59

Циник до 56

преди 5 години

Глупости на търкалета - в Германия майчинството може да се удължи ( до 3 години...съответно намалява месечното възнаграждение ) и другата глупост - за дете станало 3 години - ДЪРЖАВАТА Е ДЛЪЖНА да осигури място в детска градина ( при нас е безплатна ) Майчинството за 1 дете е почти 200евро.Когато сина ни се роди - ни върнаха 4800 евро данъци!

58

Анонимен

преди 5 години

До 62Може би защото минималната заплата е по 1300 евро? Хрумвало ли ти е?

57

Роден от куче

преди 5 години

Направо ги глобявайте и като родят, деца ще ми раждат, що за наглост и безочие.

56

Анонимен

преди 5 години

И там работят по 10 часа, два още пътуват и нямам претенции за отпуск за втора година от майчниство!!!!

55

Анонимен

преди 5 години

В България всички неща са изопачени. Отпуската ти се дава за да възстановиш работната си сила! Каква е логиката по време на майчинството да ти се трупа отпуска? На българина все държавата трябва да му плаща! Така тези дето имат действително нужда да им помогнем като общество остават с мизерна или въобще без помощ. Майки масово работят и получават незаконно майчинство! Една дори по време на майчинството си отиде да работи в чужбина! Майчинството не ти с дава, че си родила дете, а да го гледаш!!!!

54

Анонимен

преди 5 години

Българският бизнес така и не разбра, че преди да почне да печели трябва да вложи. Не инвестират в персонала, не инвестират в машини, харчат парите само за себе си и за любовниците си и после "Производителността на е като в Германия!", "Няма кадри!" и т.н.Е, с машини от 1970 г и кадри с 600 лева заплата каква производителност очакваш?!

53

Анонимен

преди 5 години

До Жена и работодателще плащате щом го има като закон ще плащате, ако не го вкарайте в парламента за промяна, и аз карам на газ ама ще плащам за екологията по висок данък

52

Анонимен

преди 5 години

До Жена и работодателКак преценяваш кой е докарал 5 лева на фирмата?Като ти чета глупостите, определено не докарваш и толкова.

51

Анонимен

преди 5 години

Всеки създава Потомство заради СЕБЕ СИ!!! Стига само претенции, че раждате заради Държавата - това е бизнес на ***!!!! Проблеми с детските ясли и градини има навсякъде в ЕС, а и отпуска за бременност и раждане е от 3 до 6 месеца!!!! И станете Работодатели и плащайте отпуски до 10 годишна възраст на децата или до Вашата пенсия, ако искате!!!!

50

Анонимен

преди 5 години

До Жена и работодателГоворим за няколкостотин лева.Отново ви повтарям, ако като работодател ви се свидят или нямате такива, закривайте си евтиния бизнес.

49

Циник до работодател

преди 5 години

Във Франкфурт се наложи откриването на второ българско училище...90% от българите тук са семейни с по 1 - 2 деца.А ти , като ти чета npocтотиите, и липсата на стил - може да си работодател на някоя пенсионерка продаваща китайски мартеници пред централна поща!

48

Анонимен

преди 5 години

До Работодател... в смисъл? Господине, вие май не сте от най-интелигентните.Защото така са преценили за добре. Вие кой сте, че да го вълнуват философщините ви. Като не ви харесва, релокирайте бизнеса в Индия, но и там майките искат да си гледат децата, сори. :(

47

Неам нерви

преди 5 години

Трагедия е тоя бизнес!

46

Жена и работодател

преди 5 години

До АнонименНе говорим за изплащане на заплати, а за изплащане на пари, които трябва да се дадат от фирмата, за да се плати на някой, който не е докарал и 5 лв на фирмата, а тя изплаща хиляди. Не сте длъжни да се съгласявате с мен, но помислете дали някой е длъжен да Ви плаща за работа, която не сте свършили.

45

МНЕНИЕ

преди 5 години

Бизнеса е поначало Конкуренция за по-добър Продукт , демек е жесток . Не е мястото там което да се прави социална дейност . Тук Държавата може да използва много добре работещ модел , в момента в България - Ромското Майчинство - на всяко Майче българка , да се дават същите пари при раждане , както се дават на ромските Майчета - около 1000 лева месечно за ЕДНО дете до 18 години .

44

Анонимен

преди 5 години

всички майки вън на тяхно място виетнамци, китайци ,молдовци и всякакви без детеродни функции, чакам поредния абсурд вкаран в парламента

43

Анонимен

преди 5 години

.... излиза, че заради отпуск се създават деца:(

42

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателЕми... заминават си хората. Новини не гледате ли. :)

41

Анонимен

преди 5 години

До РаботодателУникално изказване, вие ще да сте много богат бизнесмен.

40

Бай Ганя компетент

преди 5 години

Да се връщат тия мързелани барабар с бебета им и да им бъде връчена по една кирка и на двамата, аман от мързеливци. Майчинство само за трудолюбивите бебета, които знаят що е то труд. За останалите- незабавно уволнение.