31

ГосТ

преди 3 години

Тоест, след като бъдат забранени абортите с изключение на тези по медицински или криминални причини, трябва да бъдат въведени задължителни генетични тестове и пренатална диагностика за двойките които искат деца. Простолюдието се съобразява със всякакви измислени закончета и порядки,но си мисли че може да прекъсне човешки живот, както ходят до тоалетна.

30

Анонимен

преди 3 години

Чакайте, тук нищо не се споменава за евентуално и доказано увреден плод и правото на жената да абортира! В този случай съм съгласна с аборта, ако той е в полза на детето. И на родителите, на които то би причинило страдания.Но когато съзнателно и доброволно взимаш решение за полов контакт, забременяваш и после абортираш, не е като да си избереш стока от магазина и после да я изхвърлиш в кошчето! Човек е разумно същество и трябва да носи отговорност за действията си!

29

12

преди 3 години

То в България и детето да е на 4 родителите пак казват ,че е тяхно и може да го бият и какво ли не.

28

ГосТ

преди 3 години

От друга страна, раждането трябва да бъде планирано и следено. Вече има и генетични тестове и пренатална диагностика. Според мен един добър закон трябва да предвижда и сурови наказания, за да бъде ефективен. Когато се установи, че плода е увреден, наистина трябва да може бременността да бъде прекъсната или при престъпление, но в останалите случаи трябва да има сурови наказания.

27

Анонимен

преди 3 години

61 деца се гледат много трудно, имам две, но ако забременее пак, знам че няма да го тодя, след като видях зор, с три ще се съсипв например. Много родили и едно, отказват второ, като преценят че не биха издържали психически.

26

Анонимен

преди 3 години

Когато бях на около 28 год, майка ми изведнъж призна, че когато съм била на 9, тя е забременяла доброволно(естествено от баща ми)и е абортирала в 3тия месец даже не е знаела пола.Каза го така, сякаш ми каза, че е изхвърлила кило домати на бoклука -без никакво съжаление! Аз обаче още не мога да й простя и й казах, че е убила живот..Освен това цял живот си мечтаех за брат и й казах че Бог сигурно ми е пратил брат, а тя го е.....убила:((

25

справедливост

преди 3 години

ДА ВЪВЕДАТ ЗАКОН ЗА РЯЗАНЕ НА ФИШОЦИ,КОГАТО ЖЕНАТА НЕ Е ИСКАЛА ДЕТЕ,А И Е НАПРАВЕНО.зАЩО САМО ТЯ ДА ГО ОТНАСЯ СЪС ЗАРОБВАНЕ ЦАЛ ЖИВОТ.

24

АнонимеН

преди 3 години

ГОЛЯМ ЛИБЕРАЛ СЪМ НО СЪМ ПРОТИВ ПРОТЕСТА!!!!МОЖЕ ДА СЕ МАХНЕ САМО В ОПРЕДЕЛЕНИ СЛУЧАИ-----------------АБОРТ ЗНАЧИ УБИЙСТВО!В ЕДИН ФИЛМ ЕДНА ИЗГУБИ НЕРОДЕНОТО СИ ДЕТЕ ДАНИ И ТОВА Я СЪСИПА И СЕ САМОУБИ1

23

Анонимен

преди 3 години

В закона ясно е упоменато: абортът е оправдан при изнасилване, кръвосмешение и когато животът на майката е застрашен.В останалите случаи, кое на света може да накара една жена да забременее - СЪЗНАТЕЛНО ИЛИ НЕ, СЛЕД КАТО ТЯ ДОБРОВОЛНО Е РЕШИЛА ДА ИМА ИНТИМЕН КОНТАКТ, ЗА КОЙТО ТЯ ЗНАЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕ. И ТЯ ГО ПРАВИ И ПОСЛЕ РЕШАВА ДА УБИЕ ЗАРОДИША, КОЙТО Е ПО СЪЩЕСТВО ЖИВОТ!! А ТОЗИ ЗАРАЖДАЩ СЕ ЖИВОТ, НЯМА ЛИ ПРАВА???

