11

до 1

преди 2 години

Засади дърво. Грижи се за него. Почисти около блока или в квартала си. Учи децата на добро. Давай пример. Боядисай пейка. Боядисай катерушка. Озелени нещо наоколо, защото е сиво и грозно. Разчертай паркоместа. Направи спортно събитие в квартала. Стани основател на НПО, занимаващо се със защита на природата, със спорти събития, с извънземни- с каквото искаш. Направи бирфест пред блока. Направи фейсбук група на карето блокове. Толкова неща има, но трябва човек да иска да е полезен.

10

Джордж Оруел

преди 2 години

Панчугов не е прав: има гражданска пасивност, а тя също е форма на гражданско самосъзнание, т. е., може да се активира при определени условия. Друго щеше да е, ако въобще липсваше ,,гражданска" -- тогава щеше да си е просто комунизъм ( фашизъм, националсоциализъм, маоизъм)

9

до 8

преди 2 години

Видях, че нещо лаеш по коментар 3, който написах. Никакво ИТ не съм. Занимавам се с дизайн и дигитален маркетинг. Имам и няколко бизнеса, но нито един не е свързан с ИТ. Лай си, затова ще си беден цял живот. Трябва и да се хапе.

8

Анонимен

преди 2 години

На мен ми прави впечатление безразличието на хората. Купих си вила до големия град. Интернет- 4g. С няколко разговора с един от операторите- хоп 4.5g за 2 месеца. Слабо налягане на водата. За няколко месеца- ето ти водопровод чисто нов. Трифазен ток, ама на едната фаза пада напрежението сериозно при товар. И това оправих. А всички съседи се примирили. Това не можело, онова- не можело. Може, стига да имаш желание и да вдъхваш респект у събеседника си. За целта трябва интелект.

7

Анонимен

преди 2 години

Достатъчно е да се види колко %-та от имащите право на глас гласуват по време на избори за да се разбере колко вярват на политиците.

6

до 3

преди 2 години

Евала! Точно това и аз обяснявам на номер 1. Човек може да е дори малко полезен- ако щеш засади 1 храст, 1 плевел махни, ама не- всеки подминава.

5

до 1

преди 2 години

Започвайки с това да си направиш приветливо около жилището, например. Защо знам, че е мизерия ли? Защото пред 95% от блоковете и къщите е така. Защото 95% от хората не ги вълнува нищо, освен софрата.

4

до 2

преди 2 години

Например, загубеняко, пред западащата ти панелка да събереш 10 подписа и от Зелени системи да ви отпуснат бюджет да заприлича на нещо коптора, в който живееш. Ама нямате акъл бедняците.

3

Анонимен

преди 2 години

В какво искаш да участва един бачкатор в склада, бе?! Той само да лае из интернет може, но ако е за някаква обществена дейност, забрави! Обикновено активните хора сме най-високоплатените, заможните. Примери- много. Около блока ми в София- чисто нова зеленина, която аз закупих за публични пространства. Около вилата- чисто нова улица, която се случи, благодарение на мои разговори с общината. Активен съм по всякакви теми. А масово хората не ги интересува нищо. Затова са и бедни. Толкоз.

2

Анонимен

преди 2 години

Ква гражданска дейност бе комшо, тва да не е социализма? Капитализъм бачо - вади кеша или души леса.

1

Анонимен

преди 2 години

И каква гражданска активност ще ми препоръчате? Нещо като да изтипосам сттуя наречена викащата украинска майка? Ами, ще се въздържа.