148

Циник

преди 3 години

Преди време гледах доку... ***ли са всичко под върха... Тонове б//луци... Яма за пари...

147

до 148

преди 3 години

Има филм за английските военни части да покорят Еверест по Западния гребен, това което прави българската експедиция 84 година. Три пъти пълна експедиция правят. Проданов го качва сам и без кислород и април месец. Абсолютен рекорд по така наречения "труден път". Гордейте се с него, не с измислени туристически изпълнения. Жалко за човекът, но в случая, напълно предвидима и предотвратима трагедия.

146

Две думи

преди 3 години

Търсил, намерил.

145

До 150

преди 3 години

Айде , айде, умрелио си е умрел.

144

Анонимен

преди 3 години

Шена от шейна ли идва? За пръв път чувам такова име на жена.

143

до 149

преди 3 години

Ако беше умен, щеше да знаеш че е едно да си вътре в дадена ситуация и да я изживяваш реално, съвсем друго да гледаш отстрани и да коментираш.Това че нещо си гледал и чел не те прави големия разбирач.А от футбол печелят заради такива като вас седящи да дивана дето искат да гледат как друг прави нещо и да го коментират , но самите те си обичат личния комфорт и да си отварят големите усти за да казват кой какво и как и то в ситуаии в които никога не са били.

142

До 147

преди 3 години

Повечето и професионален футбол не сме играли, но знаем правилата на играта и може да преценяваме определени издънки на терена нали?

141

До 145

преди 3 години

Абсолютно! Еверест има към момента над 10 хил. изкачвания от които 99% са по двата "туристически" утъпкани комерсиални маршрута, където всичко е отработено до последния метър. На година не повече от 2-3 човека опитват по някой от многото други маршрути (които са над 10 ) и единици са успявали. За наша чест експедицията от 1984 успя по най-сложният маршрут - Западният гребен който оттогава мисля не е повтарян макар да са правени опити за това.

140

смешни

преди 3 години

Вие и с 200 шерпи и организации ако ще на ръце да ви носят, пак не може нищо да изкачите.Проснати по диваните с алкохола и тежките манджи, отидат за един ден на Витоша и после 2 седмици мускулна треска.Иначе се изказват, кой какъв бил, в изискванията за другите великани, ама в изискванията за самите себе си- една кола на старо си взели и се горедят цял живот от "постиженията си".

139

ХАХАХА

преди 3 години

ВИЕ ПЪК ДЕТО МНОГО ТРЕЗВО ПРЕЦЕНЯВАТЕ ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА БОЙКО УТРЕ ЗА ДА ВИ СЪДЕРЕ И ПОСЛЕДНАТА КОЖИЦА И ДА СИ НАПЪЛНИ ОЩЕ ЕДНО ЧЕКМЕДЖЕ ОТ БУДАЛИ КАТО ВАС!ПРОСТИ ХОРА С МИЖАВИ АМБИЦИИ И КЛОШАРСКО СВЕТОУСЕЩАНЕ.

138

Анонимен

преди 3 години

Меснер , този организираният туризъм по осемхилядниците го нарича "детска градина" и го е описал много точно. Как те посрещат, приготваят ти раницата, обувките, дават ти супата, спалния чувал, има стълби, въжета, шерпи, кислородни бутилки. Ужас на ужасите за всеки реален алпинист. Човекът си казва до няколко години всички осемхилядници ще са опасани така. Голямо геройство няма що.

137

Mda

преди 3 години

Колко хора са чували за изкачването на Серо Торре в Аржентина от двама българи?!! Не е интересно, щото е само 3000 м. от които километър отвесни скали игли...тия истински алпинисти остават в сенките на парвенюта, като Скатов. ... в Андите няма. шерпи които да ти носят дисагите, опъват въжетата и да те подпират за г*ъза нагоре.

136

До

преди 3 години

По-долу бе споменат адвокат Стефанов. Има си пари човека, плаща си и си гледа хобито, кефи се на успехите си и ги споделя с приятели и колеги. ТОЛКОВА! Не занимава медиите от сутрин до вечер с личността си, не му надзъртаме под чаршафите и не ни вълнуват личните му трагедии. Има си скъпо хоби, което може да си позволи и определени умения да го практикува. ТОЛКОВА! Скатов беше просто досаден, а веганството позьорство с което да се различава и да привлича внимание.

135

Срамота

преди 3 години

А на мен ми е смешно как софиянци и живущи в София само моладжийската Витоша знаят. Да ги питаш за имената на върховете, които се виждат от Левски Г, Редута и Слатина и не знаят, най-много Мургаш да кажат, но той не се вижда. Стара планина е велика.

134

Анонимен

преди 3 години

Има един филм за един чернокож французин, който от любов реши да качи Еверест без никакъв опит преди това, даже не спортуваше нищо. Събра пари и с шерпи, кислород, по въжето успя. Филмът е по реален случай. Така че можете да си представите нивото на тези височинни туристи, но си отворили устата за лъжицата К2 през зимата. И къде му е геройството на това да не можеш трезво да се прецениш?

133

Анонимен

преди 3 години

Виж какво, Георги, прави си изводите относно самия себе си, работи над съдържанието си, развивай се, бъди човек. Това ,че повечето от "скучните" хора може да си преценим рисковете и предпочитаме да си отгледаме децата вместо да летим от осемхилядници или да ставаме част от пейзажа на Хималаите, няма нищо общо с отделителната ни система или с хранителните ни навици. Вашият "герой" знаеш ли колко ще е нужен на детето си в следващите години?

132

Анонимен

преди 3 години

Това с веганството пълен цирк, или е искал да свали тегло, че да им е по-лесно на шерпите да го размяткват насам натам по баирите. Тези с платените качвания по въжетата и с двама шерпа да ги подпират, много си повярваха. Като искаш да се доказваш слагай си котките, опасвай въжето и дъни нагоре сам без кислород. Ако беше пробвал така , сега нямаше да му четем трагедията, защото досега да е разбрал колко са му възможностите и да се е отказал.

131

Георги

преди 3 години

Голяма част от коментарите са на хора за които най-голямата радост е да пият ракия с приятели :). Това не ме изненадва, двуногото животно е лесно предвидимо. Всъщност хора като вас освен да ядът и да създават фекалии и отпадни води много често друго не правят. Животните поне деца си правят, днешните младежи и това не правят

130

Георги

преди 3 години

Жалко за момчето.. от години му следях всички изявления и интервюта. Наистина уникален човек ! Много са малко хората като него. Такива които имат цел в живота и се борят за нея. Много добър човек.. наистина много жалко. Дано да има повече като него..

129

Анонимен

преди 3 години

Тази снимка с "Обичам те, Васко" е от 2017 г. Големи грижи полага - никъде не говори за него.Развел се е, когато детето е било на 2 години. Сам казва, че вече с никого не трябва да се съобразява, жена му го била спирала.Обидно е - заради детето. Или поне за мен, ако чуя такива думи от баща си.