86

хах

преди 4 години

а що не я намалите с 400%?

85

До 93

преди 4 години

Не си прав. Застраховката е за колата, а не за шофьора.

84

Прав ли съм?

преди 4 години

ЦИТАТ " примерните шофьори ще плащат 23% или 25% по-ниска застраховка, а за нарушителите тя може да скочи и с 400%." Аз като водач със златен талон искам РАВНОПРАВИЕ примерни шофьори 400% по ниска застраховка и за нарушители 400% по- висока. Ако не е така пак всичко е за едни пари /МНОГО ПАРИ/ които ще гушнат застрахователите а за изрядните шофьори облекчението е дреболия !

83

Анонимен

преди 4 години

Гробарите спечелиха изборите и се почна бонус малус, вдигане на данъци и такси ,всичко правят за да скубят народа

82

Анонимен

преди 4 години

Всяка глоба на КАТ ще увеличава приходите на Застрахователите!Дали КАТ няма да има интерес да глобява за да получи дарение?Нямам нито една глоба от камера а от разни скрити в храстите Дори и за минаване на зелено ме глобиха защото моята дума без свидетели не струва

81

Анонимен

преди 4 години

85, застраховаш си колата не шофьорската си книжка, застрахователят се грижи за щетите в зависимост каква е застраховката, тук няма никаква връзка с нарушенията на шофьора, никъде в Европа няма такава застраховка зависеща от нарушенията на водача, всеки прави нарушения в повечето случаи са несъзнателни, в други от бързане и т.н., това което се измисля в България не е нито демократично, нито етично спрямо хората, това е за да се приберат повече пари, това не ти гарантира отговорно шофиране !

80

Анонимен

преди 4 години

В общият случай не се знае кой шофьор коя кола ще шофира в следващата година. Тук предлагат глоба за това. Да не говорим за случая с промяна на собственост, при който незнайно защо следващият собственик щял да понесе всички негативи на предишните шофьори на колата.

79

Анонимен

преди 4 години

Застраховам си колата - задължават ме. Знам, че няма да бъде използвана една година. На кой шофьор ще бъде взети нарушенията? Аз примерно не съм шофьор.Друг пример - не знам кой ще шофира автомобила. Кого да пиша?Трети пример. Възможно е да се наложи брат ми да шофира колата ми веднъж в годината. Трябва ли да го пиша и това да оскъпи застраховката ми, като може изобщо да не се наложи брат ми да шофира колата ми?

78

Анонимен

преди 4 години

До 85...живея в западна държава и плащам вече 19 г. застраховки на две коли и зная повече от теб със сигурност ! А ти не си напускал границите на България и нямаш хал-хабер от нищо което се случва тук ! За теб явно Пожарната е най-сигурният "приток" на истини ! От кого се научи да мамиш така хората от червените измамници и манипулатори от ГЕРБ ли ?

77

До 82

преди 4 години

Очевидно не си ходил в белите европейски държави, за да видиш, че там застраховката е точно такава. Изглеждаш смешен с проявата ти на неграмотност. Системата бонус-малус, е най-доброто, което може да има в застраховка ГО. Аз не съм съгласен да плащам наравно ГО с тези, които правят катастрофи и нарушават правилника. Очевидно ти си от тези, които ще плащат по-висока застраховка и поради тази причина роптаеш, вместо да се замислиш как да караш по-безопасно.

76

Анонимен

преди 4 години

Сега банкянската шушумига-СПАСИТЕЛ като проучи добре "народното" медийно негодуване по въпросът със застраховките ще излезе пред камери и микрофони и ще се провикне лицемерно:-"СПИРАМ ТОВА НЕПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ, ОВЦАТА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА БЪДЕ ОГЛОЗГВАНА !",както стори това преди дни възползвайки се от една трагедия с детенце,а в продължение на 10 г. не можа да разбере,че побоищата над лекари са заслужени и оправдани и починаха стотици не само дечица,но от всякаква възраст пациенти от лекарски грешки

75

Анонимен

преди 4 години

Няма такава връзка между това, което се застрахова, т.е. автомобила и шофьорите, каквато се опитват изкуствено да създадат. За онези 80% може да изглежда логично, но такава връзка няма. Целта е ясна - обогатяване на мафията чрез силата на нейната държава.

74

Анонимен

преди 4 години

Никъде в ЕС няма такава застраховка която да зависи от нарушенията на водача ! Живеете в държава копираща само високи западни цени,високи данъци,високи осигуровки,измислят се всякакви български про'стотии за да се вдигнат някои цени които не могат да се копират защото са ниски на Запад и никое правителство не иска да копира западна заплата,не иска да копира безплатното здравеопазване и лечение...кога ще се осъзнаете, че винаги залагате на грешните червени измамници облекли демократични "дрешки"!

73

АБВ

преди 4 години

До Анонимен 71Много ми се иска да мога да оборя думите ти, но немога. Във вчерашната подобна статия написах, че заради тези и много други подобни проблеми около 2 млн. българи вече не са тук и няма да се върнат тук. Това е положението!

72

Анонимен

преди 4 години

Много просто е. Застраховката е за колата, а не за шофьора. Какъв е шофьора няма никаква връзка със застраховката на колата. Така мутрите само ни ограбват повече. Когато застраховката я направят за шофьора, да си прилагат цени според шофьора. Сега може само да прилагат цени според колата и нищо повече. Примерно колата ти има цвят - увеличение двойно на застраховката, а за безцветните коли няма увеличение👶👶

71

Анонимен

преди 4 години

Губите си езика бе"ПАТРИОТИ"останали в България ! Използвате вече по медиите само чуждици английски,френски,испански ! Нали сте"патриоти"които останахте там,кое ви е патриотското,да си продадете езикът ли ? Подарихте държавата на комунисти,днес от ГЕРБ утре на някой друг клонинг от БКП,забравихте си българските сладки и вкусни гозби и разни ши'бани готвачи ви предлагат чужди не до там вкусни,но пък много прехвалени из медиите...какво е това "МАЛУС" знае ли някой,произлиза от испанката"МАЛО"-лош?

70

Икомов

преди 4 години

Защо държавата взима страна на частни застрахователи, цената следва да се определя на база заведени щети,не от наложени административни наказания, като например фиш за неправилно спиране, изветряла кислородна вода в аптечката или неправилно пресичане, като пешеходец.

69

И аз да кажа

преди 4 години

Много е просто бе. Не Гражданска отговорност на колата, тя сама не прави катастрофи, тя не е гражданин, че да носи отговорност, отговорността е на водача й. Значи гражданска отговорност е на гражданина, тоест на собственика на шофьорската книжка. Дори и на този, който няма кола, защото шофьоската книжка ти дава правото да караш и съответно носиш отговорност като караш. И тази отговорност да е завишена само когато си причинил щети, които са изплатени от застраховател. Другото е произвол на КАТ.

68

Анонимен

преди 4 години

Живеем в най-скапаната балканска дупка!

67

АБВ

преди 4 години

До ЗастрахователАз да не би да казах нещо различно? И да, това постоянно увеличение на ГО не ме устройва! И се чудя защо не увеличавате автокаското? Дали защото не е задължително? Май доста работи са ни ясни!