕС?
44
2
 
36
 
! Отговори
2035? преди 1 година
Новината е стряскаща само на пръв поглед. Понеже въобще не се знае дали ще има ЕС до 2035 година. със същия успех можеха да решат и нещо за 2135 година. Иначе самото решение на ЕС празноглавците е на обичайната им висотата. Конкурира се с деверсификациите, храната от буболечки, 100-те пола, помощта за Украйна. Въобще, две класи по безумие над всички останали, без САЩ.
43
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре - ОК - минаваме на електрички всички. И??? Какво се случва когато след няколко години електрическите батерии се скапят и трябва да ги изхвърлим - някой има ли идея къде ще стане изхвърлянето на тоооооолкова много батериии. все пак това не са малки батерийки на телефони. Замърсяването ще ОГРОМНО и ще трябва или да се върнем на дизела и бензина или да почнем да изхвърляме всичко в космоса. А да не говорим за замърсяване то и енергията за производството на ел.батерии.
42
4
 
35
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Референдум за незабавно излизане от ЕС и НАТО.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яхам магарето хихихи