В тоя бургаски край само гламави хора и простотия... Роден съм в Айтос, израснах там, но коренните са ми старозагорски и се гордея с това!!!
от петнайсет години няма нормални колбаси в магазинната мрежа. Най-фрапантен беше случая с тоалетната хартия в онези кренвирши, дето все ги рекламираха по телевизията. За чорапи, умрели мишки и *** да не говоря... Лошите практики сред търгАшите се предават по-бързо от чумна епидемия.
По европейски отпадна БДС и се въведоха технологични спецификации,който се одобряваха от органи на РЗИ, но сега РЗИ не контролира и не прави изследвания на храни това би трябвало да го прави ББАХ, но дали е така кой ще ти каже с една дума прави се всичко за пари, а не мислят че тровят хората.Българските продукти би трябвало да отговарят на вкусовите изисквания на българина.
Органите са полезни, но като цяло ме съмнява и от тях дори да слагат, просто ръгат соя, протеин и нещо за цвят, както и натриев глутамат но това е модерната технология от много време и хората естествено когато спират нещо от менюто си поради сегашната обстановка се започва от най-вредното, а именно колбасите и газираното следват тестените изделия.
Тъй, тъй, то сигурно това е от тази седмица, инак преди това всичко е било наред. И само този вид салам е така. Инак всичко е еко натурално био супер.
Общо взето се надлъгваме, шпекът надмина и цената на черният хайвер. Взимаш си кайма и ядеш пържено нещо, печено може.
Защо ревете сега? Със свещ ще търсите бай Тошо.. Сега кой в виновен/и? Преди бяха лошите "комунисти" сега добрите "демократи" ви лъжат откакто ги нямат "лошите".. Тоя народ заслужава съдбата си.. това е..
А после било лошо,при Бай Тошо. Лошо ,ама имаше ТКЗС -та и оттам идваше месото за саламите.
Да дойдат да им покажа на какво се казва истински шпеков салам. Сам си го правя от телето и прасето които съм ги транжирал у фризера. Добре че не послушах комшиите да стана като тях които си продадоха къщите градините и животните и сега са гражданье. Ядат бо клу ци и ме търсят да си купят истинско краве мляко сиренце кашкавал и масло. А и суджука им харесва ама него си го пазя само за семейството.
До 143 Айде и ти почна да обясняваш как всеки трябва да си прави всичко. Един казва хляб да си месим,друг колбасите. Прибирм се след работа и първото нещо не ми е да меся и да кълцам месо. За това си плащам. Да ми е готово. И ина държавни институции които трябва да сибвършат работа и да спират некачествената храна. Затова им се плаща.
Щом има "умници" да го купуват, значи е качествен. Техен си проблем. Подобни отпадъци не ям. А да не говорим, че струват поне тройно на цената на домашен хубав колбас, който сте си направили сами или сте се събрали кооперация приятели и ви го е направил доверен човек.
то остана ли нещо дета да не е фалшиво? Сирене? Тц. Кашкавал? Тц. Салами и филета? Тц. Какво да ядем и киселото мляко е менте, какво остана? Яйцата скъпи... Хайдутите едно време с хляб, домати и сирене, били са си екстра, истинска храна, ние сега да не ги купуваме защото са фалшиви..., боб, леща, и тука цените гонят свинското за кг, картофки?
Ами трябва контрол от БАБХ. но те една вноска за обжалване против Бойко и Таки не могат да платят на време и делото пропада какво остава да следя какво има в храните, дали отговарят на етикетите....
Ми то е мезе - не знам кой очаква чудеса. Луканката също има разни работи. За 10 лева - толкова - поне закусваш преди работа. Аз не отбирам и не подбирам.
100 ГОДИНИ НАЗАД имаше..Какво имаше ве сладък, 90% неграмотно и безимотно население, това имаше..А ток и язовири нямаше.Да ви имам имането евроатлантическо..
Шпек "Бургас" от месо, но не съвсем, ами с целина, сърца, пилешко