75

Анонимен

преди 5 години

Не, не са виновни двамата. 1. Обратен завой при непрекъсната двойна линия е забранен.2. При обратен завой, се дава предимство на цялата улица. Камиона отнема предимство на мотора, засича го и мотора и се удря отстрани в камиона. Повече от ясно е кой е виновен. Много ми е интересно, ако отзад идваше ТИР, дали камиончето щеше да предприема маневрата.

74

Анонимен

преди 5 години

И двамата са виновни... Само човек, който не осъзнава, колко е опасно да се управлява мотоциклет може да рискува живота си, като се качва на такова МПС...С една дума- Oтkaчалка...

73

Анонимен

преди 5 години

Как е "бил изхвърлен от пътя" след като той се удря в камиона?

72

Анонимен

преди 5 години

Шматка,В съда ще кажат с "несъобразена с пътната обстановка скорост" и гърми. Не го подкокоросвайте да обжалва, ще трябва да плати и съдебните дела.

71

Анонимен

преди 5 години

"Тъпчо, има двойна непрекъсната линия."-----------------------Темата е за действията на моториста, дали и как е наказан шофьорът на камион не знаем.Щом е отзад и той се удря е ВИНОВЕН без съмнение.

70

шматка

преди 5 години

Едно е ясноКамиона е нарушил правилникаЗа моториста се ПРЕДПОЛАГА че е нарушил правилника.Скороста се измерва с уред а не със "струва ми се"Когато този акт отиде в съда съдията ще пита -С каква скорост се е движел мотора.Там изказвания - ама той караше много бързо не важат.Много често виним съдиите в корупция и не знам си кво но хората работят с факти и доказателства а не с ЕЖК

69

Анонимен

преди 5 години

69, ти си късметлия. Трябвало е да пуснеш тото.Аз също съм виждал нещо подобно, но в един момент не издържа и се издъннва.

68

Анонимен

преди 5 години

До Според ЗДПТъпчо, има двойна непрекъсната линия.

67

Анонимен

преди 5 години

Мили хора, видях моторист, който спазва правилата, при това в София! Мислех да сляза и да му стисна ръката! Няколко светофара този човек не направи опит да се шмугне по осевата, караше с потока и беше екипиран, както и спътничката му.

66

Анонимен

преди 5 години

Тия мотористи са много нахални и нагли и то навсякъде

65

Iceblast88

преди 5 години

До Според ЗДПДа беше ТИР с двоен прицеп да, ама това е камионче до 3т и половина. Това е на базата на Форд Транзит и е със същия размер като буса. Даже не е най дългата база. Така, че не е това. Просто за да не измине 50-100м. до кръгово или друго място където е разрешено да обърне и да се върне до същия обект и да завие в дясно към него е решил да пресече двойно непрекъснатата лента защото ако изори 5 грама нафта и загуби 2 мин направо ще умре. Има места където това е ежедневие.

64

отсиднейАвстраля

преди 5 години

Като караш зад камиона, спираш зад него и като си направи маневрата продължаваш мапред, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ СИ КОЛА ИЛИ МОТОР. На тоя с мотора тук В СИДНИ ако тръгне да изпреварва така след катастрофата остава и без книжка за 3 месеца, а камиона най много някой фиш и 2 точки да му земат

63

Според ЗДП

преди 5 години

(3) При недостатъчна широчина завиването в обратна посока може да започне и от другата част на платното за движениеАма то моторист откъде да знае закона? Тия безмочзъчни същества знаят само да вдигат шум до небесата.

62

П.Петров

преди 5 години

До kirilПоради каква причина на двулентов път моторът е отляво на движещия се в ляво камион?1. Неправилно изпреварване;2. Несъобразена скорост;По каква причина моторът не е намалил достатъчно, за да спре, когато е видял мигачът и стоповете на движещия се пред него камион камион движещ се с 50, обратен завой не може да направи! )-1.Несъобразена скорост.Ако не беше камион отпред, а такси, можеше да се усъмня, че не е дал мигач, че е предприел рязка маневра, че светлините му не са работели.

61

Анонимен

преди 5 години

Виновен е разбира се, вината се споделя, камиона е виновен за завоя, а моториста за слороста

60

Iceblast88

преди 5 години

До 61Такива камиони трябва да отидат до място където да обърнат и тогава да завият от правилната страна на пътя, а не през двойна непрекъсната лента!До 561.Камиона не е спирал, а е извършвал забранен от закона завой! И пред работното ми място е ежедневие защото не искат да минат още 50м нагоре за да не изгорят 5 грама нафта.2.Ако има място между лентата и камиона може да изпревариш.3. Къде пише, че камиона е подал мигач? По мой наблюдения повечето такива нарушители не подават мигач.

59

Анонимен

преди 5 години

Такива камиони винаги правят обратния завой от дясната лента, дължината им не позволява това да стане от лявата. Ако моторът се е движел в лявата, как точно е нарушил правилата???

58

Анонимен

преди 5 години

"Вие мотористите.." "вие мотористите"... Коментирайте за конкретния случай. Обратен завой на двойна непрекъсната линия. Точка. Виновният е ясен. И превишена скорост се доказва с измервателен уред. Ченгелите са се научили като няма за какво друго да се хванат, да пишат "несъобразена скорост".

57

kiril

преди 5 години

Ако вярно камиона е правил такава маневра при такива обстоятелства, не виждам как моториста може да е виновен.

56

П.Петров

преди 5 години

До 56Точно! По закон, задния пази предния - движи се със съобразена скорост и пази дистанция. Причини за рязко спиране бол!