68

християнин

преди 10 години

България обаче трябва да има претенции към Търция,вкл. и териториални.Босфора и Цариград трябва да български

67

срещу себе си

преди 10 години

Ето как Ердоган настройва българите срещу себе си. И един ден Атака ще поиска да има референдум за влизането на Турция в Европа и българите единодушно ще отговорят НЕ, вклюително и турчещите се в делиормана, защото и на тх им светна колко са "турци".

66

Бъдете критични!

преди 10 години

Няма ли да се намери най-накрая някой, който да научи Ердоган на българската история? И да му каже, че на времето "бащата" на турците Ататюрк официално се дистанцира от зверствата на Османската империя и бе създадена модерна светска Турция.Бъдете критични!

65

nedkodd

преди 10 години

турчина режеп ердоган като не си е пил хапчито е забравил,че и Москва,Пхенян,Пекин,Берлин,Лондон са турски територии.Какво чака още,че не си ги иска Турция??? Ех мераци,мераци,мераци към ЕС а дано ама на дали. България ще трябва да каже ДА,дали ще каже ???

64

Българин

преди 10 години

Турция е *** на Европа, да си гледат копанята в Анадола и даже да не си помислят за Европа тия кирливи джагали!НИКОГА ФЕС В ЕС !!!

63

Анонимен

преди 10 години

Гръцкият външен министър пък му напомни ,че Тракия е съществувала и преди нахлуването на турците ! И че сгашните територии на Турция ,преди това са били римски ,персийски,тръцки ......

62

Тролче - до 68 Shop

преди 10 години

Как си карабинер?

61

Shop

преди 10 години

Как сте Тролчета?

60

9667

преди 10 години

До rumen221"ЗА ДА СТАНЕМ ЯДРЕНИТЕ ГОСПОДАРИ НА ЕВРОПА!"Ех момче момче ... то е хубаво човек да си помечтае, но твоето вече го избива на халюцинации! "Притежаваме най-голямото находище на уран в света!" И тази информация е изчерпана от ....?????

59

до румен

преди 10 години

имаш ли представа колко е инвестицията, за добива и обработката на урана, от къде тез пари, и после на кой ще го продадеш?с кой ще го добиваш?*** ли ще вкараш в мините или ще докарат китайци или африканци, въвращаемост на един обект колко години е, или в дългове пак към мвф , и сега даже правнуците са длъжни тогава ще станем роби в страната си

58

до потурнаците

преди 10 години

Змия в пазвата си никой народ не търпи. Помнете ми думите. Вашия ред наближава, и вашия шейтан няма да ви помогне.

57

фреш

преди 10 години

една година не съм чел отзиви, и нищо не се е изменило, само като чуят турция и скачат като опарени, а в речта на ердоган е за подем на икономиката в тракия, и призовава за активно участие страните от тракийската област, а за пари от турция даже не си и мечтайте, то повашата логика всички държави в света са длъжници на някого си, бизнес майна )нищо лично...

56

9667

преди 10 години

До rumen221Аргументи срещу пустословието ти!??Пак да те питам - ти добре ли си, приятелю?!

55

9667

преди 10 години

До rumen221Румене, ти добре ли си?!

54

9667

преди 10 години

До фреш"трябва да им обявим война, и до босфора да е БЪЛГАРИЯ....."Хммм ... не е много умна идея, да ти кажа честно! Не мисля турската армия да се намеси в един такъв конфликт. И това ще рече, няма кой да спаси великата българска армия от одринските ловжийки дружини.

53

9667

преди 10 години

До Анонимен 61"...Според него Турция се задължава да изплати обезщетения на българските бежанци от Източна Тракия и Мала Азия"Ти сигурен ли си, че в този договор има такава клауза!?

52

фреш

преди 10 години

трябва да им обявим война, и до босфора да е БЪЛГАРИЯ......

51

Анонимен

преди 10 години

сочени най-общо като 34 000 къщи, близо 2 000 000 декара ниви и лозя, и 213 000 декара гори и пасища[1], предвижда парично обезщететие за обсебената тяхна недвижима собственост в Одринска Тракия. Паричното измерение на това обезщетение към днешна дата според изчисления на Тракийските дружества днес надхвърля 16 милиарда долара[2], което отнесено към текущите цени[3] на декар в Одринско е цената на над 6000 кв. км. земя колкото е приблизително площта на днешния Лозенградски вилает от сегашната българска граница до линията Мидия - Люлебургаз.

50

9667

преди 10 години

До ОгиИ какво му е на Ангорския договор?

49

Анонимен

преди 10 години

Ангорският договор е спогодба за приятелство и сътрудничество между България и Турция подписана на 18 октомври 1925 година в Анкара (тогава Ангора). Подписан е от Симеон Радев, като извънреден пратеник и пълномощен министър на България във Вашингтон, и от Тевфик Кямил Бей, като държавен подсекретар при министерството на външните работи в Ангора. Според него Турция се задължава да изплати обезщетения на българските бежанци от Източна Тракия и Мала Азия, прогонени или избити след началото на Междусъюзническата война от 1913 година.