30

Анонимен

преди 4 години

Руснаците и турците няма за какво да ни изкупуват. Изкупува се нещо, в което има потенциал, а в полусрутени села с никаква инфраструктура и правителство от хора с една прочетена книга, такъв няма.

29

Коко

преди 4 години

Държавата и програмата и за справяне с демографския проблем:Раждането струва около 700 лева, отделно се плаща и за някои прегледи около 500 лева. Това при плащане на осигуровки с години.За 1-во дете получаваш 250 лева от държавата, които стигат само за памперси за около 5 месеца.Искаш да го запишеш на ясла? Няма ясла в София. Частна - 600 лева на месец.Искаш да го запишеш на детска градина? Няма места в София. Частна - от 800 лева на месец.

28

Нормален

преди 4 години

До ГРАД КОЗЛОДУЙТова го слушам от средата на 90-те.Първо за 2005-та, послеза 2010-та, за 2015.Сега сме 2020 и това, с което плашите народа все не става.Айде марш обратно в дупката!

27

Анонимен

преди 4 години

До ЕлемагНе разбрах защо намесваш Горанов и НСИ? И Краля слъне? Статията е, че селата се обезлюдяват! Не, ти имаш само една плоча и нея си вътриш! Ами вдигнаха им се доходите и не искат да живеят на село! И могат да си го позволят. Искат повече равлечения. Повече време за почивка. Не искат тежък труд и ограничени възможности за развлечения. Това потвърждава казаното от Горанов и НСИ.

26

BornFromAnger

преди 4 години

До АнонименДобре казано.

25

ИСТИНАТА

преди 4 години

Обезлюдяването в България е покъртително. Миналото лято пътувах до Видин. В центъра на града имаше 10 човека и то пенсионери. Цяла северна България е в мизерия и упадък. Никой не иска да инвестира понеже няма кой да работи. То и южна не е много по-добре ако се изключи София и Пловдив. БГ-то отдавна е град държава. Лека полека ще ни изкупят руснаци и турци. Нищо няма да се промени докато българите не покажат че са народ а не стадо овце!!!

24

Анонимен

преди 4 години

Също като в Русия.След разпада на СССР от картата на Русия са изчезнали над 5000 населени места.

23

истина е

преди 4 години

С тази снимка оприличавам цялата територия !!По добре няма да става ,а по зле ще е !!

22

морски

преди 4 години

Тук идваше Лятото ирландец със 7 деца.Държавата издържаше цялото му семейство,а също им даваше възможност да летуват 2 пъти.НО, там има Д Ъ Р Ж А В А !!!

21

Коко

преди 4 години

При истинско преброяване, без мъртви души и хора, които отдавна са емигрирали, ще се види, че населението е по-близо до 6 отколкото до 7 милиона.

20

До 15

преди 4 години

Много хубаво, ама статистиката сочи друго. Никъде в Европа няма раждаемост от 2% и нагоре. Франция е с 1.92, а тя е най-висока. В Китай е 1.68, Индия 2.24, в Нигер 7 деца на една жена. Ням,а какво да ви разправям, статистиката е пагубна.

19

Бибитко

преди 4 години

Може спокойно да замените думите - граждани, сeляни, жители, души, население - с една единствена "тyлyпи".

18

Анонимен

преди 4 години

Словакия има по-малка раждаемост от България.Тяхната е 9.3, при смъртност 10.Нашата е 8.3, при смъртност 14.6.Откога 8.3 > 9.3?В Братислава съм ходил много пъти по работа и сърцето ми се свива като знам колко млади хора има по улиците. В никой наш град няма толкова, дори в София.

17

АНТИ

преди 4 години

Ромът тук, е оплодил обикновено повече от 1 жена.Водят се "самотни майки" плодовитите ромки.Настоящето и близкото бъдеще на Бг е ромско.После новите господари ще направят коренни промени.Успех в оцеляването в джунглата Бг !Затова ли скачахте, прости българи ?!

16

Анонимен

преди 4 години

Важното е цените на имотите в София да вървят само и само вертикално нагоре.Най-добре цялата държава да се събере в Младост и Люлин.Друго си е панелка от 79-та,олегнала,преживяла няколко земетресения,дала покрив над главата на известни мутри и бандити,отгледала не малко наркомани,алкохолици и безделници.И при това сега на промоция за само 1500 евро квадрата,обзаведена и с бонус пакетче лимонтозо и почти нова спринцовка хубаво скрити за този който си ги намери.

15

Анонимен

преди 4 години

До 10:Грешиш много. Има начин и го правят. Жената работи и отглежда по 2 деца масово. На запад има развита соц система и всякакви такива за да подпомагат и улеснят майката. Верно е че първите няколко години жените не работят но точно тогава се включват спомагателните системи. След това всичко е както беше в БГ, 2-*** работят, децата на градина и така

14

Ром

преди 4 години

Спокойно ще заселиме всичкото пустеещо в нашата бъдеща Мангалия, не се ядосвайте!Вие само раждайте по едно дете, за да си живеете по спокойничко, останалото оставете на нас ромите ние ще заселиме на всякъде да има хора, само трябва да работите!

13

Анонимен

преди 4 години

Замирането на селата си е обективен процес. Съвременния живот иска социален живот, развлечения, комунални услуги. Селото няма как да ги предложи. За да се запазят голяма част от селата решението е"асфалт който не се яде"! Не пари на вятъра за соц. помощи и субсидии, както тръбят Радев и Манолова. Развита пътна мрежа в добро състояние, скоростни пътища и магистрали. Сега 194км.ми отнемат 2,5-3 часа! Между Ботевград и Мездра е ад!

12

Осман паша

преди 4 години

По мое време нямаше такова нещо, аз каква плодовита армия от бaшъбoзуци имах ехеее!

11

Анонимен

преди 4 години

Тя първата цифра ще стане 4-цифрена, а втората нулева докато разберем.Като в оня виц за охлюва.Аааааз тъъъъъъкмооооо даааа езеееееееемаааааааа оооооохлююююююваааааа ииии тоооооойййййй сааааа шмуууууугнаааааа...