22

ГосТ

преди 3 години

А в Европа е имало инквизиция. Никакви селективни аборти няма в момента в Китай и напротив,казвам че доскоро имаха политика за ограничаване на населението, което беше странно, при положение че повечето европейски държави са много по пренаселени от Китай.

21

Анонимен

преди 3 години

Тая лудост я разбирам само ако се чака война! Защото само тогава има нужда от рязко увеличаване на населението, а болните деца ги хвърлят в уж места за тях, а ги ползват за донори. Нещо ми насмърдява тоя закон!

20

Гк

преди 3 години

Надявам се това е несериозно. Как така държавата ще задължи една жена , да се грижи за плод, който е увреден ичиито мъки могат да бъдат спестени. Относно абортите - *** аборигена (а именно 60 % от бг населението) няма да подкрепи. Щот и не разбира. Но, като женен мъж, мога да кажа само, ако жена ми не иска да роди, то има пълното право да не го направи. Ако иска да роди, също. Но изборът е неин. Аз не си представям 9 месеца да нося човече, което знам че ще има проблеми като се роди.

19

Анонимен

преди 3 години

Мхм ти някой османлия ли си или някоя дойна крава?Хайде преди клатене да ви задължат да се ожените за обекта на клатенето, а ако не искате да ви задължи държавата да издържате децата си до живот при това не с някакви 200 лв издръжка, а с минимална работна заплата всеки месец. Интересно ми е колко ще клатиш тогава? И дали няма да се окажете най-голевите защитници на абортите?

18

Лука 1:15

преди 3 години

Само в Америка за последните 30-40 години ли беше има около 50-60 000 000 аборта ... В световен мащаб ... сигурно са стотици милиони ! Втората световна просто не може да се класира по убийставата в сравнение с днешни дни ..

17

анонимен

преди 3 години

А същата тази църква определя увредените като белязани и се дистанцира от тях? Бива лицемерие, но пък толкова чак? В първия месец няма човек, то иначе и сперматозоидите и яйцеклетките не трябва да бъдат убивани, какво правим тогава, може би аборт трябва само в самото начало, а не после, защото наистина е убийство, но все пак не трябва да има забрани, защото това води до крайни решения.

16

ГосТ

преди 3 години

примитивната Европа си казва думата. В цивилизацията по едно време беше забранено едно семейство да има повече от едно дете, но това беше със съответната социална ангажираност. Въпреки че Поднебесната империя е втората най голяма държава в света, освен най старата цивилизация и изобщо не е пренаселена като повечето европейски кочини. Но този закон за какво е ? Разбира се, че абортите трябва да бъдат забранени, и не знам простолюдието как абортира все едно ходи до тоалетна, но в случая !!!

15

Лука 1:15

преди 3 години

..... "и ще се изпълни със Светия Дух още от зачатието си." което означава, че човек е човек още от момента оплождането на яйцеклетката !! Мислех, че мъжете са по-големи убийци и повече на брой, но май не е така ! Не мога да си представя погледа и плача на жените, когато след около 50-60 години отидат при Създателя си и до тях стоят няколко техни деца !! А някои жени тук на земата, поради абортитете си са нямали деца ...

14

Анонимен

преди 3 години

А защо полякините не обяват, че ще пускат само след брак и подписан договор за доживотна издръжка на дете! Гарантирам, че направят ли това, тия дето ще протестират ще са мъже!И между другото кой болен мозък в Полша е решил че и увредения плод трябва да бъде роден!

13

Втрещен

преди 3 години

Абе вие осмисляте ли това: "абортът е забранен дори при вроден дефект на плода" ?!?!?! Значи, ясно е, че ще се роди нещо, което ще живее от няколко дни до няколко седмици, но аборта е забранен! Ей, не мога да проумея кой увреден мозък е родил подобен закон!

12

една

преди 3 години

Да, но някои мъжки *** гледат на тях само като на крави и безплатни прислужници!