9

Анонимен

преди 3 години

тук възниква въпроса след като някой обяви личен фалит какво се случва с него.ще продължават ли разни банки и фирми за бързи кредити да му дават пари...отговорът е категорично не!никой на никого не дава пари ей така!този който обяви фалит е обречен да изживее остатъка от живота си в мизерия и да се бори за коричка хляб.

8

Немо Продължение

преди 3 години

Всъщност в цял свят е така, но тук специфичното е риска по тази "сделка", от една страна е калкулиран в цената на кредита на всички (и тези които ще го върнат и тези които няма да могат), а от друга, се носи изцяло от едната страна (кредитополучателя).Кредитора е свръхзащитен и затова е мотивиран да кредитира на общо основание, защото това формира печалбата му.При редица обстоятелства, дори съвестен длъжник може да изпадне в невъзможност да изплаща задължението си ....Още продължава.....

7

Сата НАТО

преди 3 години

До Истинска история Прекрасна история, която ме изпълва с гордост, че сме се отървали от една тьпа п)/тка. Нека сега американецът да и бере гайлето. И добре, че вече няма да учи българските деца.

6

Немо до анонимен 2

преди 3 години

Никой не е свободен да "си вземе " кредит и да си го харчи.Въпросът е много по-дълбок и принципен.В момента, когато икономиката расте, особено при нулеви лихви на междубанковите пазари, всяка банка, се старае да раздава кредити наред (тя от това печели в крайна сметка) и финасира на 100 % ипотеки, стокови кредити с обезпечение трудов договор, овърдрафти на корем и разпраща кредитни карти по пощата.От това зависят и бонусите на кредитните отдели - от това колко кредити са раздали.Продължава....

5

Истинска история

преди 3 години

Имам позната, която замина за САЩ, точно защото липсва закон за фалит. Работеше като учителка и беше теглила заем за апартамент по време на имотния балон. Съкратиха я и не може да изплаща. Банката и взе апартамента и го продаде на половината от цената на която тя го беше купила. Тя отиде живее при майка си, не можеше да работи никаква работа, зщото почнеше ли да работи, банката щеше взема парите за вноска и за нея нямаше да остане нищо! Пълен шит!Жената се ожени за американец и емигрира!

4

Бау

преди 3 години

Ако го е взел преди пандемията - да. Ама да взимаш и да се правиш на луд ще свърши зле ....

3

Анонимен

преди 3 години

Ама нали преди 2 седмици внесоха закона за личния фалит? Да не би вече да са го отменили?

2

Анонимен

преди 3 години

значи всеки е свободен да вземе кредит, да си го изхарчи както иска , да не го върне, и все едно не е било?

1

Анонимен

преди 3 години

В България трябва да има закон за фалит на физическите лица както е на всякъде другаде!