24

Анонимен

преди 1 година

Франция и Малта са най-малко зависими от руски енергийни източници. Франция ползва само 14% руски газ. Малта пък изобщо не използва. Видите ли, потвърждение на тезата че колкото по-малко вземане даване имаме с Русия - толкова по-добре. Русия е държава управлявана от мафията!

23

Анонимен

преди 1 година

Много "Умни" коментари, а може да се разсъждаша и простичко. Държави в които стандарта е по висок и съответно цената на труда и данъците са високи, поскъпването на суровините се отразаява по малко на крайния продукт (Франция, Финландия..). Държави от нашата категория съответно усещат нещата по директно. Нали е ясно, че във Финландия при Бензин близ 6лв за литър, няма как инфлацията да е голяма - там си е по принцип скъпо заради акцизи, данъци, цена на труда.

22

рибока

преди 1 година

И как спъва войната глобалните вериги доставки и как това води до поскъпване на енергийни доставки?Не съм прочел нито за заплаха за взривяване на танкер,нито за газопровод както заплашват "Боко Харам" правителството в Нигерия отвреме навреме като им се прииска някой и друг милиард да им преведат.Да не би санкциите да оказват влияние или това е тема табу?

21

Анонимен

преди 1 година

Колкото по-слабо управление толкова по-висока инфлация.Най слабото беше обаче при Виденов. И тези са тръгнали натам.

20

Анонимен

преди 1 година

Всички виждаме, че инфлацията в България е над 40% и стига на някой стоки като олио- над 200% от 1,60лв. до над 5,50 лв. хляб от 0.90 лв. сега 2.50 лв. Стига сте лъгали, че инфлацията в България е 13,4%, преди 2 дни казаха, че инфлацията е 15,6% според НСИ. Реалната инфлация в България е в пъти по висока и сне на 1 во място по поскъпване, а не на 5 то

19

Анонимен

преди 1 година

България трябва по най бързият начин да напусне европидалският съюз и нато

18

MONAD

преди 1 година

Войната им дойде перфектно, за да имат с какво да се оправдават.Инфлацията винаги се е случвала заради раздуване на парите които са в обръщение, и раздаването им от държавата като помощи.Колко трилиона се напечатаха заради Ковид истерията, колко бизнеси съсипахте, колко снабдителни линии и търговски връзки прекъснахте. Европейските лидери са абсолютни зелки, сега вдигат лихвите по заемите и борят инфлацията, смешници.

17

Анонимен

преди 1 година

България трябва да се отвърже от еврото защото внася инфлация и се върже към златото и нефта.

16

Анонимен

преди 1 година

19 а какво ? да се подчиняваме на путин и да се греем на мазут ?

15

Венелин

преди 1 година

Задачка за кифли: Ако в 10 държави инфлацията е 1 %, а в една държава 12 % колко ще е средната инфлация? Подвъпрос: Колко държави ще имат инфлация под средната?

14

сащ е зло за света

преди 1 година

Хахахаха ВАСАЛНИТЕ територии на сащ са с най висока инфлация. Ами да продължаваме да сме Украйна и да се водим по акъла на сащ и тази зима ще се умира от студ и глад. Европа трябва да спре да се подчинява на злото сащ, трябва де се спре с този слугинаж към сащ.

13

Анонимен

преди 1 година

13 - 27 на две като го разделиш колко става *** ? ти среда знаеш ли какво е ?

12

Анонимен

преди 1 година

ех тоя Петков в цяла Европа вдигна цените. При Бойко цял свят щеше да му благодари че е евтино.

11

Стъкмистик Виденоф

преди 1 година

Тези са доста скарани със изкуството стъкмистика и искат да ми кажат че:газта от 300лв трябваше да е 339лв, а не 600лв (месечно, зимен сезон)1 резервоар 60л от 140лв трябваше да е 158лв, а не 225лв (на 2 седмици)в магазина 200лв стандартни неща трабваше да са 226лв, а не 300лв (седмично)

10

пияница мистик

преди 1 година

След нас са само Чехия и балтийските държави :))) Ама пък за сметка на това заплатите ни са най-ниски от тези четири държави с по-висока от нашата инфлация :)))

9

Анонимен

преди 1 година

Т.е. тук имаме поне 7-8% наша си инфлация, изцяло поради некадърността на ПП и сие!!!!

8

до 7

преди 1 година

А колко баби столичанки като твоята дадоха гражданство на добре-клатещи ги дядовци от ТКЗС-тата не е истина. Кой знае в твоята аристократична кръв колко русофили са се излели, но какво да се прави. Човек най-много мрази това у другите, което има у себе си. А у баба ти явно е имало много!

7

az

преди 1 година

Кокорестия да ви го накокори тролчета ;)

6

Анонимен

преди 1 година

Кокорчо какъв смешен беше вчера от трибуната. Крайно време е вече да има психо и нарко изследвания на депутати.

5

Анонимен

преди 1 година

Кокорестия, вчера очите му изфърчаха, да говори за мафията. Защо сме начело в класацията, да обясни?