7

До 2

преди 7 години

Съвсем спокойно ще може човек да се изхранва чрез наука, когато му се плаща само за свършена работа, а тази работа да е само по конкретни проекти, за които плаща някой, който се нуждае от научна разработка на даден проблем.Сега какво имаме? Институти на бюджетна издръжка, в които можеш да не работиш нищо, 90% от служителите там са назначени с връзки. Ако не ги мързи, обикалят страната, за да четат лекции на хонорар.Финансиране на проекти се урежда пак с връзки. Често тези проекти са ала-бала

6

До 3

преди 7 години

Наивнико,Потърси книгата на чл.-***. проф.Емил Хорозов "Проектния бизнес".. Комисии решават кой проект да бъде финансиран.. Във всяка комисия има представители от институтите на БАН, направи си извод.. Във всеки институт има шерпи без връзки, те вършат работата по проекта, друг взима парите!

5

Бау

преди 7 години

Имаме много интелигентни и иновативни сънародници, но някак не си представям България да дръпне в тази посока. Тези 'пари' са смешни за сериозни изследвания.

4

Академик Левичаров

преди 7 години

Моите научни трудове в областта на изучаването на влиянието на поп фолка върху развитието на хармонична личност са познати на научните среди в България.Сега ще ги популяризирам в Европа. Целта ми е Нобелова награда.

3

Анонимен

преди 7 години

Ако можем да откраднем от тази област ще дадем...

2

Анонимен

преди 7 години

Добре би било, крайно време е да можеш поне да се изхранваш от наука в България! Сега много млади хора с потенциал и възможности са принудени да работят по кол центрове и на всякакви затъпяващи длъжности, само за да могат да се издържат, вместо да се развиват, и да правят нещо смислено.

1

Анонимен

преди 7 години

Не! И науката и държавата са типичен пример за БЪЛГАРСКАта РАБОТА! Чалгата обаче процъфтява! Барем един отрасъл на положителен разтеж!