34

възмутен

преди 6 години

Кога държавата ще започне да плаща здравните осигуровки на държавните служители ,както си е по закон.Защо плаща 4% върху 1/2 от минималният осигурителен праг (255лв.).Държавата ,правителството постояно отлага изравняването состаналите осигурители ,които плащат 8% върху договорираният праг по браншове.Някой замисля ли се какви дупки и недофинансиране се получава.Правителството е некоректен платец.

33

Анонимен

преди 6 години

Кога ченгетата, чиновниците и тия от КРИВОсъдието ще почнат да плащат здравно осигурителни вноски? Те са над 250 000. Това са над 15 млн. годишно!!!!!!!!!

32

Joko

преди 6 години

Истината е, че се плащат сигурпвки на мнималната заплата. Познато момче провинциалистче работи в една еврейска фирма. Осугуряват ги на 500 лв. и на ръка още 1000 лв. И ... хлапакът доволен.

31

Анонимен

преди 6 години

Най-накрая трябва нещо да се направи,за да има поне някаква справедливост! Не става така,цял живот си бачкал,внасял си осигуровки,сега се разболееш и трябва да плащаш,колкото някой търтей!

30

Анонимен

преди 6 години

Проблема е, че плащаме само ние осигуровки, а шведЦите не е::ават изобщо. Как да има пари? Като прибавим и кражбите от ЗК, вносители и изнисители, производители, да му мисли болния.

29

i'm

преди 6 години

Кое е недостатъчно бе.... До кога ще плащаме безплатното лечение на оная ***?

28

Дзъ

преди 6 години

Боли ги ... компаниите. Важно е да трупат печалби за бордовете

27

йен

преди 6 години

Очевидно всички синоними на роми са цензурирани - колко хубаво:)

26

АНТИ

преди 6 години

Ще го търсите бай Тошо,с кървави сълзи ще плачете.

25

бг дебил

преди 6 години

Българско евроатлантическо демократично здравеопазване. Важно е да има пари за магистрали, стафиони в села с по 50 старци пенсионери, и т.н.

24

Анонимен

преди 6 години

Нещата са прости - всеки трябва да спре да плаща здравния рекет. Така и така като се наложи, трябва да се плаща. По-добре да платиш на този, който ще ти свърши работа. Не е задължително човек да се лекува на тази пропаднала територия. Сега плащам на българската каса, а като се наложи операция ходя в Турция да плащам на техните болници.

23

Анонимен

преди 6 години

Случайно ли е, че цените на лекарствата в БГ са най-високите в ЕС. Само в Швейцария са подобни, но там качеството е другоооооо

22

Анонимен

преди 6 години

"Около 60% от всички смъртни случаи у нас са заради сърдечни проблеми..." Така е защото около 60% от докторите у нас нямат сърце, а дълбоки джобове и калкулатор. Когато хуманен лекар започне да ти говори, за бюджет, договори, проценти за доплащане, здравни вноски, а не по специалността си, значи нещата за вън от контрол. Човешкият живот е безценен уважаеми професоре, но Вие правите търговия, а не лечение !!!

21

Анонимен

преди 6 години

Наш Бойко още утре ще реши проблема. Не се притеснявайте.

20

Анонимен

преди 6 години

Когато парите са крадат и да ги вдигнат зов с 50 процента резултата ще е същия.

19

Анонимен

преди 6 години

Тази година бюджета за здравеопазване е 4 702 000 000лв.ФАКТ!Факт е, че няма да стига също както не стигаше когато беше 3 500 000 000лв. защото докторите не се накрадоха.Догодина и 5 000 000 000 да стане пак няма да стигне защото и окраденото от сегашните 4,702 млрд на докторите ще им се струва малко.Докато докторите не напълнят затворите пари за здравеопазване няма да има.

18

X

преди 6 години

Най-добре да се премахнат задължителните осигуровки, а пък който вярва на тази здравна система да си плаща.

17

:/

преди 6 години

Работещ в западна фирма - със заплата 3000 лв плаща здравни върху 2600Упратител на т.н. дребен бизнес си докарва 4000лв на месец, но се осигурява на 460, нека пак някой ми обясни - как точно дребния и среден бизнес били гръбнака на икономиката, като здравеопазването се крепи само на осигуровките от западните фирми.

16

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13 ПРЕЗ "ЛОШИЯ" КОМУНИЗЪМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕШЕ АБСОЛЮТНО БЕЗПЛАТНО И ОБЩОДОСТЪПНО! ФАКТ!И ако ти трябва американско или френско лекарство ако нямаш връзки в правителствена болница си пътник.Това е също ФАКТ!Ако ти трябва операция във Франция или Москва и нямаш близки високопоставени партиици пак си пътник.ФАКТ!

15

Бананоберач

преди 6 години

Голяма част на дефицита се дължи на работещите в сивата икономика. Мислейки си, че като работят на миниална заплата, а прибират още толкова на ръка, всъщност пестят - води до тези дефицити. Парите за здраве са процент от осигурителния праг. Разберете го най-накрая и спрете да се съгласявате да работите в сивата икономика.