30

третия свят

преди 4 години

7 февр.2019 - канадци затварят три завода за авточасти у нас заради СКЪП труд.

29

Анонимен

преди 4 години

27,Сигурен ли си?

28

НЕбългарин

преди 4 години

Така че точно икономическата логика налага завода да е в България, а политическата да е в Турция !-Турция предлага да подкрепя завода с няколко стотин милиона! Заплатите с ниската лира няма да излязат повече от българските! С едно въпросче към чичо гугъл ми стана ясно, че миналата година Турция е изнесла за ЕС коли на стойност 25 млрд долара така, че митото май не влияе много! Икономическата логика я разбрахме, а я кажи политическата?

27

Анонимен

преди 4 години

И как ще стимулира икономиката чужд завод на чужда фирма дошъл само за да изплзва евтината работна ръкаАми бъди скъпа работна ръка, кой те спира?

26

Анонимен

преди 4 години

Абе защо не откриват заводи в Люксембург, Монако, Лихтенщайн, Швейцария, Австрия, Холандия, ами все в източна Европа и Азия откриват заводи, толкова ли са зле тия в Монако, Швейцария, Австрия, Холандия че никой не иска да инвестира при тях?

25

Анонимен

преди 4 години

Защо се строя завид самов СФ и Пловдив? Останалата част на БГ на мигрантите ли ще я дарим?

24

jj

преди 4 години

Доооооооообре

23

до 6

преди 4 години

Дано да е тук, в България, защото ние имаме нужда от точно такъв завод у нас, все пак ще стимулира икономиката и ще има много работни места.И как ще стимулира икономиката чужд завод на чужда фирма дошъл само за да изплзва евтината работна ръка. Третият свят е пълен с такива заводи, защо не им се стимулират икономиките. А работните места няма да бъдат повече от няколко стотици, капка в море, и винаги ще са зависими от мизерията в България, ако няма мизерия WV веднага ще се изнасат на по евтино

22

Мокри сънища

преди 4 години

Няма да е в БГ-то. Единственото хубаво в БГ-то е, че на хартия е в ЕС. Всичко друго - икономическа среда, работна ръка, подпомагане от държавата е в полза на турчулята. Никой не инвестира в България - малка държава, с *** народ, мафиотско правителство, всичко читаво отдавна е избягало, на негово място "братя роми". Сори, пичове, ама това е истината. БГ-то става само за разполагане на чужди бази и като бариера за преминаването на руски газ към Европа. Нищо друго!

21

Анонимен

преди 4 години

*** Шкода - евтини бачкатори плюс леко вдигнати гоуфове на двойна цена (било СУВ туй) == максимална печалба

20

Ф.С.В.

преди 4 години

И двете германски медии са прави- ще има завод - И то ДВА ЗАВОДА!!- един в България и един в Турция-- Българският завод ще се правят емблемите на Фолтсваген а в Турският завод ще се правят автомобилите ! Такива са ни възможностите,, ХМ! Алелуя!

19

Hanns Gruberr

преди 4 години

Турция беше добре едно време..ЕТО ''ОПЕЛ'' ЗАЩО СА НАПУСНАЛИ ТЕЗИ ХАЛЕТА В ИЗМИР 2001 ГОДИНА ??ЗНАЧИ, МИТАТА И ЕКО ТАКСИТЕ ЗА ВНОСА ОТ ТУРЦИЯ КЪМ Е.С. --- ТРЯБВА ДА Е УБИИСТВЕН ЗА ТУРЦИТЕ !Не само за автомобили, а и за лукчета, гайки и кабърчета !

18

Анонимен

преди 4 години

13,Става въпрос за Шкода. Питай някой българин от завода им в Млада Болеслав какъв е процеса, там има доста наши :)

17

Анонимен

преди 4 години

Защо пак тая ш.и.бана София бе защоАми, Дидо, намери им 5000 кадърни човека във Видин, или дори Пловдив, да видим дали ще успееш. И аз не искам София да е, макар че съм софиянец, ама какво да направя.Макар че този завод надали ще се строи в БГ, така или иначе.

16

Икономическа логика

преди 4 години

Веднага като икономист - счетоводител ви посочвам икономическата локига : производсвото на автомобили на територията на ЕС, когато говорим за продажи в ЕС ще е без начислени мита и ДДС, ако заводът е в Измир целият внос, който ще се осъществява ще трябва да се обмитява, което ще повиши цената за частните клиенти със ддс ставката и митата за страната ! Така че точно икономическата логика налага завода да е в България, а политическата да е в Турция !

15

България

преди 4 години

*** =корупция

14

Анонимен

преди 4 години

Колко ще плащат?3-4хил. евро/лева или една средна българска заплата?

13

Дидо

преди 4 години

Защо пак тая ш.и.бана София бе защо,само тя ли е единствения град в България,ревете че е пренаселена замърсена а пак там се прави всипко ми да се преместим всички там а...

12

Анонимен

преди 4 години

ще работят 5000 души ? пуснете си клипчета в тубата за произвидствения процес в цеховете на wv . не се мярка жива душа . само роботи .

11

Анонимен

преди 4 години

Малее ужас за ***, рев рев сега ще има да тръпнат и да се потят да не би да стане нешо хубаво в България